Cannot get Console Menu - Itanium Server (87 Views)
Reply
Frequent Advisor
sharathkv25
Posts: 74
Registered: ‎03-05-2007
Message 1 of 11 (87 Views)
Accepted Solution

Cannot get Console Menu - Itanium Server

Hi,

I connected Serial Port of Itanium server to Serial Port of Laptop.

I powerred on the server.

I opened Hyperterminal & created a new connection with following settings:

Port = COM1
bits per second = 9600
Flow control = none
Data Bits = 8 ( default )
Parity = None ( default )
Stop bits = 1 ( default )

I am not able to get Console Menu screen.

Any idea how to solve this?
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,303
Registered: ‎10-02-2001
Message 2 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

There are so many different servers with so many ports ...

What model we are talking about?

You need to set the active input/output/error device within the EFI menu.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Frequent Advisor
sharathkv25
Posts: 74
Registered: ‎03-05-2007
Message 3 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Thanks

HP Server rx2600

This has no "Console/Remote/UPS"(25-pin socket) at the rear of the server.
It has only 2 Serial Ports available.


Thanks
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,303
Registered: ‎10-02-2001
Message 4 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

This means there is no MP.
IMHO the MP was default for rx2600 - where is it?

Anyway, connect the cable to the port labeled "console". I guess your default console setting is currently VGA.

Follow this document to adjust the setting:

http://docs.hp.com/en/5971-4238/5971-4238.pdf

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,303
Registered: ‎10-02-2001
Message 5 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

A better link:

http://docs.hp.com/en/5187-2725/ch04s03.html

Selecting Your HP-UX Console
from
HP-UX 11i Version 2 Installation and Update Guide: HP Integrity Servers and HP Workstations

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Frequent Advisor
sharathkv25
Posts: 74
Registered: ‎03-05-2007
Message 6 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Hi,

A small correction, the server is HPUX rx2620

Thanks
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,303
Registered: ‎10-02-2001
Message 7 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

The procedure is the same, but the MP card was IMHO optional for this system.

Anyway, if you need remote management capabilities, consider to install a MP card, see

http://h20341.www2.hp.com/integrity/cache/332442-0-0-0-121.html
section
Management Processor Card

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,303
Registered: ‎10-02-2001
Message 8 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Read more:

http://h20331.www2.hp.com/enterprise/cache/98327-0-0-0-121.html

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Honored Contributor
Bill Hassell
Posts: 14,205
Registered: ‎05-29-2000
Message 9 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

*IF* this model does have a management port then you likely have the wrong cable. The most common serial cable is a straight-through or modem cable and will not work. You must use a serial printer or crossover cable, sometimes called a null-modem cable.
Frequent Advisor
sharathkv25
Posts: 74
Registered: ‎03-05-2007
Message 10 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Hi,

Sorry to bring this up again. This server has no Management Port(i,e: rx2620 ). It has 2 serial ports.

I am trying to get the Console Menu through Hyperterminal. I am not getting any response from server?.

What else should I check?

Thanks
Occasional Advisor
Rob Nolen_1
Posts: 7
Registered: ‎08-17-2007
Message 11 of 11 (87 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Your cable would be my first guess. I had the same problem, but I happened to have a digi portserver I was able to plug into.

Do you have a null cable?
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.