SIM 7.3 Connection with oracle db issues (156 Views)
Reply
Occasional Visitor
mulae
Posts: 1
Registered: ‎05-03-2014
Message 1 of 1 (156 Views)

SIM 7.3 Connection with oracle db issues

Hi ,

 

I'm having an issue with SIM connecting it to the Oracle db, i've installed oracle jdbc drivers without issues and also performed mxoracleconfig without issues. The stange issue that im having is that when i do mxgetdbinfo i'm having the following errors : 

 

[root@HP-SIM logs]# mxgetdbinfo

Database Connection failed - Check whether Database server is Up and Running.

03 May 2014 22:51:52,951 INFO  [HPSIM_DEBUG] Exception caught while trying for connection with oracle database[Ljava.lang.StackTraceElement;@1aaa977

03 May 2014 22:51:53,120 INFO  [HPSIM_DEBUG] Did Not free your database connection properly, use releaseConnection()

 

Connection to db seems to be fine as i've continue the config using mxinitconfig -a and the schema now has been populated with tables . However the process fails with the following shown in initlogs : 

 

15. Initialization and Database Population

HP Systems Insight Manager Initialization Starts at: Saturday, May 3, 2014 11:49:25 PM CEST
ERROR - Cannot start HP Systems Insight Manager service.
Possible cause: HP Systems Insight Manager service is not properly installed.
Resolution: Make sure HP Systems Insight Manager service is correctly installed, restart HP Systems Insight Manager then run mxinitconfig again.
Details can be found in the log files at: /var/opt/mx/logs
....................Failed
Exception :Configuration failed to complete due to the following exception:
Cannot start HP Systems Insight Manager service.
Possible cause: HP Systems Insight Manager service is not properly installed.
Resolution: Make sure HP Systems Insight Manager service is correctly installed, restart HP Systems Insight Manager then run mxinitconfig again.
Details can be found in the log files at: /var/opt/mx/logs
Completed with error.

Details can be found in the log files at: /var/opt/mx/logs
-------------- Date = Saturday, May 3, 2014 11:49:25 PM CEST
-------------- Operation = Configure
========== End Initial Configuration Record ==========

 

Any ideas why this is happening please ?

 

Cheers, 

Mulae

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation