Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12 (791 Views)
Reply
Esteemed Contributor
James Leatherman
Posts: 538
Registered: ‎06-05-2008
Message 1 of 15 (1,055 Views)
Accepted Solution

"TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Actually, I have a ton of issues with TC in IE. And TC in Firefox doesn't even replay for me. But let's start small, and figure out this error to start.

 

This happens sporadically in interactive mode, Usually, I just have to close the FF editor and reopen. Sometimes I have to restart Vugen.

 

If I run the script non-interactively from Vugen, I get a different sporadic error, "IPC connection to browser process is lost".

 

Maybe these are related errors, maybe not. In any case, I am hurting, and I can't show ROI of a broken product. Even if I have been using LR for 10 years and TC for 2.

HP Expert
Guy_Rosenthal
Posts: 230
Registered: ‎10-24-2011
Message 2 of 15 (1,025 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi James,

Please indicate the OS and the IE versions.

 

Thanks.

Guy Rosenthal
TruClient RnD Team Manager
TruClient-STORM RnD
Esteemed Contributor
James Leatherman
Posts: 538
Registered: ‎06-05-2008
Message 3 of 15 (1,012 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Windows 7, IE 10.

HP Expert
Guy_Rosenthal
Posts: 230
Registered: ‎10-24-2011
Message 4 of 15 (1,000 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi,

It is hard to tell but my hunch is either setup or some enviornmental issue.

Can you try to uninstall/install? Do you have some other HP products on the same machine? If upgraded from previous LR versions what was the install sequence? Did it work with IE9? on other machines? is it specific to some application?

 

Thanks.

Guy Rosenthal
TruClient RnD Team Manager
TruClient-STORM RnD
Esteemed Contributor
James Leatherman
Posts: 538
Registered: ‎06-05-2008
Message 5 of 15 (988 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

This is a clean box that I received on my first day of work in April. LR12 was the first application that I installed.

I'll try turning it off and on again.

HP Expert
Guy_Rosenthal
Posts: 230
Registered: ‎10-24-2011
Message 6 of 15 (979 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi,

OK. Let me know.

 

10x.

Guy Rosenthal
TruClient RnD Team Manager
TruClient-STORM RnD
Esteemed Contributor
James Leatherman
Posts: 538
Registered: ‎06-05-2008
Message 7 of 15 (971 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Same issue after a clean uninstall/delete directories/reinstall.


In FF, replay fails 100% of the time with:

Virtual User Script started at : 2014-06-19 13:09:46 Starting action vuser_init. TruClient Replay for LoadRunner 12.0.0, build 1362. OS: Windows 7, initialized on 2014/06/19 at 13:09:46 (0000.000s)

Ending action vuser_init. Running Vuser... Starting iteration 1. Starting action Action. t=00001213ms: Error -205177:  IPC connection to browser process is lost    [MsgId: MERR-205177] Ending action Action. Ending iteration 1. Abort was called from an action

 

In IE, replay fails less often with:

t=00090489ms: Error -205177:  IPC connection to browser process is lost    [MsgId: MERR-205177]
Ending action Action.
Ending iteration 2.
Abort was called from an action

Esteemed Contributor
James Leatherman
Posts: 538
Registered: ‎06-05-2008
Message 8 of 15 (953 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Slightly different error now in TC_FF on replay:

 

Error: TransDataLoggerExt failed to initialize TransactionDataToSQLite class
Error: For more information, see TransactionsData.log
Warning: Extension trans_data_logger_ext.dll reports error -1 on call to function ExtPerThreadInitialize
Error: Vuser failed to initialize extension trans_data_logger_ext.dll.

Occasional Advisor
RoySh
Posts: 9
Registered: ‎07-31-2013
Message 9 of 15 (941 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi James,

 

There should be a file named TransactionsData.log on your script directory, can you please share its content?

 

Thanks,

Roy

Esteemed Contributor
James Leatherman
Posts: 538
Registered: ‎06-05-2008
Message 10 of 15 (915 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

I am not seeing that file in either my TC_FF scripts, nor my TC_IE scripts.

Esteemed Contributor
James Leatherman
Posts: 538
Registered: ‎06-05-2008
Message 11 of 15 (904 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

I have reverted to 11.52 and am seeing different errors, but similar enough in severity to make TruClient unusable.

The difference is that in 11.52 TC_FF I can at least get Firebug to work, and I can replay a single step. Other than that, it records and that is it.

I have done as much root cause analysis in the areas of virus protection, DEP, firewalls, and other interfering programs as I can. I'm hoping that someone has seen a issue similar to this and has a suggestion.

Esteemed Contributor
James Leatherman
Posts: 538
Registered: ‎06-05-2008
Message 12 of 15 (886 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

[ Edited ]

The answer is:

 

Sophos Endpoint and Security Control was interfering with the operation of HP LoadRunner TruClient.

For those who have this virus protection, I will post my findings when I have a solution.

Esteemed Contributor
James Leatherman
Posts: 538
Registered: ‎06-05-2008
Message 13 of 15 (791 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Solution: Don't use Sophos.

Occasional Visitor
sbierenb
Posts: 1
Registered: ‎09-15-2014
Message 14 of 15 (286 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Have you seen similar problems with McAfee?  I'm experiencing a similar error but have McAfee installed instead.  In my environment, my TruClient script runs under load for a while and then gets the "TCS has stopped working" error and one vUser dies.  The rest continue.  

 

Any help you might suggest would be greatly appreciated.  

HP Expert
Guy_Rosenthal
Posts: 230
Registered: ‎10-24-2011
Message 15 of 15 (272 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi,

Either disable the AV and try or add LR executables to the white lists.

mdrv.exe, TcWebIeLauncher.exe processes

 

Thanks.

Guy Rosenthal
TruClient RnD Team Manager
TruClient-STORM RnD
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.