Re: .eva (409 Views)
Reply
Advisor
godfather-1
Posts: 34
Registered: ‎04-21-2012
Message 1 of 10 (425 Views)

.eva

[ Edited ]

Hi

I have a server sx2000 with two I/O module box. and one sanswitch8/40. my server connected to the switch through my storage connect to sanswitch .when login the command view and add port and create space in the storage i see not detect any wwn, I could not detect any, But when I connect the server directly to the storage device i see available wwn in the list . my storage is 8x00 and I've upgraded all the parts but not resolve.

i update all components server and storage but not resolve PROBLEM.

please help

 

 

P.S. This thread has been moved from Storage > Disk > Disk Array  to Storage Area Networks (SAN) (Enterprise) - Hp Forum Moderator

Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,450
Registered: ‎10-02-2001
Message 2 of 10 (417 Views)

Re: .eva

First you should check if the switch can see the WWN and if the ports have the correct status, then check if the zoning is ok and activated.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Advisor
godfather-1
Posts: 34
Registered: ‎04-21-2012
Message 3 of 10 (415 Views)

Re: .eva

Hi

i have not any zone on the switch.

Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,450
Registered: ‎10-02-2001
Message 4 of 10 (411 Views)

Re: .eva

Please post a

 

> switchshow

 

from the switch and a

 

# ioscan -fn

 

from the server


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Advisor
godfather-1
Posts: 34
Registered: ‎04-21-2012
Message 5 of 10 (409 Views)

Re: .eva

Hi

very tanks 

can i hve your email adderss.

i will send report to your email.

Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,450
Registered: ‎10-02-2001
Message 6 of 10 (403 Views)

Re: .eva

please post here so others can join

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Advisor
godfather-1
Posts: 34
Registered: ‎04-21-2012
Message 7 of 10 (398 Views)

Re: .eva

Hi

tanks torsten

i can not use command ioscan becauce this command need to install os and my can not install os becauce i cant see any wwn in command view until build vdisk and add to sx2000 and install hp-ux.

You have no other idea?

Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,450
Registered: ‎10-02-2001
Message 8 of 10 (391 Views)

Re: .eva

[ Edited ]

this is already the solution.


start install now.
once in UI the eva will see the server.

create the lun and let the server rescan.

 

 

 

As long as there is no OS running, there is no driver running, so no fabric login and no visible WWN at the EVA end.

 

The installer of hp-ux will load a drver and scan the SAN, so the HBA will login to the fabric and the server is visible at the EVA side.

 

 

 

 

 

 

 

========

 

Please consider to ask your question to the forum, not to my private forum mail, thanks.

 

========


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Advisor
godfather-1
Posts: 34
Registered: ‎04-21-2012
Message 9 of 10 (380 Views)

Re: .eva

Hi 

Tanks Torsten.

I do this your plan but not any detect wwn and no resolve my Problem.

 

Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,450
Registered: ‎10-02-2001
Message 10 of 10 (376 Views)

Re: .eva

So post switchshow while the installer is running on the server.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.