Re: Small Monitoring Daemon (SMD) does not start on some nodes CMU 7.1 (310 Views)
Reply
Occasional Visitor
Posts: 1
Registered: ‎04-28-2014
Message 1 of 2 (336 Views)

Small Monitoring Daemon (SMD) does not start on some nodes CMU 7.1

I'm doing some fancy cloning,

we have several clusters, same HW, so I want to reuse the image

from one node to another cluster, same disklayout etc.

 

I do a dummy install with the right disk partitioning.

Then I replace the image files partachi-sda*.tar.bz2

 

Deploy image ok, and runs as expected, so far so good, this works fine on a OS level.

 

But CMU does not like this, the SMD does not start on the nodes.

I can get it to start if I do (in the CMU GUI) Monitoring -> stop then start Monitoring Engine.

 

But when I reboot a node SMD doesn't start on that node.

 

Any advice ?

 

Advisor
Posts: 19
Registered: ‎03-12-2012
Message 2 of 2 (310 Views)

Re: Small Monitoring Daemon (SMD) does not start on some nodes CMU 7.1

How many nodes do you have in your cluster?

Are all nodes part of network entity ?


Do you mean that every time when you reboot a compute node, you need to restart monitoring to get SMD running on compute node?

did you wait for few minutes after node boots successfully?

 

Please Increase monitoring debug level CMU_SEC_MONITORING_DEBUG_LEVEL and CMU_SMD_MONITORING_DEBUG_LEVEL to 9 in cmuserver.conf

Restart monitoring daemon, wait for few minutes. Then reboot one compute node, wait for few minutes and check if monitoring starts.

 

Please check these logs for errors:

On compute where secondary monitoring daemon is running:

  /opt/cmu/log/SecondaryServerMonitoring_<hostname>.log

On problematic node:

  /opt/cmu/log/SmallMonitoringDaemon_<hostname>.log

 /opt/cmu/log/smd_start_<hostname>.log

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.