Garasjen - uten nerden stopper verden
Ansatte i HP Norge blogger om alt fra engasjement og karriere til teknologi og samfunn.
www.hp.no/garasjen

Respektløs ledelse?

Respect-GIVE-IT-TO-GET-IT1-compressed-300x254.jpgJeg har gjennom mine 20 års erfaring med ledelse og HR, hatt mange samtaler med ledere og ansatte som har vært i en uoverenstemmelse. Årsaken er sjelden at de er uenige om sak, men svært ofte føler de at det er mangel på respekt fra den andre part. Når vi får snakket om hva som EGENTLIG menes, er mitt inntrykk at det lettere å få forståelse for hvorfor ting blir sagt/gjort. Som oftest kan dette løses, men det avhenger at en av partene tar opp problemstillingen og ikke "skyver det under teppet."

 

Det kan lønne seg å stille seg selv og andre spørsmål om det oppleves slik.  Det at ansatte opplever å få respekt fra sin leder har stor positiv betydning for jobbengasjement, helse, tillit, trivsel, jobbtilfredsttillelse, mening og turnover.

Sist, men ikke minst,- respekt gir et godt grunnlag for gode resultater.

Etiketter: Engasjement| hr| ledelse| Verdier

HP legger ut rød løper for IT studentene

potet_front.jpgHP Norge hostet «Nova Hackathon» – 3 bedrifter, 15 studenter, 12 timer – det var intenst!

Kategorier: Teknologi

Rent vann til en million mennesker

tvaksjonen_2014_70.jpgTV-aksjonen satte nye rekord i år; 239 millioner kroner ble innsamlet til Kirkens nødhjelps program for å gjøre rent vann tilgjengelig for en million mennesker i åtte land (Sudan, Etiopia, Afghanistan, Sør-Sudan, Pakistan, Tanzania og Haiti).

HP Norge har god erfaring med å samarbeide med Kirkens nødhjelp, og vi vet hvor effektiv denne organisasjonen er. 

Kategorier: Typisk HP

Arbeid med mening

Har du hørt om Speakers Corner i et hjørne av Hyde Park?

 

Jeg har nå vært på noe som må være Oslos svar på dette. Jeg ble invitert av Astrid Valen Utvik til å snakke for markedsførere og ledere om et tema jeg brenner for. Jeg kunne selv velge. 

 

original.jpg

 

 

Da var valget enkelt,- jeg ville snakke om hvordan vi som arbeidsgivere kan legge til rette for at ansatte skal bidra med veldedig arbeid i lokalsamfunnet

Bli med i vår beredskapstropp og begynn som serviceingeniør

20130201_RS_FACTORY_017P3725_front.jpgInformasjonssikkerhet blir stadig viktigere. IT-løsningene blir stadig mer kritiske og skal være tilgjengelige døgnet rundt.

Nå søker vi serviceingenør som skal jobbe med de kuleste løsningene og de beste verktøyene.

Etiketter: ingeniør| jobb| oslo| stilling
Kategorier: Teknologi

Karismatisk ledelse, kan det læres?

 Karismatiske ledere har evne til å inspirere og spre entusiasme, og de har en unik evne til å få med seg andre. De har evne til å utvikle et arbeidsmiljø der ansatte intellektuelt OG emosjonelt forplikter seg til bedriftens mål. I følge ledelsesekspert Maxwell har de 4 fellesnevnere:

 

1) de er fornøyde med livet

2) de verdsetter menneskers potensial, ikke kun slik de er i dag

3) de gir håp  

4) de er åpne og gir av seg selv

 

Hvordan kan vi utvikle karisma?  

 

Jeg har tro på at det er mulig å forbedre seg på alle 4 fellesnevnere for de aller fleste. Hvis du vil.

Etiketter: hr| ledelse
Kategorier: hr| Ledelse

Har du bremseklosser på jobben?

Hvordan svekke unødige bremser for endringer?

 

Har du bremseklosser i din organisasjon?    

                    

bremseklosser.jpgEr det personligheter rundt deg som du er redd for å utfordre? De er kanskje bremser for  utvikling, endring og vekst for selskapet og for deg og dine kolleger?

 

Hvorfor gir vi dem ofte så stor plass? De kan hemme et helt team, en hel organisasjon.

Etiketter: HP Kultur| hr| ledelse

HP Familiedag 2014

original.jpgHP sin tradisjonelle familiedag ble i år avholdt utenfor egne lokaler som en del av Fornebu 75 år arrangementet som fant sted på Fornebulandet 1.juni.

