Re: Copy printers from four server to one (105 Views)
Reply
Occasional Contributor
Martti Lautamaki
Posts: 5
Registered: ‎04-16-2002
Message 1 of 6 (105 Views)

Copy printers from four server to one

We are moving applications from four HP servers to one RP7410. Every server have now own printer and user setups. Is it possible to collect printer setups to one server?

Thanks
Honored Contributor
MANOJ SRIVASTAVA
Posts: 1,885
Registered: ‎07-10-2000
Message 2 of 6 (105 Views)

Re: Copy printers from four server to one

Hi Martti


Yes if you have unique names and the netwrok is acessible by the sigle server where you will be moving the printers to. Man lpmove or look at this document:


http://us-support.external.hp.com/cki/bin/doc.pl/sid=4f5b390609bc2b8f22/screen=ckiDisplayDocument?do...


Manoj Srivastava
Honored Contributor
PIYUSH D. PATEL
Posts: 1,402
Registered: ‎01-04-2002
Message 3 of 6 (105 Views)

Re: Copy printers from four server to one

Hi,

When you move the printers you have to check that the printers are configured on which device files. How are the old printers on the 4 servers configured ??

Can you tell us the exact setup of the printers on your old server. You can use the lpmove command also.

HTH,
Piyush
Honored Contributor
Sandip Ghosh
Posts: 736
Registered: ‎02-05-2002
Message 4 of 6 (105 Views)

Re: Copy printers from four server to one

Yes, you can transfer the printers. There is a command "transferqueue" in hp-ux to transfer the queues. For details look at "man transferqueue".

Sandip
Good Luck!!!
Occasional Contributor
Martti Lautamaki
Posts: 5
Registered: ‎04-16-2002
Message 5 of 6 (105 Views)

Re: Copy printers from four server to one

All printers are normal remote printers.

When I use /usr/sam/lbin/lpmgr -R -savedir=/var/tmp/printers
it overwrites old printer settings, so I could not combine printer setups from four old servers.

Thanks
Honored Contributor
John Payne_2
Posts: 1,081
Registered: ‎06-25-2001
Message 6 of 6 (105 Views)

Re: Copy printers from four server to one

The command "transferqueue" is not an HPUX command. It is a jetadmin/jetdirect printer installer command. You have to have one of these products installed to run the command. It sounds like you are not using either of these products now. (Maybe?) If so, download the jetdirect printer installer for HPUX and install. Then you can use the command "transferqueue hostname" to get the queues moved over.

Hope it helps.

John
Spoon!!!!
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.