shl_findsym does not find function (134 Views)
Reply
Occasional Visitor
jhoernle
Posts: 2
Registered: ‎08-26-2003
Message 1 of 2 (134 Views)

shl_findsym does not find function

Hello!

I have a strange problem on HP-UX 11.0 with a SL I have built myself and I try to load in Perl.
Perl complains about an unresolved symbol "boot_bla" and refuses to load the SL. When I do a nm(1) on the SL the function is listed as "T" - should be OK, I suppose.
Now I created a little C test program and the funny thing is that a shl_findsym(TYPE_PROCEDURE) also says 'unresolved external' whereas a shl_getsymbols() does find it (as PROC).

I searched already on the WWW for any known problem with shl_findsym but could not find anything.

Other possibly important details might be:
- the SL is built from a C++ module with g++
linked with ld
- the function in question is extern "C"
- another SL which I built (C++, g++, ld,
but not extern "C") works normally
- the failing SL works nicely on Linux and
Solaris :-|

Any hints are greatly appreciated!
Thx,
tge
Esteemed Contributor
ranganath ramachandra
Posts: 375
Registered: ‎05-16-2003
Message 2 of 2 (134 Views)

Re: shl_findsym does not find function

the problem is very likely an unresolved data symbol in that function ("boot_bla"). in your test program, you can try shl_loading with BIND_IMMEDIATE|BIND_VERBOSE to see the name of the unsat.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.