Re: vgdisplay shows no physical volumes and lvdisplay -v shows current extents but PV1 & PV2 sho (290 Views)
Reply
Regular Advisor
EU-Admins-UNIX
Posts: 196
Registered: ‎09-23-2011
Message 1 of 4 (329 Views)

vgdisplay shows no physical volumes and lvdisplay -v shows current extents but PV1 & PV2 show ???

Hi

 

My vg00 shows no physical volumes, and lvdisplay -v on vg00 LV's show current extents but PV1 & PV2 show ???.

 

BDF shows:

 

Filesystem kbytes used avail %used Mounted on
/dev/vg00/lvol3 2097152 176120 1906528 8% /
/dev/vg00/lvol1 1776056 212152 1386296 13% /stand
/dev/vg00/lvol8 8912896 7771776 1136416 87% /var
/dev/vg00/lvol7 4194304 3195336 991184 76% /usr
/dev/vg00/lvol6 4194304 1401480 2771072 34% /tmp
/dev/vg230/scratch 31440896 11324883 18858815 38% /scratch
/dev/vg00/lvol5 9797632 5146488 4614896 53% /opt
/dev/vg00/lvol4 16318464 4230600 11993520 26% /home
/dev/vg_tariq_test/vol_tariq_test 5226496 18369 4882626 0% /mnt_tariq_test

 

lvmtab shows:

 

/dev/vg00
/dev/dsk/c5t8d0
/dev/dsk/c5t10d0

 

I also attach an ioscan -fnCdisk

 

Any ideas?

 

Regards

 

Tariq

 

 

Honored Contributor
likid0
Posts: 980
Registered: ‎03-01-2005
Message 2 of 4 (305 Views)

Re: vgdisplay shows no physical volumes and lvdisplay -v shows current extents but PV1 & PV2 sho

You need to check, it looks like you can't see the devices listed for vg00 on lvmtab anymore:

 

/dev/dsk/c5t8d0
/dev/dsk/c5t10d0

 

Get the output of:

 

uname -a

ioscan -fnkC disk

ls -l /dev/dsk/*

setboot

ioscan -m dsf

 

also check the modification date of /etc/lvmtab

 

ls -l /etc/lvmtab*

Windows?, no thanks
Advisor
arunaphcl
Posts: 20
Registered: ‎01-28-2013
Message 3 of 4 (296 Views)

Re: vgdisplay shows no physical volumes and lvdisplay -v shows current extents but PV1 & PV2 sho

Please run vgscan command and provide output also lvmtab ouput.

Regular Advisor
EU-Admins-UNIX
Posts: 196
Registered: ‎09-23-2011
Message 4 of 4 (290 Views)

Re: vgdisplay shows no physical volumes and lvdisplay -v shows current extents but PV1 & PV2 sho

Hi All

 

This is a test server so I took the action of rebooting and see the oucome.  Everything was OK after the reboot.

 

Thanks for your contributions.

 

Tariq

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.