Re: /var/adm/sw/save mount point (645 Views)
Reply
Frequent Advisor
Posts: 64
Registered: ‎03-15-2009
Message 1 of 9 (694 Views)
Accepted Solution

/var/adm/sw/save mount point

 Hi All,

 

There is a mount point /var/adm/sw/     it has a directory /var/adm/sw/save  which contains all the patch directories. Just want to know if  i can delete or compress these patch directories inside the path /var/adm/sw/save ? currently this directory is taking too much of space.

 

 

Thanks and Regards,

 

VA

Lead Engineer, IMS.
iGATE
Acclaimed Contributor
Posts: 25,692
Registered: ‎03-06-2006
Message 2 of 9 (690 Views)

Re: /var/adm/sw/save mount point

[ Edited ]

If you fiddle with this, you'll destroy the IPD and not be able to roll back patches.

You can use cleanup(1m) to remove superseded patches and save space.

Frequent Advisor
Posts: 64
Registered: ‎03-15-2009
Message 3 of 9 (686 Views)

Re: /var/adm/sw/save mount point

Hey Dennis,

thanks a lot for you reply! just a bit of correction to your reply. The command is cleanup and not clean_up.

anyways thanks again. just going through the man pages before executing the command.


Regards,
VA
Lead Engineer, IMS.
iGATE
Honored Contributor
Posts: 1,135
Registered: ‎08-09-1999
Message 4 of 9 (682 Views)

Re: /var/adm/sw/save mount point

Hi:

 

The cleanup -c command can be executed to commit all patches that have      been superseded specified number of times.  The only benefit from      committing patches is that disk space will be recovered in the      /var/adm/sw/save directory.

 

Preview:

 

# bdf /var

 

# cleanup -p -c 2

 

Commit:

 

# cleanup -c 2

 

# bdf  /var

 

rgs,

 

Frequent Advisor
Posts: 64
Registered: ‎03-15-2009
Message 5 of 9 (670 Views)

Re: /var/adm/sw/save mount point

thanks rariasn,

is it an administrative command? do i need to take some ignite backup before running this command? just want to know if i have to go through Change Management?


Regards,
VA.
Lead Engineer, IMS.
iGATE
Acclaimed Contributor
Posts: 25,692
Registered: ‎03-06-2006
Message 6 of 9 (666 Views)

Re: /var/adm/sw/save mount point

>is it an administrative command? Do I need to take some ignite backup before running this command?

 

Yes, it requires root.  It depends on how safe you feel in using that command.

Honored Contributor
Posts: 1,135
Registered: ‎08-09-1999
Message 7 of 9 (665 Views)

Re: /var/adm/sw/save mount point

HI:



> is it an administrative command?

 

All root filesystems, software depots, and products in software depots     are protected by ACLs.

 

SD's nonprivileged mode is intended only for managing    applications that are specially designed and packaged.  

 

You cannot use this mode to manage the HP-UX operating   system or patches to it.

 

> do i need to take some ignite backup before running this command?

 

no

 

 

> ust want to know if i have to go through Change Management?

 

I think that not need

 

rgs

 

 

rgs,

 

 

 

 

Acclaimed Contributor
Posts: 21,184
Registered: ‎07-06-2000
Message 8 of 9 (650 Views)

Re: /var/adm/sw/save mount point


vijay alur alur wrote:
is it an administrative command? do i need to take some ignite backup before running this command? just want to know if i have to go through Change Management?

As noted, you must be 'root' to execute this.  An Ignite backup is always good insurance, though I have never had a problem running 'cleanup'.  Whether or not you need to go through Change Management will be dictated by your organization's policies.  At the very least, you might record when and where you do changes like this.

 

Regards!

 

...JRF...

Acclaimed Contributor
Posts: 25,692
Registered: ‎03-06-2006
Message 9 of 9 (645 Views)

Re: /var/adm/sw/save mount point

>if I have to go through Change Management?

 

You may want to do cleanup(1m) after you install Quality packs.

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.