Re: Proliant DL360p G8 BIOS NIC settings (824 Views)
Reply
Occasional Contributor
Jonneybegood
Posts: 6
Registered: ‎12-06-2010
Message 1 of 7 (905 Views)

Proliant DL360p G8 BIOS NIC settings

Hi All-

 

How can I change the BIOS NIC settings for a HP Proliant DL 360p Gen8? Specifically I want to change the NIC speed from 10GB to 1GB because my network switch can't handle 10GB

 

Is it possible?

 

Thanks

Please use plain text.
Honored Contributor
Jan Soska
Posts: 1,228
Registered: ‎01-22-2008
Message 2 of 7 (896 Views)

Re: Proliant DL360p G8 BIOS NIC settings

Hello,

wasn't it set automatically after you connected NIC to switch? We had similar servers on 1Gb lan without any problem.

 

Jan

Please use plain text.
Occasional Contributor
Jonneybegood
Posts: 6
Registered: ‎12-06-2010
Message 3 of 7 (890 Views)

Re: Proliant DL360p G8 BIOS NIC settings

[ Edited ]

No it seems not. I don't get any NIC LED activity when connected to the switch

Please use plain text.
Honored Contributor
Jan Soska
Posts: 1,228
Registered: ‎01-22-2008
Message 4 of 7 (874 Views)

Re: Proliant DL360p G8 BIOS NIC settings

Hmm, what is your port setting on switches? Could you try setup "auto" mode for automatic negotation ?

 

Jan

Please use plain text.
Occasional Contributor
Jonneybegood
Posts: 6
Registered: ‎12-06-2010
Message 5 of 7 (858 Views)

Re: Proliant DL360p G8 BIOS NIC settings

Switch ports are set to auto speed and auto duplex

Please use plain text.
Honored Contributor
Jan Soska
Posts: 1,228
Registered: ‎01-22-2008
Message 6 of 7 (841 Views)

Re: Proliant DL360p G8 BIOS NIC settings

hmm, I do not think it is server related.

anyway, here is full manual http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c00191707/c00191707.pdf to

HP ROM-Based Setup Utility, but I really did not find possibility to change nic speed there.

Have you tried to contact HP support?

 

Jan

 

Please use plain text.
Regular Advisor
Dave73
Posts: 106
Registered: ‎09-15-2011
Message 7 of 7 (824 Views)

Re: Proliant DL360p G8 BIOS NIC settings

Cntrl S during post will allow you to access the Broadcom nics. You can change the speed setting there.

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation