Workstation B2600 replace PowerSupply (1947 Views)
Reply
Occasional Contributor
Urban Bareis
Posts: 5
Registered: ‎08-02-2007
Message 1 of 11 (1,947 Views)

Workstation B2600 replace PowerSupply

Hi, is there a chance to replace the power supply of the b2600 with a usual atx power supply will this work or is there an other chance to replace the power supply?

Thank you!
Please use plain text.
Honored Contributor
V. Nyga
Posts: 4,874
Registered: ‎09-20-2002
Message 2 of 11 (1,947 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

Hi,

you can search for details her:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Home.jsp?locale=en_US&prodTypeId=12454&prodSeriesId...

HTH
Volkmar
*** Say 'Thanks' with Kudos ***
Please use plain text.
Occasional Contributor
Urban Bareis
Posts: 5
Registered: ‎08-02-2007
Message 3 of 11 (1,947 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

Hi, I already know the support forum. You can't order the AC power supply, only DC is in stock. That doesn't help me.
Please use plain text.
Honored Contributor
V. Nyga
Posts: 4,874
Registered: ‎09-20-2002
Message 4 of 11 (1,947 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

Hi again,

here are some reseller of used ws in Germany, maybe they sell power supplies also:
http://shop.mcl.de/(S(13alb4eey2kxva55jsxjj545))/Default.aspx

http://www.systrade.de/

http://www.workstation-center.de/

HTH
Volkmar

*** Say 'Thanks' with Kudos ***
Please use plain text.
Occasional Visitor
Mpcbsar
Posts: 1
Registered: ‎10-10-2011
Message 5 of 11 (1,684 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

[ Edited ]

We also have the same problem. We would like to know if anyone knows a supplier of the AC power supply here in the Philippines.

Please use plain text.
Occasional Visitor
Rojesto32
Posts: 2
Registered: ‎06-30-2011
Message 6 of 11 (1,661 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

One of my B2600's in the lab just croaked, basically it just wont boot, fans spin up and then stops. I suspect the PSU, and am very very close to dropping in a regular run of the mill ATX PSU as a last ditch effort to resurrect this hardware. Does anyone have any insight? 

 

If I decide to try it I will update accordingly with my results.

Please use plain text.
Honored Contributor
V. Nyga
Posts: 4,874
Registered: ‎09-20-2002
Message 7 of 11 (1,657 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

[ Edited ]

If fans spin up then normally it couldn't be the psu.
What is displayed at the lcd?

Also, neither a atx psu will fit nor can any atx connector be used.
Mainboard and disk rack have very unique connectors.

 

I would suggest to look at ebay.

I gave several of my old ones to an ebay reseller.

V.

*** Say 'Thanks' with Kudos ***
Please use plain text.
Occasional Visitor
Rojesto32
Posts: 2
Registered: ‎06-30-2011
Message 8 of 11 (1,654 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

as soon as the power cable is plugged in, the lcd displays blocks on the top half of it. Sometimes the lcd will flash green, most of the time nothing happens. When the power button is pressed, generally nothing happens, but every now and then it will flash green a few times and then either stop and power down, or very rarely, I have seen it begin to boot, but then stops seconds later. When this happens, there are what appear to be normal boot messages displayed, nothing out of the ordinary.

 

I tried the following:

Swapping power cables, removing and re-attaching internal power connectors, removing and re-seating all components besides the CPU ( RAM, hard disks, PCI cards ). And finally, using compressed air, cleaning out the entire chasis and DIMM/PCI slots.

 

There are no visible blown capacitors, transistors, or integrated ciruits on the motherboard, no smell of burnt components.

 

Could a bad component be causinfg this? if this were the case, wouldn't the system boot and run its self tests untill it got to that bad component? I am at a loss.

Please use plain text.
Honored Contributor
V. Nyga
Posts: 4,874
Registered: ‎09-20-2002
Message 9 of 11 (1,651 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

>as soon as the power cable is plugged in, the lcd displays blocks on the top half of it. Sometimes the lcd will flash green

For me it sounds like the white power button hangs - I already had this issue.
Try the same without the front bezel.

V.
*** Say 'Thanks' with Kudos ***
Please use plain text.
Occasional Visitor
stcs_gmbh
Posts: 1
Registered: ‎12-13-2012
Message 10 of 11 (898 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

Whoever is looking for replacement Power Supplies for b2600

and new fans for the workstation:

 

Please visit:

 

http://www.stcsweb.de/eng_gebr_workstation_b2600.html

 

we deliver from stock, for larger qty's request for quote.

 

Thanks for your interest.

STCS GmbH

Please use plain text.
Occasional Visitor
ROBI51
Posts: 1
Registered: ‎12-11-2013
Message 11 of 11 (452 Views)

Re: Workstation B2600 replace PowerSupply

You van find new developped powersupplies for HP B2600 workstations under www.niederer.ch (Switzerland).

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation