Re: DL380 G4 Cluster with MSA500 (330 Views)
Reply
Occasional Visitor
Jason Wisecup
Posts: 4
Registered: ‎12-10-2004
Message 1 of 8 (330 Views)
Accepted Solution

DL380 G4 Cluster with MSA500

Ok guys, I have a severe need to run a redundant exchange server setup. What i am wondering is if this product will allow me to do so. Any information would be a HUGE help, thanks in advance!
Please use plain text.
Honored Contributor
Steven Clementi
Posts: 4,427
Registered: ‎07-28-2004
Message 2 of 8 (330 Views)

Re: DL380 G4 Cluster with MSA500

This setup would effectively run a small exchange implementation. I would not try to run an enterprise level exchange infrastructure on DL380's and an MSA500, but it should work find for Workgroup/Departmental level's.


For additional redundancy, you should get the Redundancy kit for the MSA which gives you HBA and MSA Controller redundancy as well as the standard server redundancy.

Opting for the MSA1000, you will get better performance (or should), but at the extended cost of the fibre components.


Steven
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5)
RHCE
Please use plain text.
Occasional Visitor
Jason Wisecup
Posts: 4
Registered: ‎12-10-2004
Message 3 of 8 (330 Views)

Re: DL380 G4 Cluster with MSA500

Thanks for the info Steven. Does Microsoft allow active-active clustering with Exchange on such a server? Now i'm not talking about spreading my exchange enviroment over the cluster but more over making one server redundant of the other. Thanks again!
Please use plain text.
Honored Contributor
Steven Clementi
Posts: 4,427
Registered: ‎07-28-2004
Message 4 of 8 (330 Views)

Re: DL380 G4 Cluster with MSA500

Jason:

Active/Active Clustering is allowed by MSCS, but that simply means that you have 2 virtual servers, both hosting different Storage Groups on seperate shared storage.

Just having a clustered environment gives you redundancy for your servers (Active/Passive). If your active server goes down, the passive takes over.


Steven
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5)
RHCE
Please use plain text.
Occasional Visitor
Jason Wisecup
Posts: 4
Registered: ‎12-10-2004
Message 5 of 8 (330 Views)

Re: DL380 G4 Cluster with MSA500

Ok, so does microsoft natively support the two servers working together as an active/passive cluster? Or will I need a third party piece of software to have to the servers switch which one is running the data at the moment? Thanks again Steven!
Please use plain text.
Honored Contributor
Steven Clementi
Posts: 4,427
Registered: ‎07-28-2004
Message 6 of 8 (330 Views)

Re: DL380 G4 Cluster with MSA500

All built into MSCS and Exchange.


SC
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5)
RHCE
Please use plain text.
Honored Contributor
Steven Clementi
Posts: 4,427
Registered: ‎07-28-2004
Message 7 of 8 (330 Views)

Re: DL380 G4 Cluster with MSA500

You will need Windows 2000 Advanced or Windows Server 2003 Enterprise though. Slightly mre money, only minimal inclusion of extra features.


Steven
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5)
RHCE
Please use plain text.
Occasional Visitor
Jason Wisecup
Posts: 4
Registered: ‎12-10-2004
Message 8 of 8 (330 Views)

Re: DL380 G4 Cluster with MSA500

Thank you very much Steven. You assistance has been much appreciated. P.S. already got enterprise 2003 server and exchange, THANKS!
Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation