problem installing new memory into an XW8400 (4870 Views)
Reply
Occasional Visitor
Aldo Marrone
Posts: 5
Registered: ‎02-19-2011
Message 1 of 9 (4,870 Views)
Accepted Solution

problem installing new memory into an XW8400

Salve, ho installato due nuovi moduli di memoria nella mia workstation.
Mi viene visualizzato il seguente messaggio:

"203-Memory module failed self-test and failing rank was disabled slot 1"

Ho installato i banchi di memoria negli SLOT 1-3-5-7 come da manuale: http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12522_na/12522_na.PDF pagina 19

I moduli presenti nella mia macchina sono quelli di fabbrica, cioè:
2x 2GB 2Rx4 PC2-5300F-555-11-H0

Ho installato 2 Slot nuovi PC2-5300F DIMMS (FB-DIMMs) di 2 GB con il seguente codice: KVR667D2D8F5K2/4G
2x 2GB 2RX8 PC2-5300F-555-11-R0

Ho provato a cambiare la posizione dei banchi di ram conservando la configurazione 1-3-5-7 ma non è cambiato nulla.

Nel manuale di diagnostica:
http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c00680846/c00680846.pdf
l'errore 203 non è riportato

In attesa di risposta, cordiali saluti
Frequent Advisor
Navya Sri
Posts: 37
Registered: ‎04-15-2008
Message 2 of 9 (4,870 Views)

Re: problem installing new memory into an XW8400

Hi Aldo Marrone,

Can you use English, as it is the common language in forums and also it will be easier for others to understand and answer to your issue.

Thanks &Regards,
Navya,
Forum's Moderator.
Honored Contributor
Alan_152
Posts: 1,126
Registered: ‎01-03-2005
Message 3 of 9 (4,870 Views)

Re: problem installing new memory into an XW8400

As near as I can tell, this is Italian... and the OP has a problem installing new memory into an XW8400.

"Blank, I have installed two new modules of memory in mine workstation. It comes to me visualized the following message: " 203-Memory module failed self-test and failing rank was disabled slot 1" I have installed the benches of memory in SLOT 1-3-5-7 like from handbook: http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12522_na/12522_na.PDF page 19 The present modules in my machine are those of factory, that is: 2x 2GB 2Rx4 PC2-5300F-555-11-H0 I have installed 2 Slot new PC2-5300F DIMMS (FB-DIMMs) of 2 GB with the following code: KVR667D2D8F5K2/4G 2x 2GB 2RX8 PC2-5300F-555-11-R0 I have tried to change the position of the benches of ram conserving configuration 1-3-5-7 but it is not changed null. In the handbook of diagnostic: http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c00680846/c00680846.pdf l' error 203 is not brought back Waiting for answer, sincerely yours "

I suspect that you have the incorrect memory for the machine. Please confirm that the memory you are using is appropriate for the XW8400.

Ritengo sospetto che avete la memoria errata per la macchina. Confermi prego che la memoria che state usando è adatta per il XW8400.
Occasional Visitor
Aldo Marrone
Posts: 5
Registered: ‎02-19-2011
Message 4 of 9 (4,870 Views)

Re: problem installing new memory into an XW8400

Hi,
the manual shows that the ram to be used must be PC2-5300F (Full Buffered ECC).

I bought this ram: KVR667D2D8F5K2/4G 2x 2GB 2RX8 PC2-5300F-555-11-R0

The only differences are:
- "2RX8" vs "2Rx4"
- "555-11-R0" vs "555-11-H0"

In any case, the ram are of the type specified by the manual " http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12522_na/12522_na.PDF " on page 19 .

Waiting for reply, kind regards.
Honored Contributor
Alan_152
Posts: 1,126
Registered: ‎01-03-2005
Message 5 of 9 (4,870 Views)

Re: problem installing new memory into an XW8400

Have you attempted to boot your machine with 1 single piece of new memory in slot one? That will, at the very least, tell you if the memory is really compatible with the 8400.

Also, take a look here: http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/modelsinfo.asp?id=2&SysID=29337&mfr=HP%2FCompaq&mod...
Occasional Visitor
Aldo Marrone
Posts: 5
Registered: ‎02-19-2011
Message 6 of 9 (4,870 Views)

Re: problem installing new memory into an XW8400

--I installed a single memory bank "2GB 2RX8 PC2-5300F-555-11-R0".
The system starts up properly without error alerts.

--I installed 2 memory banks "2 x 2GB 2RX8 PC2-5300F-555-11-R0".
The system provides the following message: "203-Memory module self-test failed and failing rank Was a disabled slot"

--I installed 2 memory banks.
SLOT 1 = "2GB 2RX8 PC2-5300F-555-11-R0";
SLOT 2 = "2Rx4 2GB PC2-5300F-555-11-H0";

The system provides the following messages:
- "204-loaded incorrectly Memory Slot 1"
- "211-Memory warning condition detected"

--I installed 2 memory banks.
SLOT 1 = "2Rx4 2GB PC2-5300F-555-11-H0";
SLOT = 2 "2GB 2RX8 PC2-5300F-555-11-R0";

The system provides the following messages:
- "204-loaded incorrectly Memory Slot 1"
- "211-Memory warning condition detected"

Note: The memory was originally installed in the system is "2Rx4 2GB PC2-5300F-555-11-H0"

Waiting for reply, kind regards
Occasional Visitor
Aldo Marrone
Posts: 5
Registered: ‎02-19-2011
Message 7 of 9 (4,870 Views)

Re: problem installing new memory into an XW8400

I am attaching my system of diagnostics for the currently installed memory
Honored Contributor
Alan_152
Posts: 1,126
Registered: ‎01-03-2005
Message 8 of 9 (4,870 Views)

Re: problem installing new memory into an XW8400

Seems to me from your steps that one of your 2Rx8 sticks is bad.
Occasional Visitor
Aldo Marrone
Posts: 5
Registered: ‎02-19-2011
Message 9 of 9 (4,870 Views)

Re: problem installing new memory into an XW8400

Yes, one of your 2Rx8 sticks is bad.
Thank you for ALL.

King Regards

PS 10 Points
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.