Re: Envelope Printing Problems with M401dn (262 Views)
Reply
Visitor
JeffConrad
Posts: 4
Registered: ‎06-18-2013
Message 1 of 2 (272 Views)
Accepted Solution

Envelope Printing Problems with M401dn

[ Edited ]

When printing envelopes with a LaserJet Pro M401dn, the return address is not properly fused, and there seem to be some random blotches printed in the stamp area; the main address is properly printed and properly fused.  I noticed the problem with greeting card envelopes, which I’ve never had trouble with before on three previous LaserJet printers (LaserJet II, LaserJet 5p, and LaserJet 2100).  With some #10 envelopes, the return address is properly fused but I still get the blotches in the stamp area.

I get the same problem if I fold a sheet of regular paper in half and pass it through the envelope feeder.  If the envelope feeder is empty and the paper feeds from the main tray, the return address is properly fused but I still get the blotches in the stamp area.

 

There are no problems when simply printing documents.

I seem to get the same results using either the PCL 6 driver or the PCL 6 UPD.

Any ideas?

Visitor
JeffConrad
Posts: 4
Registered: ‎06-18-2013
Message 2 of 2 (262 Views)

Re: Envelope Printing Problems with M401dn

Hmmm ... I could have sworn that I set the paper type to ‘Envelope’, but evidently I did not; with that restored, the problem seems to be fixed. Apparently the fuser is mighty fussy about the paper thickness.

 

Anyway, if someone else encounters similar problems, the paper setting could well be the cause.

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.