While restoring ignite image on client system getting error. (264 Views)
Reply
Regular Advisor
Narendra Uttekar
Posts: 231
Registered: ‎12-30-2007
Message 1 of 3 (264 Views)
Accepted Solution

While restoring ignite image on client system getting error.

Hi,

I have a Ignite Server-A and Ignite Client-B. Both are Itanium Blade 860 ci2 Servers. I have updated /etc/bootptab file on Server-A with client information. And using make_net_recovery I took the ignite backup of client-B on to the Ignite Server-A.

On Server-A. I performed the following

1. In /etc/inetd.conf to make certain bootps and tftp entries have been uncommented.
2. inetd -c restarted properly. No errors in syslog.log
3. dhcptools -v comes out without any problem.
4 .Checked the tftp line in /etc/inetd.conf to make certain /opt/ignite an /var/opt/ignite directories are listed.

 

/etc/bootptab file entry as below,

ignite-defaults:\

ht=ethernet:\

hn:\

dn=domainname:\

gw=xxx.xxx.xxx.xxx:\

sm=xxx.xxx.xxx.xxx:\

vm=rfc1048:\

bf=/opt/ignite/boot/nbp.efi:

iuxclient1:\

tc=ignite-defaults:\

ha=0019A672A052:\

ip=xxx.xxx.xxx.xxx:

 

While restoring ignite image on client-B getting error as below,

Shell> lanboot select -dn testprofile

 

Profile Name: testprofile

     Network Type: IPv4

     Server IP address: xxx.xxx.xxx.xxx

     Client IP address: xxx.xxx.xxx.xxx

     Gateway IP address: xxx.xxx.xxx.xxx

     Subnet Mask: 255.255.255.0

     Boot File: /opt/ignite/boot/nbp.efi

     Optional Data:

 

M 001 PcieRoot(0x30304352)/Pci(0x3,0x0)/Pci(0x0,0x0)/MAC(0017A477A020,0x0)

M 002 PcieRoot(0x30304352)/Pci(0x3,0x0)/Pci(0x0,0x1)/MAC(0017A477A022,0x0)

M 003 PcieRoot(0x30304352)/Pci(0x4,0x0)/Pci(0x0,0x0)/MAC(0017A477A024,0x0)

M 004 PcieRoot(0x30304352)/Pci(0x4,0x0)/Pci(0x0,0x1)/MAC(0017A477A026,0x0)

Select Desired LAN: 002

 

Performing a directed lanboot...

PXE-E18: Server response timeout.

 

Thanks,

Narendra

Please use plain text.
Honored Contributor
Patrick Wallek
Posts: 13,758
Registered: ‎06-21-2000
Message 2 of 3 (253 Views)

Re: While restoring ignite image on client system getting error.

Are you sure you are booting from the correct LAN interface?  

 

The message seems to indicate that it can't boot via the interface you chose.  Have you tried choosing one of the other LAN interfaces to see if you have better luck?

Please use plain text.
Acclaimed Contributor
Torsten.
Posts: 23,261
Registered: ‎10-02-2001
Message 3 of 3 (246 Views)

Re: While restoring ignite image on client system getting error.

You specify the client IP address in your dbprofile, so you don't need to do this at the server side.

Sure interface 002 is the correct one?

What kind of interconnect modules you are using?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________

There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________

No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! star in the left column!   
Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation