Bitmap fails to refresh when using Citrix 13.* Client (311 Views)
Reply
Occasional Advisor
tonifusi
Posts: 13
Registered: ‎02-27-2014
Message 1 of 2 (311 Views)
Accepted Solution

Bitmap fails to refresh when using Citrix 13.* Client

On Citrix Client 13.4.0.24

E11_CreateEndorsement.c(73): Waiting for bitmap (244, 138, 41, 19) to have hash value "47778389f0e44af9ae1ff0e71ddc3274"

27/03/2014 09:52:15 E11_CreateEndorsement.c(73): WaitForEvent: Initializing wait event, time=40000, end time=3186992

27/03/2014 09:52:15 E11_CreateEndorsement.c(73): The current bitmap value is 53f57805e1d16cc2530529c6b30cc0fe

27/03/2014 09:52:19 E11_CreateEndorsement.c(73): "Find Open Market Policies" is not currently in map, adding it now

27/03/2014 09:52:19 E11_CreateEndorsement.c(73): Create window name="Find Open Market Policies" flag=1 style=369819648 ext_style=262144 ID=65772

27/03/2014 09:52:19 E11_CreateEndorsement.c(73): Created window: "Find Open Market Policies"  at (8, 0)

27/03/2014 09:52:19 E11_CreateEndorsement.c(73): Foreground window = 65772

27/03/2014 09:52:20 E11_CreateEndorsement.c(73): Activate window: "Eclipse Broking - [3.1.10.33603] - [GBLON-I-TS504I][GBLON-I-AP"

27/03/2014 09:52:20 E11_CreateEndorsement.c(73): Foreground window = 327858

27/03/2014 09:52:20 E11_CreateEndorsement.c(73): Destroy window: "Find Open Market Policies"

27/03/2014 09:52:20 E11_CreateEndorsement.c(73): removing "Find Open Market Policies" from LogicNameMap

27/03/2014 09:52:55 E11_CreateEndorsement.c(73): WaitForEvent: exiting on timeout; time spent=40014

27/03/2014 09:52:55 E11_CreateEndorsement.c(73): waiting for the agent to send the first buffer

27/03/2014 09:53:00 E11_CreateEndorsement.c(73): The agent has failed to make contact

27/03/2014 09:53:00 E11_CreateEndorsement.c(73): The buffer wasn't sent through the channel, since the agent has failed to make contact !!!

 

On Citrix Client 11.0.0.5357

E11_CreateEndorsement.c(73): Waiting for bitmap (244, 138, 41, 19) to have hash value "57778389f0e44af9ae1ff0e71ddc3274"

27/03/2014 10:08:50 E11_CreateEndorsement.c(73): WaitForEvent: Initializing wait event, time=40000, end time=233526010

27/03/2014 10:08:50 E11_CreateEndorsement.c(73): The current bitmap value is 53f57805e1d16cc2530529c6b30cc0fe

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): "Find Open Market Policies" is not currently in map, adding it now

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Create window name="Find Open Market Policies" flag=1 style=369819648 ext_style=262144 ID=65784

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Created window: "Find Open Market Policies"  at (8, 0)

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Foreground window = 65784

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Activate window: "Eclipse Broking - [3.1.10.33603] - [GBLON-I-TS504I][GBLON-I-AP"

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Foreground window = 327866

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Destroy window: "Find Open Market Policies"

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): removing "Find Open Market Policies" from LogicNameMap

27/03/2014 10:08:54 E11_CreateEndorsement.c(73): Screen update, new hash value = "47778389f0e44af9ae1ff0e71ddc3274"

27/03/2014 10:08:54 E11_CreateEndorsement.c(73): Wake Up and check new event.

27/03/2014 10:08:54 E11_CreateEndorsement.c(73): The current bitmap value is 47778389f0e44af9ae1ff0e71ddc3274

27/03/2014 10:09:30 E11_CreateEndorsement.c(73): WaitForEvent: exiting on timeout; time spent=40014

27/03/2014 10:09:30 E11_CreateEndorsement.c(73): waiting for the agent to send the first buffer

27/03/2014 10:09:35 E11_CreateEndorsement.c(73): The agent has failed to make contact

27/03/2014 10:09:35 E11_CreateEndorsement.c(73): The buffer wasn't sent through the channel, since the agent has failed to make contact !!!

 

This is exactly the same script in both instances - when running under citrix Receiver 13.4.0.24 the bitmap check fails to refresh. I have tested this in both Loadrunner  11.52 and Loadrunner 12 and same thing happens - also tested using the XenApp 4.5 and XenApp6 with the Citrix Receiver version - each time the bitmap synchronisation check fails to refresh and find and substitute the new hash value. The misleading thing is that the pop-up 'Failed Image Synchronisation..' actually show the correct image that should be substituted - clicking Continue fails to store the new bitmap (as it wasn't refreshed in the output it there is nothing to replace!) - see attachment

Occasional Advisor
tonifusi
Posts: 13
Registered: ‎02-27-2014
Message 2 of 2 (304 Views)

Re: Bitmap fails to refresh when using Citrix 13.* Client

Sorted!!!!!

 

In Run-Time settings it appears that on the Citrix  'Synchronisation'  settings there is a 'Bitmap Polling delay' - this was set to '0' which works fine on the previous client - However by setting it to '1' I was able to ensure the synchronisation was refreshed!    This field is described as follows:-

Bitmap polling delayThe delay between polling screen state during bitmap synchronization, in milliseconds (0 - use Citrix Client notifications instead of forced polling)

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.