Re: SSL protocol error when attempting to connect with host "XXX.YYY.com:ZZZZ" - HTTP Prot (4828 Views)
Reply
Occasional Contributor
Ahujagaurav03
Posts: 3
Registered: ‎04-20-2011
Message 1 of 7 (6,716 Views)

SSL protocol error when attempting to connect with host "XXX.YYY.com:ZZZZ" - HTTP Protocol

Hi,

I'm facing an issue -

Application - Content Based Authorization

URL - HTTPS

LoadRunner version - 11.0

 

Steps followed -

Recorded script using HTTP-HTML protocol

Created Entry for Server and added Client certificate

 

I'm able to record the script, but unable to replay - getting error message "SSL Protocol error when attempting to connect with host".

Recording log has statement - "Net An. Error    (12c0:146c)] X509 Certificate & Key combination is either invalid or does not exist!"

 

Replay Log has statement - "New SSL, socket=0194B2D4 [0], connection=XXX.YYY.com:ZZZZ, SSL=01969D50, ctx=01964E68, not reused, no session"

 

web_set_certificate_ex statement got added during recording.

 

Prompt response would be highly appreciated

 

Regards,

Gaurav

HP Expert
Suerte13cr
Posts: 736
Registered: ‎09-14-2011
Message 2 of 7 (6,713 Views)

Re: SSL protocol error when attempting to connect with host "XXX.YYY.com:ZZZZ" - HTTP Prot

Greetings,

 

Check the following article:

http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM630078

 

Regards,
Mario M.

HP LR/PC Support

If you are customer you can try posting on our internal forums for more personalized support.

LoadRunner:
http://h30499.www3.hp.com/t5/LoadRunner-Support-Customer/bd-p/loadrunner-support-customer-forum

Performance Center:
http://h30499.www3.hp.com/t5/Performance-Center-Support/bd-p/performance-center-support-customer

How to:
http://www.youtube.com/watch?v=4ChlysWupWM

If you find that this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
Occasional Contributor
Ahujagaurav03
Posts: 3
Registered: ‎04-20-2011
Message 3 of 7 (6,707 Views)

Re: SSL protocol error when attempting to connect with host "XXX.YYY.com:ZZZZ" - HTTP Prot

Hi Mario,
I'm unable to access the link that you have provided. Please suggest an alternate link or copy paste the contents of this page in this message chain.

Thanks & Regards,
Gaurav Ahuja
HP Expert
Suerte13cr
Posts: 736
Registered: ‎09-14-2011
Message 4 of 7 (6,702 Views)

Re: SSL protocol error when attempting to connect with host "XXX.YYY.com:ZZZZ" - HTTP Prot

Can you check your credentials, you should be able to access this KB link, I can't copy paste this here due to copyright issues.When you do create a port mapping entry you can check for making this change in the registry:

 

In the Registry change
[HKEY_CURRENT_USER/Software/Mercury Interactive/LoadRunner/Protocols/WPlus/SSL/OpenSSL] "ReuseSSLSession" value to 1
 
Regards,
Mario M.
HP LR/PC Support

If you are customer you can try posting on our internal forums for more personalized support.

LoadRunner:
http://h30499.www3.hp.com/t5/LoadRunner-Support-Customer/bd-p/loadrunner-support-customer-forum

Performance Center:
http://h30499.www3.hp.com/t5/Performance-Center-Support/bd-p/performance-center-support-customer

How to:
http://www.youtube.com/watch?v=4ChlysWupWM

If you find that this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
Occasional Advisor
ChandraMouli25
Posts: 17
Registered: ‎09-03-2013
Message 5 of 7 (4,828 Views)

Re: SSL protocol error when attempting to connect with host "XXX.YYY.com:ZZZZ" - HTTP Prot

Were you able to find any solution to this issue? Please let me know...I tried the registry settings mentioned in the posting, but it did not work after 2 iterations. Thrid iteration it failed and i got Invalid session page.

Advisor
SSGUY
Posts: 18
Registered: ‎11-12-2012
Message 6 of 7 (442 Views)

Re: SSL protocol error when attempting to connect with host "XXX.YYY.com:ZZZZ" - HTTP Prot

We had same issue on vugen 11.50,  we tried the following option which worked for us. 

 

Run-Time Settings -> Preferences -> Select "WinInet Replay Engine instead of Sockets (Windows Only)."

Occasional Visitor
NagarajuDS
Posts: 2
Registered: 2 weeks ago
Message 7 of 7 (274 Views)

Re: SSL protocol error when attempting to connect with host "XXX.YYY.com:ZZZZ" - HTTP Prot

Hi,

 

Try to use below function at the beginning of the script. It worked for me when i hit this error.

 

web_set_sockets_option("SSL_VERSION", "TLS");

 

If its does not work talk to your Developers to know the exact SSL_VERSION USED for communication by your Application.

 

 

Thanks,

Nagaraju Dorasala

 

 

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.