Re: usermod -f 0 issue | hpux 11.31 ****URGENT* (143 Views)
Reply
Super Advisor
Trng
Posts: 341
Registered: ‎03-15-2007
Message 1 of 3 (168 Views)
Accepted Solution

usermod -f 0 issue | hpux 11.31 ****URGENT*

Hi Gurus,

 

i am in deep trouble ...by mistake we have set   usermod -f 90  for all users in a HPUX 11.31 ..now we forsee some issues and we want to revert to defualt setitng that is  INACTIVE_MAXDAYS value of "0" 

 

 

infact usermod -f 0  not working on hpux 11.31 (userdb ) and throwing an error "Invalid Time interval specified " .pls help me to revert back to default setting of INACTIVE_MAXDAYS value of "0" 

 

My OS is not trusted mode and using HPUX 11.31 SMSE (userdb) .

 

 

rgds

 

administrator
Please use plain text.
Honored Contributor
likid0
Posts: 977
Registered: ‎03-01-2005
Message 2 of 3 (149 Views)

Re: usermod -f 0 issue | hpux 11.31 ****URGENT*

using:

 

usermod -f -1 user

 

will fix the problem, just and example:

 

root@rx6:/etc> cat /etc/shadow | grep -i test
test:efrdFJfvqixUQ:15415::::20::
root@rx6:/etc> usermod -f -1 test
root@rx6:/etc> cat /etc/shadow | grep -i test
test:efrdFJfvqixUQ:15415::::::

Windows?, no thanks
Please use plain text.
Super Advisor
Trng
Posts: 341
Registered: ‎03-15-2007
Message 3 of 3 (143 Views)

Re: usermod -f 0 issue | hpux 11.31 ****URGENT*

Fantastic 

administrator
Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation