Re: Load Runner not invoking Internet Explorer (174 Views)
Reply
_YS
Visitor
_YS
Posts: 2
Registered: ‎01-29-2014
Message 1 of 5 (248 Views)

Load Runner not invoking Internet Explorer

Hi Guys,

 

I'm using Load Runner11 on a windows 7 machine. Whenever I try to record a script, the load runner fails to invoke IE(8).

 

I have QTP11 installed on my machine. Uninstalling QTP does the job but I need it as well.

 

I have tried disabling DEP and I cant use firefox. Please HELP!!

 

Thanks

 

  

Please use plain text.
HP Expert
vmanolova
Posts: 523
Registered: ‎05-24-2012
Message 2 of 5 (228 Views)

Re: Load Runner not invoking Internet Explorer

Hi,

 

Please review the following document which expalins the order in which LoadRunner and QTP should be installed.

http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM1158833

 

During working with your version of VuGen use account with full administrative rights. Please disable Data Execution prevention (KM1220841), User Account Control (KM00598473) and antivirus or hooking software running on your machine as they may prevent the proper work of  VuGen.  

 

Kind regards,

HP Support
If you haven’t tried it yet, come and join us in our entitled forums at Support Customer Forums
If you find that this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
Please use plain text.
Honored Contributor
shiv_p
Posts: 2,833
Registered: ‎04-23-2008
Message 3 of 5 (211 Views)

Re: Load Runner not invoking Internet Explorer

if you have any extensions or add-on running in IE, disable them as well.
Please use plain text.
_YS
Visitor
_YS
Posts: 2
Registered: ‎01-29-2014
Message 4 of 5 (184 Views)

Re: Load Runner not invoking Internet Explorer

The link http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM1158833 says access denied when clicked on.

I tried disabling data execution prevention and that did not work.

I m caught using two machines for QTP and load runner.
Please use plain text.
HP Expert
vmanolova
Posts: 523
Registered: ‎05-24-2012
Message 5 of 5 (174 Views)

Re: Load Runner not invoking Internet Explorer

[ Edited ]

Hi,

 

You should add valid Support Contract to HP Passport to be able to view the knowledge documents. You can find more instructions here: Adding valid Support Contract to HP Passport.pdf

 

It you are still not able to open the KM, try restarting your browser.

 

The KM says that the sequence of installation should be:

1. LR and all LR patches

2.QTP and all QTP patches

 

You can try by clean uninstall of both LoadRunner and QC and installing them both in the correct order. You can find instructions in the following knowledge documents:

1. How to uninstall LoadRunner before updating to a newer version.

http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM626931 

2. How to perform a clean uninstall of QuickTest Professional (QTP)?

http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM171368

3. How to clean uninstall Unified Functional Testing (UFT)?

http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM00319750

 

If this does not help, the issue will need more detailed investigation and I would suggest you to open a case with support.

 

Kind regards,

Vesela

HP Support
If you haven’t tried it yet, come and join us in our entitled forums at Support Customer Forums
If you find that this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation