Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140) (382 Views)
Reply
Frequent Advisor
Fredric Vådegård
Posts: 56
Registered: ‎11-12-2001
Message 1 of 12 (382 Views)
Accepted Solution

Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Hi!
Every since we upgraded Omniback 3.50 to 4.10 we have had a lot of problem with out HP surestore 6/140 library. HP have changed "everything" on it and upgraded the firmware several times, changed GBIC??s (both on the library and the server). The last call from HP is that we should replace all DLT tapes with new ones (meaning that our tapes are dirty and caused the problems)

I would like to know if you have similare problems with your HP Surestore library.

Thanks!
Fredde
Please use plain text.
Honored Contributor
Eugeny Brychkov
Posts: 3,296
Registered: ‎03-14-2002
Message 2 of 12 (382 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Frederik,
which problems? Explain in details. Post LTT report here (as attachment). Are you sure that nothing else changed with OB upgrade?
Eugeny
Please use plain text.
Honored Contributor
Ted Ellis_2
Posts: 598
Registered: ‎08-15-2000
Message 3 of 12 (382 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

We did have some serious issues with our 4/60 SureStore.... we would have random I/O related failures that would crush the library to the point we had to power cycle the thing, manually clear the drives, reset the barcode info in omniback and attempt to recover several tapes now marked as poor. The issue for us, based on 2+ months of error free ops, was the firmaware on the LTO drives in the library. A firmware upgrade on the drives and library resolved all of our issues. I find it hard to believe that anyone would blame "dirty" tapes as the problem. I assume simply replacing your inventory of tapes is not a realistic solution? Do you have any stand-alone drives in the mix that are (or can be) used for some validation? If dirty tapes are disrupting drives in the library, the same may be true of the stand-alones. One interesting occurrence with the firmware upgrade we had was that after it was complete, only HP cleaning tapes would work in the drives. I had IBM cleaning tapes and they failed with the library complaining about "invalid" cleaning tape....

I also concur with the first response.. details will help a lot in getting some help

Ted
Please use plain text.
Frequent Advisor
Fredric Vådegård
Posts: 56
Registered: ‎11-12-2001
Message 4 of 12 (382 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Hi!

I have attached some common errors and a Library report.
Fredde
Please use plain text.
Frequent Advisor
Fredric Vådegård
Posts: 56
Registered: ‎11-12-2001
Message 5 of 12 (382 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Eugeny, we have 3 other tape libraries that haven??t had any problems since the upgrade. We use same type of DLT tapes and recycle policy etc.
HP have installed the latest FW.
Fredde
Please use plain text.
Honored Contributor
Eugeny Brychkov
Posts: 3,296
Registered: ‎03-14-2002
Message 6 of 12 (382 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Fredrick,
library is connected to FC and every adapter is in loop (why not fabric?) with alpa=01. I should know how lib is connected to host/SAN, using hub, switch or direct to HBA.
Anyway it's good idea to try new tape to check and tell HP if tape is the cause or not.
If your other libraries are in the same config I recommend you to compare reports for them and upderstand what differences do you have.
So I need:
- connectivity description
- which devices used (sw, hub, direct)
- which server you have (model, OS);
- are all libs have same config;
- try new tape and what are results.
Eugeny
Please use plain text.
Frequent Advisor
Fredric Vådegård
Posts: 56
Registered: ‎11-12-2001
Message 7 of 12 (382 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Eugeny,

the 6/140 lib. is connected directly to three HBA??s (1HBA serve 2 DLT 8000 drives). The server is a L2000 with 2CPU, 2GB, HP-UX 11.00.

The other libraries are:
HP 4/48 (A4855A) DLT 7000, FC-SCSI MUX
2 * HP 2/28 (A3546A) , direct attached -SCSI

All have "203":
crw-r--r-- 1 root sys 203 0x086000 Jan 19 2002 robotics_0

We have 2 cell servers in a MOM environment,
cell server A have the 6/140 and one 2/28 library and cell server B the other two. Cell server A is also MOM, media and license server.







Fredde
Please use plain text.
Honored Contributor
Eugeny Brychkov
Posts: 3,296
Registered: ‎03-14-2002
Message 8 of 12 (382 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Fredrik,
all these should be ok. Please install HP Library and tape tools and generate support ticket and attach here. LTT is available from http://www.hp.com/cposupport/information_storage/support_doc/lpg50128.html .
I will check library's health completely
Eugeny
Please use plain text.
Frequent Advisor
Fredric Vådegård
Posts: 56
Registered: ‎11-12-2001
Message 9 of 12 (382 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Hi!

LTT report attached.
Fredde
Please use plain text.
Honored Contributor
Eugeny Brychkov
Posts: 3,296
Registered: ‎03-14-2002
Message 10 of 12 (382 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Fredrick, unfortunately I can not open this with LTT... please check when I open it as txt file doing 'save as' from explorer it has size 262342 bytes. Please could you try to open this .ltt file locally on your machine and confirm that it works and has same size as I see?
Eugeny
Please use plain text.
Honored Contributor
Eugeny Brychkov
Posts: 3,296
Registered: ‎03-14-2002
Message 11 of 12 (381 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Ok Fredrik, after editing file in the notepad and deleting html headers and some lines I'm able to read someting...
There are errors on the drives. Drives are reporting 33C and 37C temperature. I know that max operating temp for galactica is 35C. So I recommend you please check environment:
- cold conditioned air should blow to the front of the library;
- hot air should be taken away from the rear;
- from the front and rear should be enough space for proper air conditioning (let's say, 60cm both);
- lower air conditioning T to 19C.
After doing all these please try to do backup. If errors will occur again do LTT support ticket again and check reported temperature.
Please pay attention to environment because excessive T shortens life of library and tapes inside. For more detailed info please refer to user's guide
Eugeny
Please use plain text.
Neighborhood Moderator
Curtis Ballard
Posts: 1,131
Registered: ‎07-24-2001
Message 12 of 12 (381 Views)

Re: Does anyone else have problem with HP surestore (C7200-8000, 6/140)

Could you please email the support ticket and any comments you have on configuration/errors/fixes attempted to ltt_team@hp.com

I'm sure you have probably already done all the standard HP-UX SAN checks, turning off ESM, applying all the patches, etc. anything you can tell us about what the SAN configuration settings are can help.
Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation