Cannot get Console Menu - Itanium Server (35 Views)
Reply
Frequent Advisor
sharathkv25
Posts: 74
Registered: ‎03-05-2007
Message 1 of 11 (35 Views)
Accepted Solution

Cannot get Console Menu - Itanium Server

Hi,

I connected Serial Port of Itanium server to Serial Port of Laptop.

I powerred on the server.

I opened Hyperterminal & created a new connection with following settings:

Port = COM1
bits per second = 9600
Flow control = none
Data Bits = 8 ( default )
Parity = None ( default )
Stop bits = 1 ( default )

I am not able to get Console Menu screen.

Any idea how to solve this?
Please use plain text.
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,193
Registered: ‎10-02-2001
Message 2 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

There are so many different servers with so many ports ...

What model we are talking about?

You need to set the active input/output/error device within the EFI menu.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! star in the left column!   
Please use plain text.
Frequent Advisor
sharathkv25
Posts: 74
Registered: ‎03-05-2007
Message 3 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Thanks

HP Server rx2600

This has no "Console/Remote/UPS"(25-pin socket) at the rear of the server.
It has only 2 Serial Ports available.


Thanks
Please use plain text.
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,193
Registered: ‎10-02-2001
Message 4 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

This means there is no MP.
IMHO the MP was default for rx2600 - where is it?

Anyway, connect the cable to the port labeled "console". I guess your default console setting is currently VGA.

Follow this document to adjust the setting:

http://docs.hp.com/en/5971-4238/5971-4238.pdf

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! star in the left column!   
Please use plain text.
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,193
Registered: ‎10-02-2001
Message 5 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

A better link:

http://docs.hp.com/en/5187-2725/ch04s03.html

Selecting Your HP-UX Console
from
HP-UX 11i Version 2 Installation and Update Guide: HP Integrity Servers and HP Workstations

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! star in the left column!   
Please use plain text.
Frequent Advisor
sharathkv25
Posts: 74
Registered: ‎03-05-2007
Message 6 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Hi,

A small correction, the server is HPUX rx2620

Thanks
Please use plain text.
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,193
Registered: ‎10-02-2001
Message 7 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

The procedure is the same, but the MP card was IMHO optional for this system.

Anyway, if you need remote management capabilities, consider to install a MP card, see

http://h20341.www2.hp.com/integrity/cache/332442-0-0-0-121.html
section
Management Processor Card

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! star in the left column!   
Please use plain text.
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,193
Registered: ‎10-02-2001
Message 8 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Read more:

http://h20331.www2.hp.com/enterprise/cache/98327-0-0-0-121.html

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! star in the left column!   
Please use plain text.
Honored Contributor
Bill Hassell
Posts: 14,199
Registered: ‎05-29-2000
Message 9 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

*IF* this model does have a management port then you likely have the wrong cable. The most common serial cable is a straight-through or modem cable and will not work. You must use a serial printer or crossover cable, sometimes called a null-modem cable.
Please use plain text.
Frequent Advisor
sharathkv25
Posts: 74
Registered: ‎03-05-2007
Message 10 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Hi,

Sorry to bring this up again. This server has no Management Port(i,e: rx2620 ). It has 2 serial ports.

I am trying to get the Console Menu through Hyperterminal. I am not getting any response from server?.

What else should I check?

Thanks
Please use plain text.
Occasional Advisor
Rob Nolen_1
Posts: 7
Registered: ‎08-17-2007
Message 11 of 11 (35 Views)

Re: Cannot get Console Menu - Itanium Server

Your cable would be my first guess. I had the same problem, but I happened to have a digi portserver I was able to plug into.

Do you have a null cable?
Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation