Re: Poor 10Gb Network Interface performance (357 Views)
Reply
Advisor
mr_red
Posts: 21
Registered: ‎01-17-2012
Message 1 of 3 (362 Views)

Poor 10Gb Network Interface performance

Hi all!

I have 10Gb network interface on my new servers . I did some tests with netperf to get the real performance, but I found poor results : ( you can find full netperf report in attachments).

Best performance:

SEND : 3.67 Gb/s

RECEIVE : 4.00 Gb/s

 

What parameters I should modify to reach acceptable throughput? (9-10Gb/s)

 

The servers aren't in production yet so there is no traffic execpt my tests and are connected directly ( I have eliminated the switch to simplify the investigation).

HP-UX 11.31 is installed on both servers and the card model on both is

- HP AD385-60001 PCI-X 10GBase-SR

- Adapter Card Model: AK344A or AH400A

- Adapter Firmware Version: 5.4.4

 

Server 1 has 8 Intel(R) Itanium 2 9100 series processors (1.6 GHz, 24 MB) : 16 logical processors and 128GB memory and Server 2 has 2 Intel(R) Itanium 2 9100 series processors (1.59 GHz, 24 MB) : 4 logical processors and 32GB memory

 

Thank you!

Please use plain text.
Advisor
mr_red
Posts: 21
Registered: ‎01-17-2012
Message 2 of 3 (357 Views)

Re: Poor 10Gb Network Interface performance

[ Edited ]

I was wrong about the card model. Actually it's :

 

- on Server1 :

 

Product Description: HP PCI-X 266MHz 10GbE SR Fiber Adapter
Part Number: AD385-60001
Engineering Date Code: A-4701
Part Serial Number: SXT0647069
Misc. Information: 17W 64Bit PCI-X 10GBASE-SR
Mfd. Date: 4647
Checksum: 0x4f
EFI Version: 2.0.9.8
ROM Firmware Version: N/A
Asset Tag: N/A

- on Server 2 :

Product Description: HP PCI-X 266MHz 10GbE SR Fiber Adapter
Part Number: AD385-60001
Engineering Date Code: B-4820
Part Serial Number: SXC1134136
Misc. Information: 17W 64Bit PCI-X 10GBASE-SR
Mfd. Date: 5134
Checksum: 0x72
EFI Version: 002.000.004.006
ROM Firmware Version: N/A
Asset Tag: N/A

 

Please use plain text.
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,192
Registered: ‎10-02-2001
Message 3 of 3 (345 Views)

Re: Poor 10Gb Network Interface performance

Various possible reasons:

- card in wromg slot (too slow)
- cable problems
- switch problems
- card firmware problems
- driver problems

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! star in the left column!   
Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation