Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12 (3734 Views)
Reply
Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 1 of 22 (3,998 Views)
Accepted Solution

"TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Actually, I have a ton of issues with TC in IE. And TC in Firefox doesn't even replay for me. But let's start small, and figure out this error to start.

 

This happens sporadically in interactive mode, Usually, I just have to close the FF editor and reopen. Sometimes I have to restart Vugen.

 

If I run the script non-interactively from Vugen, I get a different sporadic error, "IPC connection to browser process is lost".

 

Maybe these are related errors, maybe not. In any case, I am hurting, and I can't show ROI of a broken product. Even if I have been using LR for 10 years and TC for 2.

HP Expert
Posts: 280
Registered: ‎10-24-2011
Message 2 of 22 (3,968 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi James,

Please indicate the OS and the IE versions.

 

Thanks.

Guy Rosenthal
TruClient RnD Team Manager
LoadRunner RnD
Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 3 of 22 (3,955 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Windows 7, IE 10.

HP Expert
Posts: 280
Registered: ‎10-24-2011
Message 4 of 22 (3,943 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi,

It is hard to tell but my hunch is either setup or some enviornmental issue.

Can you try to uninstall/install? Do you have some other HP products on the same machine? If upgraded from previous LR versions what was the install sequence? Did it work with IE9? on other machines? is it specific to some application?

 

Thanks.

Guy Rosenthal
TruClient RnD Team Manager
LoadRunner RnD
Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 5 of 22 (3,931 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

This is a clean box that I received on my first day of work in April. LR12 was the first application that I installed.

I'll try turning it off and on again.

HP Expert
Posts: 280
Registered: ‎10-24-2011
Message 6 of 22 (3,922 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi,

OK. Let me know.

 

10x.

Guy Rosenthal
TruClient RnD Team Manager
LoadRunner RnD
Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 7 of 22 (3,914 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Same issue after a clean uninstall/delete directories/reinstall.


In FF, replay fails 100% of the time with:

Virtual User Script started at : 2014-06-19 13:09:46 Starting action vuser_init. TruClient Replay for LoadRunner 12.0.0, build 1362. OS: Windows 7, initialized on 2014/06/19 at 13:09:46 (0000.000s)

Ending action vuser_init. Running Vuser... Starting iteration 1. Starting action Action. t=00001213ms: Error -205177:  IPC connection to browser process is lost    [MsgId: MERR-205177] Ending action Action. Ending iteration 1. Abort was called from an action

 

In IE, replay fails less often with:

t=00090489ms: Error -205177:  IPC connection to browser process is lost    [MsgId: MERR-205177]
Ending action Action.
Ending iteration 2.
Abort was called from an action

Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 8 of 22 (3,896 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Slightly different error now in TC_FF on replay:

 

Error: TransDataLoggerExt failed to initialize TransactionDataToSQLite class
Error: For more information, see TransactionsData.log
Warning: Extension trans_data_logger_ext.dll reports error -1 on call to function ExtPerThreadInitialize
Error: Vuser failed to initialize extension trans_data_logger_ext.dll.

Advisor
Posts: 15
Registered: ‎07-31-2013
Message 9 of 22 (3,884 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi James,

 

There should be a file named TransactionsData.log on your script directory, can you please share its content?

 

Thanks,

Roy

Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 10 of 22 (3,858 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

I am not seeing that file in either my TC_FF scripts, nor my TC_IE scripts.

Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 11 of 22 (3,847 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

I have reverted to 11.52 and am seeing different errors, but similar enough in severity to make TruClient unusable.

The difference is that in 11.52 TC_FF I can at least get Firebug to work, and I can replay a single step. Other than that, it records and that is it.

I have done as much root cause analysis in the areas of virus protection, DEP, firewalls, and other interfering programs as I can. I'm hoping that someone has seen a issue similar to this and has a suggestion.

Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 12 of 22 (3,829 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

[ Edited ]

The answer is:

 

Sophos Endpoint and Security Control was interfering with the operation of HP LoadRunner TruClient.

For those who have this virus protection, I will post my findings when I have a solution.

Highlighted
Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 13 of 22 (3,734 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Solution: Don't use Sophos.

Occasional Visitor
Posts: 1
Registered: ‎09-15-2014
Message 14 of 22 (3,229 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Have you seen similar problems with McAfee?  I'm experiencing a similar error but have McAfee installed instead.  In my environment, my TruClient script runs under load for a while and then gets the "TCS has stopped working" error and one vUser dies.  The rest continue.  

 

Any help you might suggest would be greatly appreciated.  

HP Expert
Posts: 280
Registered: ‎10-24-2011
Message 15 of 22 (3,215 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Hi,

Either disable the AV and try or add LR executables to the white lists.

mdrv.exe, TcWebIeLauncher.exe processes

 

Thanks.

Guy Rosenthal
TruClient RnD Team Manager
LoadRunner RnD
Super Advisor
Posts: 231
Registered: ‎11-12-2009
Message 16 of 22 (2,403 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

James, have you had any more trouble, or luck with this?

Esteemed Contributor
Posts: 546
Registered: ‎06-05-2008
Message 17 of 22 (2,378 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Since I started running TruClient on a VM with only Avast, I no longer see this issue.

 

There is definitely a vulnerability to interprocess communication interrpuption. TruClient needs constant connectity to that browser instance, or things get nutty. I think some corprorate security settings are too tight for TruClient to run effectively.

Super Advisor
Posts: 231
Registered: ‎11-12-2009
Message 18 of 22 (2,316 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

>> "Since I started running TruClient on a VM with only Avast, I no longer see this issue. There is definitely a vulnerability to interprocess communication interrpuption."

 

Veyr interesting, thanks, James. I suppose you could consider the behavior involved there a bit "malware-like," I guess I'm not shocked it can raise flags.

Advisor
Posts: 15
Registered: ‎03-10-2015
Message 19 of 22 (1,903 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

I get error "TCS has stopped working" most of the times when I open a script in VuGen and click on button "Develop Script". Problem was solved by adding "mrdv.exe" and "TcWebIELauncher.exe" to the ScriptScan whitelist of McAfee.

 

McAfee scan log was empty (.exe are clean), but the ScriptScan log of McAfee had an entry. This is why the exectuables were not whitelisted at the top level, but only at the ScriptScan level.

 

Info: TruClient for IE 11, LoadRunner 12.02, Windows 7

Occasional Advisor
Posts: 5
Registered: ‎03-24-2014
Message 20 of 22 (1,506 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

I had the TCS stopped working issue starting last week after a security update for MIcrosoft Windows was installed.  HP support advised that I remove the security update KB3038314 and reboot.  This resolved the issue.

Advisor
Posts: 18
Registered: ‎06-27-2011
Message 21 of 22 (1,414 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

YES

I looked at the updates that our operators pushed to my system and sure enough KB3038314 was there.

Removed it, and I now have TC working again.

 

I now have a post-it on my monitor with the words "KB3038314 - TC Killer" so I know what to look for next time they push updates.

 

THANK YOU NeilChikode

Frequent Advisor
Posts: 67
Registered: ‎02-21-2012
Message 22 of 22 (444 Views)

Re: "TCS has stopped working" error when starting TruClient IE script in LR12

Add the KB3049563 to the black list, is killing the IE TruClient scripts like the KB3038314.

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.