Compaq Presario CQ56 Processor Upgrade (6152 Views)
Reply
Occasional Visitor
JonWein
Posts: 3
Registered: ‎09-27-2012
Message 1 of 8 (6,152 Views)
Accepted Solution

Compaq Presario CQ56 Processor Upgrade

Hello,

 

I was thinking about upgrading my processor from an AMD V140 (Stock) to an Phenom II Dual-Core Mobile N660 (HMN660DCR23GM). To my knowledge, both sockets are S1G4. I was just wondering if the motherboard and this new processor would be compatible. I tried my research, but there was not much information on my motherboard. My motherboard is a Hewlett-Packard 1604 (px2u0011zzuj6s). I am not 100% sure that is my motherboard, or if there is a more popular name, etc.

 

So, again, I just want to know if the Phenom II Dual-Core Mobile N660 would work in my Compaq Presario CQ56-129NR.

 

Thanks a bunch!

-Jon

Please use plain text.
Occasional Visitor
JonWein
Posts: 3
Registered: ‎09-27-2012
Message 2 of 8 (6,151 Views)

Re: Compaq Presario CQ56 Processor Upgrade

Compaq Presario CQ56 Series Intel Laptop Motherboard 623909-001

Is my motherboard
Please use plain text.
Honored Contributor
Paul Tikkanen
Posts: 3,218
Registered: ‎04-11-2007
Message 3 of 8 (6,136 Views)

Re: Compaq Presario CQ56 Processor Upgrade

Hi, Jon:

 

Below is the link to the service manual for your notebook.

 

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c02657369.pdf

 

Supported AMD processors can be found in chapter 1 starting on page 1.

 

The only other processor you can install that is better than the one you have is the V160.

 

Paul

Please use plain text.
Occasional Visitor
JonWein
Posts: 3
Registered: ‎09-27-2012
Message 4 of 8 (6,116 Views)

Re: Compaq Presario CQ56 Processor Upgrade

Thanks

Please use plain text.
Honored Contributor
Paul Tikkanen
Posts: 3,218
Registered: ‎04-11-2007
Message 5 of 8 (6,111 Views)

Re: Compaq Presario CQ56 Processor Upgrade

You're very welcome.

Please use plain text.
Occasional Visitor
Kyleg001
Posts: 1
Registered: ‎11-30-2012
Message 6 of 8 (5,864 Views)

Re: Compaq Presario CQ56 Processor Upgrade

FYI, Compaq Presario CQ56-115dx can be upgraded to at least an AMD Athlon Phenom II N970 2.2 Ghz Quad Core Processor, even though the documents, and some articles in the HP forum and elsewhere state that the max upgrade is the AMD v-160. I have done this myself and have noticed little increase in CPU temps and little effect on battery life. There are 2 processors that are better than the Phenom II N970,; However, they are the extreme editions and I wouldn't count on them working(BIOS sup).Enjoy.

Please use plain text.
Occasional Visitor
yb45324
Posts: 1
Registered: ‎08-30-2013
Message 7 of 8 (3,641 Views)

Re: Compaq Presario CQ56 Processor Upgrade

Kyleg001, I ran into problem by upgrading my CPU on CQ56-115DX :) The original v140 works ok but a P960 stops the laptop from booting. Verified the bios is F18. Do you upgrade it yours to a quad core?
Thanks

Kyleg001 wrote:

FYI, Compaq Presario CQ56-115dx can be upgraded to at least an AMD Athlon Phenom II N970 2.2 Ghz Quad Core Processor, even though the documents, and some articles in the HP forum and elsewhere state that the max upgrade is the AMD v-160. I have done this myself and have noticed little increase in CPU temps and little effect on battery life. There are 2 processors that are better than the Phenom II N970,; However, they are the extreme editions and I wouldn't count on them working(BIOS sup).Enjoy.


 

Please use plain text.
Occasional Visitor
loztprophet
Posts: 1
Registered: ‎10-14-2013
Message 8 of 8 (3,089 Views)

Re: Compaq Presario CQ56 Processor Upgrade

Will the AMD Athlon Phenom II N970 2.2 Ghz Quad Core Processor work with the Compaq Presario CQ56-240CA ?

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation