Garasjen - uten nerden stopper verden
Ansatte i HP Norge blogger om alt fra engasjement og karriere til teknologi og samfunn.
www.hp.no/garasjen

HP Discover London 2015

HP Discover London liten.jpg

 

HP Discover London 2015 er HPs største arrangement i Europa, og samler ledende beslutningstagere og rådgivere for å se og høre om det absolutt siste innen strategi, teknologi, løsninger og applikasjoner.

 

Arrangementet vil i år bli avholdt 1.-3 desember på ExCel i London.

 

Du lurer kanskje på hva folk som har vært med på arrangementet tidligere har å si om HP Discover? Jeg har snakket med en av selgerne fra Core Services, Truls Moen, som har vært med på arrangementet flere ganger tidligere for å få innsikt i hva man kan oppleve som deltager på HP Discover.

Cape2Cape 2.0 World Record Tour 2015 – tilrettelagt med teknologi fra HP

Verdens raskeste kjøretur fra Sør-Afrika til Norge støttet av HP og Intel med partnere

HP & Intel make it happen.png

 

1 team - 19,000 km – 19 land – 9 dager

 

En ny rekord skal slåes – den eventyrlystne sjåføren Rainer Zietlow og hans team skal forsøke å kjøre fra Kapp Agulhas, Sør-Afrikas sørligste punkt, og helt til Norges nordligste punkt – nemlig Nordkapp. Reisen på 19,000 kilometer starter 11. september, hvor de skal krysse hele 19 land. For at det skal bli en ny rekord, må ankomst Nordkapp være 20. september. Bilen Zietlow og hans team kjører er utstyrt med teknologi fra HP og Intel med partnere.  Forsøket med å slå rekorden er tross alt også en test for å undersøke hva «Tingenes Internett» (IoT) og analyse av store datasett kan brukes til. 

The New style of IT for The New Style of Business

Fire områder hvor våre kunder har utfordret oss og ber om innspill og hjelp

 

I en teknologidrevet verden skal det mer enn gode ideer til for å lykkes. Suksess i dag bestemmes av hvor raskt en bedrift kan gjøre om ideer til reell forretningsverdi.  Hvor fort dette kan gjøres er totalt avhengig av IT.   Når vi stadig opplever at IT blir sett på som et kostsenter og ikke som en tilrettelegger for å kapitalisere på gode ideer – da har vi en felles utfordring.

 

Gjennom utallige diskusjoner med kundene våre har vi identifisert og beskrevet fire tydelige områder hvor alle bedrifter og organisasjoner må endre dagens bruk av IT og sine IT-løsninger.

 

transformprotectenableempower.jpg

 

  1. Transformer til en hybrid IT-infrastruktur
  2. Beskytt den digitale bedriften
  3. Nyttiggjør bedriftens data
  4. Muliggjør en enda mer produktiv arbeidsplass

God sommer!

Det siste året har vært et spennende år med mye forandring, og tiden fremover vil bli minst like spennende. Vi har blant annet fått ny leder som tok over i oktober 2014, Hans-Henrik Merckoll, og han er vi meget stolte over! Han har blant annet satt i gang #Prestasjonsløftet2018, med fokus på prestasjonskultur internt. Men hva betyr egentlig det? For oss betyr det å være

 

  • Tydelige
  • Offensive, og
  • Ansvarsfulle

Vår ambisjon i HP Norge er videre å bli verdensledende IT-partner – med global kunnskap lokalt. Kanskje et hårete mål, men litt av det å skape en prestasjonskultur handler nettopp om det å ha et ønske og en vilje til å strekke seg mot et ambisiøst mål.

 

Les mer for hvordan året har gått, og hva som vil skje fremover i HP Norge.

Artikler fra hpgarasjen.no

HPGarasjen.no er under "oppussing", og dermed har vi flyttet alle artikler over til denne adressen. Her er linker til alle artikler som vi har publisert der (f.o.m november 2014-Juni 2015).

Etiketter: HPGarasjen flyttet

Interns i HP Norge

Denne våren har HP Norge hatt tre interns som har jobbet i ulike avdelinger. I denne artikkelen kan du bli bedre kjent med våre interns, hvor de blant annet forteller om hvordan de synes det er å jobbe som intern hos oss.

