Re: RDP Protocol (320 Views)
Reply
Trusted Contributor
Posts: 160
Registered: ‎10-19-2010
Message 1 of 8 (409 Views)

RDP Protocol

 
Hi Experts,
 
I am trying to record a script using RDP protocol in Vugen 11.52 but when I click on record. MSTSC is not appearing at all, i tried to access RDP manually and it works fine. DEP is turned off completely I am running WIN 2003 server. Please advise

HP Expert
Posts: 108
Registered: ‎08-11-2011
Message 2 of 8 (381 Views)

Re: RDP Protocol

Hi,

 

Could you please provide more information. 

1. Is your VuGen machine 32bit or 64bit?

2. Is there any antivirus or other security software running in that machine?

3. What's the version of MSTSC?

4. After click recording button, can you find MSTSC process in task manager?

Trusted Contributor
Posts: 160
Registered: ‎10-19-2010
Message 3 of 8 (366 Views)

Re: RDP Protocol

Hi kertluo,

 

Thanks for helping

 

1. Is your VuGen machine 32bit or 64bit?

 

64 BIT

 

2. Is there any antivirus or other security software running in that machine?

No antivirus

 

3. What's the version of MSTSC?

 Remote Desktop Connection (Terminal Services Client) 6.0

4. After click recording button, can you find MSTSC process in task manager?

yes  I am not able to see the process in task manager

 

 

HP Expert
Posts: 108
Registered: ‎08-11-2011
Message 4 of 8 (359 Views)

Re: RDP Protocol

 

"yes  I am not able to see the process in task manager"

 

I'm a little confused. Can you? or can you not? I mean after you press "Start Recording" in the recording dialog, is there a mstsc.exe process at background?

 

If it's not there, maybe you can try to manually locate mstsc.exe (there should be 2 version of mstsc.exe, 32bit and 64bit, please try them oth), or you can also copy a 5.2 version MSTSC (from google).

Trusted Contributor
Posts: 160
Registered: ‎10-19-2010
Message 5 of 8 (349 Views)

Re: RDP Protocol

I am sorry, When I click on start recording, I am able to see the mstsc.exe*32 process in task manager. Please advise what should I do....

 

I did not understand what you have meant(maybe you can try to manually locate mstsc.exe (there should be 2 version of mstsc.exe, 32bit and 64bit, please try them oth), or you can also copy a 5.2 version MSTSC (from google).)help!!

 

 

Thanks for your help!!

HP Expert
Posts: 108
Registered: ‎08-11-2011
Message 6 of 8 (337 Views)

Re: RDP Protocol

Hi,

 

In start recording dialog, you can specifiy the detailed path in "Application" box, instead of using the default value.  You can try,

1. Since your mstsc*32 is blocked, you can try 64bit mstsc. You OS is 64bit, there should be a 64bit mstsc.exe in the machine (in system32 folder).

2. Try to swich to a lower version of mstsc client. (5.2 or 5.1, google it)

 

If convenient, please use process explorer to generate a log for the frozen mstsc process and attach it here. 

Link: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

Trusted Contributor
Posts: 160
Registered: ‎10-19-2010
Message 7 of 8 (326 Views)

Re: RDP Protocol

Hello KertLuo,

 

I tried both the steps, Its still not able to launch the RDP console. Please advise...

 

HP Expert
Posts: 108
Registered: ‎08-11-2011
Message 8 of 8 (320 Views)

Re: RDP Protocol

OK. I'd like to take a look to the the loaded DLLs in the mstsc process. 

If convenient, please use process explorer to generate a log for the frozen mstsc process and attach it here. 

Link: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.