Re: HP Command View 10 - How to configure email notification and SMTP? (991 Views)
Reply
Occasional Advisor
a.rappoport
Posts: 13
Registered: ‎02-27-2011
Message 1 of 4 (1,011 Views)

HP Command View 10 - How to configure email notification and SMTP?

Hi there,

 

I have installed HP Command View 10 server and configured the email notification settings for both the SMTP server and Email Notification distribution list.

 

For some reasons, it is not working. I even configured the array-based CV, to no success.

 

I am missing something here?

 

(I can telnet to the smtp server via port 25, other software on the server is using SMTP and is working).

 

thanks in advance for your help.

Please use plain text.
HP Pro
Sudhakar Subramaniam
Posts: 191
Registered: ‎12-07-2010
Message 2 of 4 (991 Views)

Re: HP Command View 10 - How to configure email notification and SMTP?

Hi,

The Email notification Configured on CommandView  will not work if the Basic SMTP authentication is enabled in SMTP server (AUTH=LOGIN) and the SMTP authentication is disabled in the Command View Server.

Enable the SMTP Authentication in Command View (that is, supply a valid SMTP userid and password).

 

 

Regards

Sudhakar

Please use plain text.
Occasional Advisor
a.rappoport
Posts: 13
Registered: ‎02-27-2011
Message 3 of 4 (986 Views)

Re: HP Command View 10 - How to configure email notification and SMTP?

Hi Sudhakar,

 

many thanks for your reply. I did try with and without the authentication, but the username was created on the spot, so I'll confirm that the credentials are actually working and will try again.

 

Would you be able to confirm the document id referencing the SMTP config details.

 

Kind regards,

 

Alex Rappoport.

Please use plain text.
Occasional Advisor
a.rappoport
Posts: 13
Registered: ‎02-27-2011
Message 4 of 4 (985 Views)

Re: HP Command View 10 - How to configure email notification and SMTP?

hi there,

 

ok I have tested SMTP basic authentication via putty and it worked fine there.

 

I have then updated the Command View SMTP panels and triggered some component failures but no emails were sent out. So still not working.

 

The only thing weird about the CV SMTP config page was the SMTP server field, it only took an IP address, would not take hostname or hostname.domain neither.

 

Please let me know how to fix this problem...

 

Many thanks for your help on this.

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation