Cannot Ping Subnets on HP Procurve 2510/v1910 (2215 Views)
Reply
Occasional Contributor
mbjoe
Posts: 3
Registered: ‎02-24-2011
Message 1 of 4 (2,215 Views)

Cannot Ping Subnets on HP Procurve 2510/v1910

[ Edited ]

We are trying to setup three new switches and are having some difficulties when it comes to our overall WAN setup.

 

The switches function fine for the branch they are setup for but when trying to access or even ping the switches over the WAN from a different subnet we get no response.

 

The Procurve 2510 does not seem to have any routing capabilities so that's the one I'm most concerened about. Is there a setting or something I'm missing that would enable other subnets on the network to simply ping the switch? When it comes to the v1910s, I think I have that fixed by creaing a static route for 0.0.0.0 to the Default Gateway in that branch, would that be correct?

 

Can anyone offer some insight?

 

 

P.S. This thread has been moevd from Switches, Hubs, Modems (Legacy ITRC forum) to ProCurve / ProVision-Based. - Hp Forum Moderator

Please use plain text.
Trusted Contributor
Mark Wibaux
Posts: 156
Registered: ‎07-19-2003
Message 2 of 4 (2,208 Views)

Re: Cannot Ping Subnets on HP Procurve 2510/v1910

The 2510 switches do not do layer 3 routing, however if all you are trying to access is the management IP address of the switch then just make sure that the default gateway on the switch is set to the sites local router IP address (same as if it were a PC or server).

You can do this either via the web interface or via the CLI

 

config

ip default-gateway xx.xx.xx.xx

write memory

 

 

Please use plain text.
Occasional Visitor
IDATAMAN
Posts: 1
Registered: ‎07-04-2013
Message 3 of 4 (1,148 Views)

Re: Cannot Ping Subnets on HP Procurve 2510/v1910

[ Edited ]

Hi - my situation - I am sitting on 192.168.1.0/24

2 HP 2910 Al4G switches sitting on 192.168.3.0/24

 

HP Switch 1 Default VLAN1 IP:

192.168.3.3

Subnet Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: 192.168.3.3

 

HP Switch 2 Default VLAN1 IP:

192.168.3.4

Subnet Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: 192.168.3.3

 

I can access any other device on the 192.168.3.x network using its access protocol (HTTP, PING, SNMP, Telnet) from the 192.168.1.x network.

 

I cannot access the management console of my switches via HTTP or Telnet from the 192.168.1.x network.

The only way I can access the switches is from a device/host located on the 192.168.3.x network using either HTTP or Telnet to either switches IP address.

 

Can anyone explain why? Thanks in advance

Please use plain text.
Occasional Visitor
chrisjako
Posts: 2
Registered: ‎03-17-2014
Message 4 of 4 (662 Views)

Re: Cannot Ping Subnets on HP Procurve 2510/v1910

Hi did you ever manage to find out what the solution was to access the other switch network over the WAN?

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation