HP LTO-5 Ultrium 3000 tape question (652 Views)
Reply
Frequent Advisor
Jimmy Tom_2
Posts: 119
Registered: ‎01-09-2002
Message 1 of 7 (652 Views)

HP LTO-5 Ultrium 3000 tape question

We’ve recently purchased LTO5 Tape Library and LTO 5 Cartridge.

 

HP 1/8 G2 LTO-5 Ultrium 3000 Fibre Channel Tape Autoloader

 

It did not came with tape lable, and was wondering if it would be ok if we use old LTO3 tape lable..?

 

Is it going to think the tape as LTO3 because of the label..?  This is the barcode label that we stick on the tape.



I think the LTO drive will sense the tape but if there are several tapes, how is the drive going to distinguish the tapes?



thx in advance?

Frequent Advisor
Eric_de_Lange
Posts: 63
Registered: ‎08-09-2011
Message 2 of 7 (650 Views)

Re: HP LTO-5 Ultrium 3000 tape question

Hi Jimmy,

 

You could BUT

 

likely your barcodes have a suffix of L3 (LTO-3)

Ultrium-5 type barcodes will have a suffix of L5 (LTO-5)

Some backup software will use the suffix (L3) to identify this cartridge as an LTO-3 type cartridge. This is done to simplify media management in large environments. This *may* cause undesired results. Just be aware of this as you configure your backup application.

 

As far as I know the 1/8 Autoloader will not do anything with the barcodes other than read them and report them to your backup application for media management purposes.

 

best regards,

-Eric

 

Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,303
Registered: ‎10-02-2001
Message 3 of 7 (648 Views)

Re: HP LTO-5 Ultrium 3000 tape question

Not 100% sure, but I guess the loader will "think" these are LTO-3 tapes because of the inventory scan results - better to use the correct labels.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Frequent Advisor
Trojan36
Posts: 137
Registered: ‎03-20-2006
Message 4 of 7 (643 Views)

Re: HP LTO-5 Ultrium 3000 tape question

Does anyone have the part number of the LTO-5 bar code label that I can order from HP? Thx in advance.
Frequent Advisor
Eric_de_Lange
Posts: 63
Registered: ‎08-09-2011
Message 5 of 7 (638 Views)

Re: HP LTO-5 Ultrium 3000 tape question

Frequent Advisor
Trojan36
Posts: 137
Registered: ‎03-20-2006
Message 6 of 7 (634 Views)

Re: HP LTO-5 Ultrium 3000 tape question

One final question, does HP offer any customization of the bar code as an option?  Instead of the default barcode?  Thx in advance

Frequent Advisor
Eric_de_Lange
Posts: 63
Registered: ‎08-09-2011
Message 7 of 7 (624 Views)

Re: HP LTO-5 Ultrium 3000 tape question

Sure thing Trojan !

 

check here:

http://h18006.www1.hp.com/products/quickspecs/11529_na/11529_na.html

 

-Eric

 

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.