Windows 2008 R2 Hyper-V server boot to black screen when DEP is enabled (1074 Views)
Reply
Highlighted
Occasional Contributor
Posts: 7
Registered: ‎03-15-2010
Message 1 of 3 (1,074 Views)

Windows 2008 R2 Hyper-V server boot to black screen when DEP is enabled

Hi

I have a HP BL460c it has been running Windows server 2008 R2 for over a half year, now I have updated the blade with everything possible via the newest HP SPP.

Now the server boots to black screen when DEP is enabled.

I have read in another thread that to use DEP the 2 processors need to have the same Stepping.

I my case with this blade, the processers do not have the same stepping, so it is probably the reason why the blade won't start.

 

But why did it work before? - Can I somehow force Hyper-V to work without DEP, or can I set something so the server can enable DEP even though the stepping isn't the same? or what can I do?

Regards Lars Mortensen

HP Pro
Posts: 1,277
Registered: ‎12-07-2010
Message 2 of 3 (1,066 Views)

Re: Windows 2008 R2 Hyper-V server boot to black screen when DEP is enabled

Hi,

 

A similar issue is discussed here in this document.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01912384

 

DEP should be enaled from hardware level to support Hyper-V.

Not sure what Generation of BL460c you are referring to in this post.

It will be helpful if you write what is the processor model and BIOS version in your server.



Thank You!
__________________________________________
Was the post useful? Click on the white KUDOS! Star.

For product specific Guided Troubleshooting visit; http://www.hp.com/support/hpgt
Want to know How to use HP Guided Troubleshooting?  Visit the below link.
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c03283214

Occasional Contributor
Posts: 7
Registered: ‎03-15-2010
Message 3 of 3 (1,061 Views)

Re: Windows 2008 R2 Hyper-V server boot to black screen when DEP is enabled

Hi

 

The blade is a Gen1.

I switched back to the backup  ROM, and the server is now running.

The working ROM is: I15 05/12/2009 and the now working is the newest.

 

/Lars

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.