Re: Ipaq 3955 SD format problem (265 Views)
Reply
Occasional Visitor
Warren Giles
Posts: 3
Registered: ‎12-24-2005
Message 1 of 7 (345 Views)

Ipaq 3955 SD format problem

My Ipaq says the SD card needs to be formatted, then says it can not be completed, replace the card. I have used 3 cards all of which work in my card reader on my PC and in my camera. They used to work until about 3 months ago. I tried both a soft reset and a hard reset, neither one worked. I have upgraded to pc 2003 and it says the rev. is 3.0. Any help would be greatly appreciated.
Please use plain text.
Outstanding Contributor
Laura
Posts: 17,404
Registered: ‎07-21-2003
Message 2 of 7 (345 Views)

Re: Ipaq 3955 SD format problem

try formatting with Pocket Mechanic - it has a 14 day trial

http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=12178&associateid=373.
Laura Rooke
Microsoft MVP - Windows Phone [2006,2007,2008,2009,2010]
Please use plain text.
Frequent Advisor
CA1214061
Posts: 46
Registered: ‎11-19-2004
Message 3 of 7 (345 Views)

Re: Ipaq 3955 SD format problem

Hello Warren,
I bought buy a small card reader that powers through USB (it reads several types).

I hook the reader through USB, insert the SD Card, Windows shows it in My Computer, and I format (Windows already has the program to format drives, so I take advantage their feature).

My reader cost $9.99 at Micro Center, works perfect, I defrag and remove stubborn-hard-to-remove files too. Here some info: Mfr. Bencole, Mfr. Part No. 422097, SKU 573360
UPC 012405083106. www.MicroCenter.com (they'll ship).

Best, Rolf
Please use plain text.
Occasional Visitor
Warren Giles
Posts: 3
Registered: ‎12-24-2005
Message 4 of 7 (345 Views)

Re: Ipaq 3955 SD format problem

I tried pocket mechanic, it says no card found. I have used a reader connected to my pc and they work fine. I also have an SD WIFI card that works fine in the Ipaq.
Please use plain text.
Frequent Advisor
CA1214061
Posts: 46
Registered: ‎11-19-2004
Message 5 of 7 (345 Views)

Re: Ipaq 3955 SD format problem

Hello Warren,

My thought is/was; did you format your SD using the card reader and Windows?
If you have, does your iPaq still show the SD needs formatting?

Regards, Rolf
Please use plain text.
Occasional Visitor
Warren Giles
Posts: 3
Registered: ‎12-24-2005
Message 6 of 7 (345 Views)

Re: Ipaq 3955 SD format problem

YEs, I formatted it with the reader and windows. The Ipaq still won't recognize it. It says it needs formated and then it won't format, only says to replace it. I know it's good, I can use it in my camera and in my reader with the PC.
Please use plain text.
Occasional Visitor
tritontech
Posts: 2
Registered: ‎05-24-2013
Message 7 of 7 (265 Views)

Re: Ipaq 3955 SD format problem

Were you ever able to solve the iPaq 3955 SD card problem?

 

 We have a 3955 with the same problem.  We have tried two 1GB cards and neither one will work, but both work with a desktop PC.  

 

This seems to be a common problem, so why isn't there a solution from HP?  Or at least an explanation........

 

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation