Re: NAS2000s permissions troubles. (72 Views)
Reply
Occasional Advisor
Ian Pennington_1
Posts: 22
Registered: ‎08-08-2004
Message 1 of 2 (72 Views)

NAS2000s permissions troubles.

Sorry, this is a bit long.
I have a Windows NT4 domain. On that I have a SAN using 4100 array. As I was running out of space I bought a NAS2000s setup (Windows 2003 Storage). The NAS joined my NT domain with no problems and I changed no default permissions on the system.
Then the data was migrated from the SAN to NAS using a restore (Brightstore ARCserve 11). Shares were recreated and users connected to the data, but got read only access!
We then robo-copied the data from SAN to NAS, same error, read only!!
If you check the permissiond of the files from a client (NT4) there are no read only permissions shown. BUT, if you look at the files from the NAS server itself then the folders and files show read-only. If you de-select the read only, close the permissions, then re-open the permissions, the read only attribute is ticked again!
enough to say that this is causing major headaches!
As for a solution. I CANNOT get rid of the NT domain structure, or add any form of Active directory. So any ideas out there??
Occasional Advisor
LEMOINE_3
Posts: 9
Registered: ‎08-09-2004
Message 2 of 2 (72 Views)

Re: NAS2000s permissions troubles.

I have had the same problem. The problem comes for the shares permissions. I have given write access to the share to solve it. But Il have the same problem if I deselect the readonly in the securities.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.