HP NC522SFP Dual Port 10GbE Server Adapter - Firmware hang detected. (777 Views)
Reply
Occasional Collector
Mike_SMT
Posts: 1
Registered: ‎03-14-2012
Message 1 of 1 (777 Views)

HP NC522SFP Dual Port 10GbE Server Adapter - Firmware hang detected.

Hi all,

 

we have to following error on some of our system:

 

nx_nic[eth0]: Device is DOWN. Fail count[8]
nx_nic[eth0]: Firmware hang detected. Severity code=0 Peg number=0 Error code=0 Return address=0
nx_nic[eth0]: Load stored FW
nx_nic: File FW[nx3fwmn.bin] version[4.0.579:0]
nx_nic: Gen2 strapping detected
nx_nic HP NC522SFP Dual Port 10GbE Server Adapter Board S/N CB1BBK0959  Chip id 0x1
nx_nic[eth0]: Device is UP.
nx_nic[eth0]: NIC Link is up

this doesn´t help, firmware is up2date:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c02964542&jumpid=em_alerts_us...

 

On my other system i get:

Mar 12 21:34:10 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is down
Mar 12 21:34:12 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is up
Mar 12 22:16:24 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is down
Mar 12 22:16:28 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is up
Mar 12 22:19:31 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is down
Mar 12 22:19:35 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is up
Mar 12 22:55:49 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is down
Mar 12 22:55:53 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is up
Mar 12 23:42:14 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is down
Mar 12 23:42:16 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is up
Mar 13 02:16:10 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is down
Mar 13 02:16:14 deokosfs00c kernel: nx_nic[eth6]: NIC Link is up

 

Both Systems are running with:

Linux y100scm081.deoko.zeiss.org 2.6.32-220.4.2.el6.x86_64 #1 SMP Tue Feb 14 04:00:16 GMT 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

 

Driver for nx_nic was compiled from SPP2012.01

 

 modinfo nx_nic
filename:       /lib/modules/2.6.32-220.4.2.el6.x86_64/extra/hp-nx_nic/driver/nx_nic.ko
version:        4.0.579
license:        GPL
description:    HP Multi port (1/10) Gigabit Network Driver
author:         Copyright (C) 2003 - 2008 NetXen, Inc.
srcversion:     8835E33181AFE6CB6E8E457
alias:          pci:v00004040d00000100sv*sd*bc*sc*i*
alias:          pci:v00004040d00000025sv*sd*bc*sc*i*
alias:          pci:v00004040d00000024sv*sd*bc*sc*i*
alias:          pci:v00004040d00000005sv*sd*bc*sc*i*
alias:          pci:v00004040d00000004sv*sd*bc*sc*i*
alias:          pci:v00004040d00000002sv*sd*bc*sc*i*
alias:          pci:v00004040d00000001sv*sd*bc*sc*i*
alias:          pci:v00004040d00000003sv*sd*bc*sc*i*
depends:
vermagic:       2.6.32-220.4.2.el6.x86_64 SMP mod_unload modversions
parm:           port_mode:Ports operate in XG, 1G or Auto-Neg mode (int)
parm:           use_msi:Enable or Disable MSI (bool)
parm:           use_msi_x:Enable or Disable MSI-X (bool)
parm:           rss_enable:Enable or Disable RSS (bool)
parm:           tx_desc:Maximum Transmit Descriptors in Host (int)
parm:           jumbo_desc:Maximum Jumbo Receive Descriptors (int)
parm:           rdesc_1g:Maximum Receive Descriptors for 1G (int)
parm:           rdesc_10g:Maximum Receive Descriptors for 10G (int)
parm:           jumbo_desc_1g:Maximum Jumbo Receive Descriptors for 1G (int)


 

Any idea what i can do to resolve this issue ?

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation