Re: Systems Management Home Page shows No Items (9629 Views)
Reply
Occasional Contributor
Aaron Schneider
Posts: 8
Registered: ‎09-05-2007
Message 1 of 15 (38,628 Views)

Systems Management Home Page shows No Items

Running Windows 2008 Server Standard x64 SP2
Nothing else is installed on the server at this point other than critical windows updates.

Applied the latest proliant support pack (DL380 G4) and attempted a standalone install of the SMHP as well.

Running version 3.0.2.77.

SNMP is enabled and correctly configured. All IM and VC agent services are functioning....and yet I still see no data...and none of the categories in the panel on the left

Any suggestions? Thanks...A
Please use plain text.
Super Advisor
City_Blue
Posts: 305
Registered: ‎11-07-2005
Message 2 of 15 (38,574 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

when you check the data source in the tiop right hand corner of the homepage do you snmp?

if not first try restarting snmp from service and log back in to the home page if nothing has changed.

try installing wbem

once installed you will now have an option under tasks > system (server Config)> data source information to choose between SNMP and WBEM.

select snmp and see if things appear. this has worked for me in the past when i have had this issue
Please use plain text.
Valued Contributor
Gladiator
Posts: 71
Registered: ‎02-19-2007
Message 3 of 15 (38,574 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

Hi,

Couple of questions....

You installed 8.30 psp right?

Did all the agents get installed successfully.

If you have installed the whole psp SMH should get installed along with that, why standalone installation?

regards
Sins
Please use plain text.
Occasional Contributor
Aaron Schneider
Posts: 8
Registered: ‎09-05-2007
Message 4 of 15 (38,574 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

I do NOT see SNMP under Data Source. There is nothing listed under Data Source.

Standalone installation of SMHP was done after the full (and successful) installation of PSP 8.30. Even though it reported successful, I uninstalled that individual component and attempted an ad hoc installation of it. It also appeared to be successful but displayed no data.
Please use plain text.
Regular Advisor
Rainer Mittenzwey_2
Posts: 119
Registered: ‎11-26-2003
Message 5 of 15 (38,574 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

Hi Aaron,

we have got the same problem!
Systems: Windows server 2003, R2, SP2 (32bit/64bit) Std/Ent and
Windows Server 2008 64bit Std

Installtion successfull!

And when i login the System Management Homepage
the Overall Status is "No Items"
the System Model is "unknown"
the Management Processor is "none"
and Date Source ist empty!

Any ideas?

Regards Rainer
Please use plain text.
Occasional Contributor
Aaron Schneider
Posts: 8
Registered: ‎09-05-2007
Message 6 of 15 (38,574 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

I installed WBEM as you suggested and that did succeed in restoring a good amount of reporting on the SMHP. However, when I attempted to change the data source back to SNMP from within server configuration, all the reporting disappeared again and I was unable to change the data source back to WBEM without reinstalling...which is what I did and where I'm at now. I'd still prefer to use SNMP and would be open to any suggestions as to why it is still not functioning, but at least most aspects of the SMHP work with WBEM. Thanks...
Please use plain text.
Occasional Contributor
Milan Blazicek
Posts: 6
Registered: ‎09-27-2009
Message 7 of 15 (38,574 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

Hallo

I have same problem, clear installation of Smartstart 8.3 x64 and Windows 2008 R2 Enterprise x64 with everything successfull.

SNMP OK, but HP Insight agents missing.

No Data source, no mng.processor, unknown system in SMH

I had installed 2008 x64 Ent.(no R2) on another server (same config) week ago and everything is OK

The HP programators are worst.
Please use plain text.
Occasional Advisor
John T. Willis
Posts: 5
Registered: ‎03-15-2007
Message 8 of 15 (38,574 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

The problem is...

The Windows 2008 SNMP service is not configured yet (by default even if the service is installed it is not configured to work).

The solution is..

Configure the Windows SNMP service to let SMH get at the data.

You configure it by opening the start->run->cmd services.msc applet

Then navigate to the "SNMP Service" open it with a dbl click, then go to the Security tab.

Set up a couple of accepted Community Names for READ-ONLY and READ-WRITE privileges.

{mysecPublic148}
read only

{mysecPublic149}
read write

Apply and save, you do not have to restart the service or reboot the computer.

Just close your browser and log into the SMH again.

If you'd like a full run down, see this guys site.. he's referring to things not quite necessary anymore.. but his Windows SNMP configure instructions (way at the bottom, last 10 percent of the page) are correct for Windows 2008 SP2 - they do work with the latest SmartStart 8.40 CD/DVD installer image.

http://telnetport25.wordpress.com/2008/03/19/quick-tips-hp-smartstart-psp-and-hp-management-agents-o...

Please use plain text.
HP Pro
Sirajul_Haque
Posts: 12
Registered: ‎06-14-2012
Message 9 of 15 (34,786 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

Find step-by-step tutorial about configuring SMH on HP Servers:

Guide: Install and Configure HP System Management Homepage (SMH)

I am sure this will help everyone.:)

I am an HP Employee

Was this post useful? - You may click the KUDOS! star to say thank you.
Please use plain text.
Valued Contributor
SwisspostIT
Posts: 178
Registered: ‎02-20-2012
Message 10 of 15 (34,754 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

don't forget to add "localhost" to "accept snmp traps from these hosts" setting under snmp service!

Please use plain text.
Frequent Advisor
Robert Egloff
Posts: 34
Registered: ‎06-27-2007
Message 11 of 15 (23,439 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

Thanks 

Please use plain text.
Occasional Visitor
olivierdsm
Posts: 1
Registered: ‎02-14-2014
Message 12 of 15 (14,126 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

[ Edited ]

Thanks a lot John Willis for your post.

I am installing HP Server with Scripts and the SNMP didn't work until i read that we have to configure the Windows snmp Service.

Thanks Again!

 

In order to set the snmp parameter per script, we can use the registry.

Here is an example :

 

servermanagercmd -install SNMP-Services

 

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\SNMP\Parameters" /v EnableAuthenticationTraps /t REG_DWORD /d 0 /f

REM disable traps

 

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\SNMP\Parameters\PermittedManagers" /v 1 /t REG_SZ /d localhost /f

REM localhost needed for HP webconsole


reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\SNMP\Parameters\PermittedManagers" /v 2 /t REG_SZ /d monitoracao.abc.com /f

REM your monitoring system

 

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\SNMP\Parameters\ValidCommunities" /v public /t REG_DWORD /d 4 /f

REM Add public commnunity read-ony

 

cp019271.exe" /s

REM installs the web agents

Please use plain text.
Occasional Visitor
Fratotec
Posts: 1
Registered: ‎02-25-2014
Message 13 of 15 (13,393 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

I had this problem on a fresh SLES11 SP3 install and SMH install via HP_Service_Pack_for_Proliant_2014.02.0-0_761723-001_spp_2014.02 iso. As all SNMP configs seemed ok, I searched in the logfiles. In the /var/spool/opt/hp/hpsmh/logs/error_log I found the following errors: 

 

sh: ../../webapp-data/webagent/csginkgo: No such file or directory

 

an really in the 
/opt/hp/hpsmh/data/webapp-data/webagent

directory was no csginkgo file.

As this file was in /opt/hp/hp-snmp-agents/webagent/csginkgo, I sym-linked it to the missing location, and voilá ... the items appeard.

 

Looks like an bug in the Service_Pack installation ISO.

 

Regards

 

 

 

Please use plain text.
Occasional Advisor
Unix Beheer
Posts: 11
Registered: ‎08-05-2009
Message 14 of 15 (9,771 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

Fratotec, THX! I had this problem too on RHEL6.x! Haven't seen this problem before, i have seen it now first time on SPP201402.
Please use plain text.
Visitor
simarun
Posts: 4
Registered: ‎04-24-2014
Message 15 of 15 (9,629 Views)

Re: Systems Management Home Page shows No Items

hI, could you tell me when I add Proliant DL series servers to HP SIM,whis IP do I have to give in discovery section?

(Ping inclusion ranges, system (hosts) names, and/or hosts files ) 

is that ILO IP ? or system IP?

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation