Win 2008R2 install on BL460c G7 with Emulex CNA NC553i fail : driver issue (469 Views)
Reply
Advisor
ml_6
Posts: 28
Registered: ‎09-04-2006
Message 1 of 1 (469 Views)

Win 2008R2 install on BL460c G7 with Emulex CNA NC553i fail : driver issue

[ Edited ]

Hi all,

 

I have a BL460c G7 with an Emulex CNA (HP NC553i) with FCoE enabled.

The server is connected to a HP VC FlexFabric 10Gb/24-Port Module.

A Mirrored lun is available for BFS.

The server had been updated with the latest SPP : 201309. For instance, the CNA run firmware : 4.6.247.5

 

I boot the server with a WinPE 4.0 (Windows 2012) disk with HP winpe drivers included. This WinPE can access network and storage.

 

- I can setup  Windows 2012 with an unattended installation without any problem. I specified a directory with the necessary drivers in my unattende.xml file.

- But when I'm trying to install Windows 2008R2 the same way it fails.

 

So,

- I tried to lauch setup.exe without specifying an unattended.xml file and any drivers : it fails

- So I extracted the files of Windows FCoE Driver for Emulex Based HP FlexFabric 10Gb Converged Network Adapters (American, Intern...2.70.019 x64 - 4 Sep 2012.

In the directory (named : 270019_FCoE_x64_cp018270\drivers files) one can found : 

10/17/2013  09:40 PM            29,797 elxcna.cat
10/17/2013  09:40 PM            77,824 elxcna.dll
10/17/2013  09:40 PM           690,480 elxcna.sys
10/17/2013  09:40 PM             7,609 elxplus.cat
10/17/2013  09:40 PM             1,948 elxplus.inf
10/17/2013  09:40 PM            44,552 elxplus.sys
10/17/2013  09:40 PM           878,592 FriendlyName.exe
10/17/2013  09:40 PM                35 lpscsi
10/17/2013  09:40 PM            19,966 oemsetup.inf
10/17/2013  09:40 PM            13,328 txtsetup.oem

 

 

Then, at select disk step, I click on "Load driver" and then select this directory.

Windows find a driver : Emulex FCoE HBA - Storport Miniport Driver

 

Then the install runs until "Completing installation" and then fail with the same message : "Windows installation cannot continue because a required driver could not be installed." I can only click ok.


At the end of  x:\windows\sources\panther\setuperr.log one can read in both cases : 

2013-10-17 21:47:35, Error      [0x0602a9] IBS    CallBack_AddDriverPackageIntoDriverStore:Failed to install the driver package [X:\windows\System32\DriverStore\FileRepository\oemsetup.inf_amd64_54c33d553b5b5cae\oemsetup.inf]. Driver package is [Critical]. Error code is [0x32][gle=0x00000032]
2013-10-17 21:47:35, Error      [0x0602ab] IBS    CallBack_AddDriverPackageIntoDriverStore:An error occurred while installing the driver package [] offline GLE is [0x32][gle=0x00000032]

 

And in X:\windows\System32\DriverStore\FileRepository\oemsetup.inf_amd64_54c33d553b5b5cae in both cases :

10/31/2012  04:45 AM            30,800 elxcna.cat
10/31/2012  04:45 AM            77,824 elxcna.dll
10/31/2012  04:45 AM           707,888 elxcna.sys
10/31/2012  04:45 AM            20,560 oemsetup.inf

 

This is not the HP drivers I specified, but the driver embeded in the  Windows 2008R2 image

 

So what am I missing ?

 

Could it be related by the use of a WinPE 4.0 to install a Windows 2008R2 server ?

On a old blade 460c G1, I can install Windows 2008R2 without problems with the same WinPE 4.0, but without the CNA adapters.

 

Should I remove the Emulex drivers from the Microsoft 2008R2 image and then include the HP ones ? It sounds crazy.

 

Thank you

ML

ML
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.