Missing Spare Management option in ACU (1502 Views)
Reply
Occasional Collector
Posts: 1
Registered: ‎05-10-2004
Message 1 of 6 (1,502 Views)

Missing Spare Management option in ACU

I have an DL380 G5 server with three 72 GB drives and three 146 GB drives.  There are two RAID1 arrays configured.  The first (72 GB drive) array has a spare configured.  The second (146 GB drive) array is missing the option for Spare Management.  See the attached picture.

 

Can anyone explain this?  Is it possible to correct?  I have updated the ACU, but that didn't help.

 

Thanks in advance,

David

HP Pro
Posts: 1,201
Registered: ‎12-07-2010
Message 2 of 6 (1,487 Views)

Re: Missing Spare Management option in ACU

Hi David,

 

What is the ! mark/message about?

Have you tried updating the P400 firmware for this issue?

Is a BBWC installed?

 

Technically speaking P400 should be able to handel multiple Spare Drives.

Occasional Visitor
Posts: 3
Registered: ‎12-10-2009
Message 3 of 6 (1,473 Views)

Re: Missing Spare Management option in ACU

[ Edited ]

If you haven't already, try upgrading to the latest ACU for Windows for your server.  It has fixed any number of problems for me over the years.  Good luck!

 

*edit* Whoops!  Just re-read your post.  I notice in your screen shot that the little yellow exclamation point is showing on your P400. This means that some ACU process is underway.  Normally, no changes to arrays can be made while in this state.  I wonder if the problem went away after the controller finished its task...

Occasional Advisor
Posts: 5
Registered: ‎07-28-2003
Message 4 of 6 (1,046 Views)

Re: Missing Spare Management option in ACU

I have the same problem. Did any one solve it. May have to raise call with HP. See attachment.

Thanks for any help,

 

Ray

 

Occasional Advisor
Posts: 5
Registered: ‎07-28-2003
Message 5 of 6 (1,040 Views)

Re: Missing Spare Management option in ACU

Here is attachment.

Occasional Advisor
Posts: 5
Registered: ‎07-28-2003
Message 6 of 6 (1,031 Views)

Re: Missing Spare Management option in ACU

I tried also to do it aci cli with command

 

ctrl slot=0 array A add spares=1:8

 

Got message reason "assignable spares not available"

 

attaching diag report.

 

We have 50 identical servers and only this one so far has this error.

 

System managements has no errors. Raid battery is OK.

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.