Etiketter: HP-interns| Intervju

Vi ønsker tidligere HP-ansatte velkommen tilbake hos oss

Vi er stolte og glade for å ønske tre dyktige personer som tidligere har vært ansatt i HP velkommen tilbake til oss. Nedenfor kan du lese intervju med tre av de som er tilbake, nemlig Jørn Nygård, John Petter Hagen og Ragnhild Skarpen. De forteller blant annet om hvilke erfaringer de vil bringe med seg tilbake til HP Norge, og hvordan de opplever å være tilbake.

Etiketter: HP-ansatte| HP-kultur

Det villeste vi noen gang har levert til markedet?

Det går et festtog igjennom landet. Det er ikke fra Sverige, selv om det riktig nok er blått med et snev av gult i seg.  Neida, det er HP Storage divisjonen med HP 3PAR som spydspiss, men også VSA, Converged storage, MSA og ikke minst HP StoreOnce deduplisering som vi opplever stor interesse rundt.

 

Markedet venter på forbedringer hele tiden. Som vanlig er det HP som kommer med flere forbløffende nyheter!

HP Norge’s «Mr. ProLiant» Jan Fredrik Gunvaldsen går til stilling som produktsjef i EMEA

Jan Fredrik Gunvaldsen er en av de virkelig trofaste veteranene i HP Norge. Etter å ha vært en del av HP i snart 30 år, har han nå fått stillingen som produktsjef i EMEA for Blade-servere, og det er ikke så ofte at en fra et lite land som Norge får en slik stilling. Som vår Teknologi Direktør, Stig Alstedt, har uttalt er det vel ingen som kan protestere på at Jan Fredrik mer enn noen andre virkelig er Mr. ProLiant i Norge. Under hans tid har selskapet solgt godt over 300 000 av disse arbeidshestene bare i Norge, og vår markedsandel har alltid ligget over 50%. Jeg fikk æren av å ta en prat med Jan Fredrik om hvordan tiden i HP har vært og veien videre.


IMG_5279

 
Etiketter: Ansatte| HP| Mr. ProLiant

HP er med på å bygge Norges mest moderne sykehus

pnø

 

4. mai ble 30% av det nye Sykehuset i Østfold på Kalnes åpnet, også kalt Prosjekt nye Østfold sykehus (PNØ). HP er leverandør av IKT-infrastrukturen, og vi er stolte over å være en del av oppbyggingen av Norges mest moderne sykehus. Sykehuset skal ta i bruk moderne teknologi for å gjøre hverdagen til både pasienter og ansatte på sykehuset enklere og bedre. For at tjenestene som blir brukt på sykehuset skal fungere optimalt, er de avhengige av moderne IKT-infrastruktur, og nettverk er selve kjernen. Uten nettverk, ikke noe operativt sykehus.

Etiketter: HP| PNØ| Sykehus| Teamwork

Global kompetanse levert lokalt

IT-endringene (f.eks. Converged Systems, Cloud) stiller nye krav til hvordan HP Support leverer tjenester. Hva vi leverer, hvordan og hva det betyr for oss som organisasjon og mennesker.
Her kan du lese mer om hvordan HP Norge blir påvirket av dette – som  en liten del av et stort globalt selskap og et globalt marked. Dette gir våre kunder en konkurransefordel!

 

Etiketter: IT| Perspektiv| trender

Ingen kompromisser - HP 3PAR

Før jul i 2012 ble 3PAR 7000 lagringsystemer lansert av HP. For første gang fikk markedet tilgang til systemer som kunne implementeres uten å inngå kompromisser mellom pris, ytelse og funksjonlitet. Thin Provisioning (TP) har i mange år vært en meget omtalt og ønsket funksjonalitet i lagringssystemer. I virkeligheten har mange kunder unngått å implementere dette til tross for at systemene de har, støtter TP. Årsaken til dette ligger i at mange arkitekturer som markedsføres i dag har fått TP implementert som et tillegg som ikke var påtenkt i opprinnelig design.

Etiketter: 3PAR| flash| HP| IT

Forhandleren – HPs forlengede arm

Visste du at HP Norges forhandlere innehar mer enn 5.000 sertifiseringer for å kunne selge og installere HPs dataromsløsninger? Disse er fordelt på ca. 130 autoriserte partnere og mange hundre personer, og de gjelder både for salgspersonell og tekniske konsulenter. Sertifiseringen er personlig og følger den enkelte ansatte og gjelder kun for ett år om gangen. For å opprettholde kompetansenivået hos forhandleren er det derfor årlige eksamener som må bestås for å opprettholde sertifiseringen.

Kategorier: HP| Partner| samarbeid

#WorldBackupDay

Ikke bli en aprilspøk - ta backup av dataene dine på World Backup day, 31. April.

Etiketter: backup| Datasikkerhet| IT

Happy SAN 2 – En god start forlenger livet!

Teknologi, quickspec, anbud, PowerPoint, tester, penger  og glansbilder.

 

En dag skal det vi alle snakker om brukes, og løse utfordringer for våre kunder.

 

Jeg fikk lov til å bli med HP Technology Services på installasjonsoppdrag, inn i det aller helligste hos Drammensregionen IKT (D-IKT). Vi skal sette opp deres nye primærlagringssystem. En HP 3PAR selvsagt. Takk til D-IKT for at jeg fikk filme og dele.

Etiketter: 3PAR| Dokumentar| HP| Lagring

Har du koblet serveren din til «fastlegen»?

Ikke det?

 

Har du tenkt over hvor mye dyrebar tid du bruker når du må hjelpe serveren med å kontakte legen? Serveren bor kanskje ikke hjemme hos deg? Da må du få andre til å hjelpe, eller kanskje reise på besøk for å assistere? Når det haster som verst kan det også være stressende å ikke finne telefonnummer, serienummer og andre detaljer som legen trenger. Legen vil også som regel spørre om mer informasjon som kan ta tid å fremskaffe.

Etiketter: IT| Support

Hvordan håndterer du konflikter på jobben?

Line Alsaker inviterte meg og psykolog Jan Atle Andersen inn til NRK’s radioprogram EKKO, hvor tema var konflikter og konfliktløsning på jobben. Jan Atle er en profesjonell konfliktløser og jeg har arbeidslivets skole som HR-leder.

 

Konflikter koster samfunnet millioner av kroner i tapt arbeidsinnsats hvert år. Mennesker får angst, depresjoner, søvnproblemer og rygg- og mageplager.

 

Jan Atle kommer gjerne inn når det meste har kjørt seg fast. Han definerer en konflikt som noe dypere enn en faglig uenighet, der det er et mellommenneskelig motsetningsforhold.

Etiketter: hr| Karriere| konflikter

Oppsummering av Discover Technology 2015


Discover Technology 2015

I går, tirsdag 3. mars, holdt vi i HP Norge et av våre største kundearrangement på mange år, «Discover Technology», hvor vi tok våre kunder og partnere med på en teknologisk reise til fremtiden av IT. Boarding for reisen startet 08:30 på Technopolis, hvor gjestene fikk nystekte vafler og kaffe som Nespresso ordnet for oss. Videre tok vi med gjestene inn i forelesningssalen, hvor dagens konferansierer Roger Voie og Jostein Hoset sammen med cabin-crew introduserte dagen i høystilt pilot-stil.

 

The New Style of IT: Mobilitet

Enkel, rask og brukervennlig tilgang til alle systemer på jobben, fra hvor som helst når som helst. Dette er ikke fiksjon, men blir om få år en selvfølge for enhver arbeidstager i norsk næringsliv og offentlig sektor.

Konvergerte systemer - løsningen for "The New Style of IT"

Konvergens, Hyperkonvergens, oppgavetilpasset løsning og softwaredefinerte datasentre

Kjært barn har mange navn. Så for enkelhetsskyld bør vi kanskje bli enige om ett navn. Hva med HP ConvergedSystem? Enkelt. Presist. Folkelig…

The New Style of IT – HP rydder opp

meg

 

IT bransjen er preget av konstant endring, og sammen med våre kunder og støttespillere forandrer vi verden sammen. Vi ser et enormt skifte i denne bransjen, som gir helt nye muligheter og utfordringer for hver bedrift, organisasjon og enkeltmenneske.

HP Insight Remote Support, universet og alt mulig

I forbindelse med lanseringen av servergenerasjonen HP ProLiant Gen8 i juni 2012, ble det iLO versjon 4 lansert. Ved hjelp av denne ble det plutselig mulig å overvåke serverens hardware selv når den er slått av. For å kunne håndtere dette potensialet også i henhold til rapportering av hardwarefeil fra dag én, av lanserte HP versjon 7 av HP Insight Remote Support.

Discover Technology: Nedtellingen starter… NÅ!

disc

HP Norge inviterer til Discover Technology på Fornebu 3. mars, hvor vi setter dagens IT-utfordringer på dagsordenen. Sammen med våre samarbeidspartnere vil ta deg med på en reise gjennom en rekke destinasjoner innen teknologi og innovasjon. Med utstillingsmesse og et stort antall faglige sesjoner vil vi blant annet belyse nyheter og høydepunkter som ble lansert på vårt årlige kundearrangement HP Discover som fant sted i Barcelona før jul.

Fem steg for å velge riktig server

Vi jobber kontinuerlig for å gjøre IT-ledelse så enkelt som mulig. Se videoen nedenfor, der Bill Seidle (Global Marketing, HP Servers Produkt Manager Manager) gir en kortfattet, men presis forklaring over fem steg du burde følge når du skal velge hvilken server som er riktig for ditt IT-miljø.

 

Etiketter: IT-Infrastruktur| server

HP HyperConverged

Jeg mener det var i 2006 eller 2007 jeg første gang hørte uttrykket Converged Infrastuktur. Det var daværende leder av Enterprise Group i HP, Dave Donatelli, som første gang benyttet dette utrykket i et internt møte.

Er nettverk viktig for å få drømmejobben?

Hvorfor er nettverk viktig?

(This article is also available in English: Are networks important to get the dream job)

 

Rekruttering er en av de vanskeligste områdene jeg jobber med innen HR og ledelse. I begynnelsen av min karriere var rekruttering noe av det morsomste jeg gjorde, og jeg var helt sikker på at jeg hadde tatt det riktige valget da beslutningen ble tatt med bakgrunn i "ja-bunken". Etter noen år forstod jeg at førsteinntrykket ved intervju og personlighetstester absolutt ikke alltid stemte med jobbutførelsen vi hadde sett for oss. Da jeg leste meg opp på forskningen innen rekruttering forsto jeg at rekruttering er like vanskelig som jeg hadde erfart. Mange potensielle feilkilder kan påvirke en ansettelsesbeslutning. Selv de beste rekrutteringsmetodene brukt av de beste rekruttererne forklarer i snitt mindre enn 50% av en jobbprestasjon, opplyser Ole I. Iversen (professor i Organisasjonspsykologi).

 

At rekruttering er så vanskelig gjør nok at mange arbeidsgivere rekrutterer via nettverk. I følge Sverre Haugen i Nova 100, får 8 av 10 jobb via nettverk. Ja, nettverk er viktig for å få drømmejobben.

 

På tide å gjøre noe

Infrastruktur er ett av den nåværende regjeringens hovedsatsingsområder.  Mange vil nok tenke på infrastruktur innen samferdsel, men det er også nødvendig at det offentlige og det private næringslivet har en optimal IT-infrastruktur for å bygge det digitale Norge. Den samme regjeringen ønsker å øke konkurransekraften i Norge og IT vil være en nøkkel til å oppnå suksess med målet om å digitalisere samfunnet vårt slik at Norge kan supplere oljeinntektene med kunnskapsbaserte teknologiinntekter.

 

 

HAPPY SAN 2015 - Del 1.

Jeg har laget en liten «dokumentarfilm» (9. min.) fra en helt ny HP kunde som var igjennom en meget grundig vurderingsprosess når de skulle velge lagringsteknologi for de neste fem årene.

Etiketter: 3PAR| Dokumentar| HP| Lagring

HP på CES 2015

På den 48. utgaven av den internasjonale forbrukermessen for elektronikk (CES), som startet i Las Vegas tidligere denne måneden, ble en rekke nye teknologier presentert. CES også kjent som Consumer Electronic Show er en av de største elektronikkmessene i verden og flere av verdenskjente forbrukerprodukter gjorde sin debut her. Som for eksempel VCR i 1970, CD-spilleren i 1981, HDTV i 1998, Bluray i 2003 og så videre. I år presenterte HP en rekke spennende og innovative produkter som vi skal se litt nærmere på her.

Søk
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 
Om forfatterne
HP Blog

Technical Support Services Blog

Featured


Følg oss
Merkelapper
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.