Kategorier: Typisk HP

På vei mot - Beste arbeidsplass

bestearbeidsplass.jpgHP Norge har siden opprettelsen av ny lokal strategi august 2012 delt resultater og erfaringer med det norske markedet. På den måten har vi kommet i dialog med nye foraer og støttespillere, lært mer om den digitale dialogen, økt evnen til å ta pulsen på markedet, kommet nærmere og oftere i dialog med enkeltpersoner hos partnere og kunder og blitt mer robuste for endring og innspill. Dette har vært en klar, lokal strategi fra dag en; å bli et mer sosialt og åpent selskap  for å øke evnen til å navigere i ukjent og krevende farvann som omstilling representerer. Her får dere innblikk i hvordan årets oppsummeringen fra vårt strategiarbeid ble kommunisert til organisasjonen vår og vi begynner med Beste Arbeidsplass

Kategorier: Typisk HP

På vei mot - Mest synlighet

synlighet.jpgHer forsetter oppsumeringen om  strategiarbeidet - Mest synlighet

Kategorier: Typisk HP

På vei mot - Imponerende vekst

settspor.jpgHer forsetter oppsummeringen om strategiarbeidet - Imponerende Vekst

Kategorier: Typisk HP

Er du vår nye redningsmann eller - kvinne? -Vi søker nå serviceingeniør i Oslo

IRedningsmann12_front.jpgT er en kritisk komponent i samfunnet.  HP leverer teknologi og tjenester som er en vesentlig del av dette.

Vi søker nå en supporter med konkurransekrefter som liker action og å være i førstelinje.

Kategorier: HP-folk

Hvordan endre en kultur?

Har du jobbet i, eller ledet en avdeling som ikke fungerer optimalt?

 

Kanskje det er både sutrekopper og kranglefanter, baksnakking og kanskje kos med misnøye? Alt er SÅ urettferdig og det er unnskyldninger. Noen er kanskje dominerende, mens andre ofte er lei seg og slitne... Det er kanskje høyt fravær, røde tall og dårlige resultater...

 

Man blir nesten sliten av å lese om det….

 

Mange bedrifter og avdelinger sliter med dette. Hva gjør man for å endre en hel kultur?1382690237638.jpg

Arbeidsuke i HP Norge

Jenny-i-New-York-web_front.jpgArbeidsuken for min del går mot slutten, og endelig har jeg funnet ut hva min far driver med, og hva som skjer i de fine HP- lokalene på Fornebu.

Kategorier: Typisk HP

HP er med i fotball-VM!

Visste du at HP er med i VM i fotball? På dette tidspunkt er det neppe noen nyhet at FIFA åpnet sitt verdensmesterskap i fotball i Brasil 12. juni. Mer enn tre millioner tilskuere skal ta del og være fysisk tilstede på kampene som finner sted på 12 forskjellige idrettsanlegg spredt over hele Brasil. Noen av anleggene er renoverte, men på de to nybygde stadioner i Manaus og Curitiba samt den gjenåpnede stadion i Porto Alegre har HP levert nettverksutstyret.

 

Kategorier: Teknologi

Offentlige IT-anbud må endres

Per M Hoff- Ingress.jpgIKT-Norge har satt et betydelig fokus på offentlige anbud og anskaffelser. Offentlige IKT-anskaffelser utgjør årlig over 60 milliarder kroner. Det er av stor viktighet at disse pengene gir best mulig avkastning for både kjøper og leverandør. Min påstand er at offentlige anbud kan bli bedre for alle,  om vi tør å tenke innovasjon også i offentlig sektor sier Per Morten Hoff, Generalsekretær, IKT-Norge.

Kategorier: Perspektiv

Mitt første formelle møte med Anita og Yvonne

arbeidselfie_front.jpgForleden dag fikk jeg oppleve noe ekstremt morsomt, sett i møtesammenheng. For meg som intern var det veldig hyggelig, og jeg følte meg ikke minst beæret ved å få lov til å være flue på veggen da Anita og Yvonne skulle snakke om arbeidsmiljøloven med flere andre aktører i det norske næringslivet. Representanter fra Rambøll skulle denne dagen offentliggjøre en rapport angående unntaksreglene rundt arbeidstidsbestemmelsene i den norske arbeidsmiljøloven.

Kategorier: Typisk HP

HP lanserer Helion

hp_helion.jpgIT har alltid vært en bransje i endring, og selv om området etter hvert må anses som modent ser ikke endringstakten ut til å avta –utrolig nok øker den fortsatt. Den etter hvert altomfattende bruken av IT-baserte tjenester uavhengig av tid, sted og formfaktor er noe vi har døpt The New Style of IT. Særlig bedrifter har fått merke kravene fra kresne brukere som har blitt vant til lettbente og hurtigimplementerte løsninger fra forbrukermarkedet og forventer at også bedriftens interne IT-avdeling kan levere tilsvarende. HP Helion kan hjelpe til med nettopp det.

Etiketter: Helion| new style of IT
Kategorier: Teknologi

TAKK HP - What a great place to work!

caroline.jpgWow! Da var mine to måneder i Hewlett- Packard over. Dessverre. For igjen, wow! FOR en bedrift. FOR et opphold. Og sist, men ikke minst: FOR NOEN MENNESKER.

Kategorier: Perspektiv

På tide å gjøre noe

IMG_20140308_141112-front.jpgInfrastruktur er ett av den nåværende regjeringens hovedsatsingsområder. Mange vil nok tenke på infrastruktur innen samferdsel, men det er også nødvendig at det offentlige og det private næringslivet har en optimal it-infrastruktur for å bygge det digitale Norge.

 Regjeringen ønsker å øke konkurransekraften i Norge.  It-infrastruktur vil være nøkkelen til å oppnå suksess med målet om å digitalisere samfunnet vårt, slik at Norge kan supplere oljeinntektene med kunnskapsbaserte teknologiinntekter.

Kategorier: Perspektiv

Club Culinaris - episode 1-4

CC-blogblurb.jpgBli med hjem til fire HP-folk når de inviterer hverandre på middag i HP Norges egen matreality-produksjon!

Kategorier: HP-folk

VMware og HP avholdt felles seminar om "New Style of IT"!

20140409_112320_resized.jpgThe New Style of IT var tittelen på arrangementet som vi sammen med VMware og Intel arrangerte på onsdag før påske. Fokuset var lagt til hva vi mener vil bli viktig i utformingen av fremtidens datasenter. Agendaen besto av hva vi mener med The New Style of IT, noen av løsningene HP kan levere for å møte dette behovet, samt løsningsområdene der HP og VMware har produkter som både kompletterer og konkurrerer med hverandre.

Etiketter: new style of IT
Kategorier: Teknologi

Vis at du bryr deg - gi litt blod!

blodbuss_front.jpgAntall blodgivere i dag er litt i overkant av 100,000 og det registreres rundt 15,000 nye hvert år. Problemet er at dette kun erstatter frafallet som forsvinner hvert år av naturlige årsaker som alder, sykdom, medisinbruk og så videre. Per dags dato trengs det rundt 4,000 nye blodgivere i Oslo alene og flere menn etterlyses. HP Norge er en bedrift med mange menn og noen av oss er også nerder. Vi tør å stå fram som blodgivere og oppfordrer flere av dere til å gjøre det samme. Dette handler om et verdisett vi lett kan assosisere oss med.

Kategorier: Typisk HP

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har investert i Hewlett-Packards nye HP DesignJet T920

cloud9_flatsurface_front.jpgVia vår spesialist partner på HP Designjet, Gregersen AS,har vi levert fem HP Designjet T920ps til Arkitektur- & designhøgskolen i Oslo (AHO).

Kategorier: Teknologi

HPs Simon Justnes stakk av med 3. plassen i Årets Unge Leder 2013

ungeleder_simon.jpgGjennom å måle personlige egenskaper, innhente informasjon om hvordan lederne takler dagens arbeidssituasjon, samt observere yrkesrelevante kompetanser gjennom jobbsimuleringer, kårer Assessit Årets Unge Ledere. Sammen med Norges mest spennende virksomheter fokuseres det på godt lederskap hos unge talentfulle ledere under 40.

Kategorier: HP-folk

Er du GIRA nok til å jobbe hos oss?

Eivind_rookie.jpgHvordan forbereder du deg når du skal finne drømmejobben? Her kan du møte Eivind, som kom gjennom nåløyet. Dette ser vi etter.

Kategorier: Typisk HP

The New Style of IT

newstyleofit_front.jpgHør HP’s EVP og leder for HP Enterprise, Bill Veghte, forklare «The New Style of IT» og hvorfor enhver IT-leder bør se på mobilitet, skyen, og big data som kritiske steg på veien mot fremtidig suksess!

Kategorier: Teknologi

Talent til HP

isha.jpgSeemas talentgruppe er et kompetanse/talentprogram som legger vekt på å få jenter med flerkulturell bakgrunn høyt opp i lederstillinger i næringslivet. Et av talentene i Seemas talentgruppe er 22 år gamle Isha Verma som studerer jus Universitetet i Oslo, 3. året. Her kan du lese litt om hennes tid her i HP.

Kategorier: Typisk HP

HP er topp tre i alle kategorier under Info Securitys produktguides 10 års jubileum

infosec_front.jpgJa, du leste helt riktig! Vi er stolte av å annonsere at HP fikk priser i ALLE kategorier i den årlige produktguiden «Global excellence awards» Info Security presenterte på RSA konferansen 2014. HP tok til og med flere gull!

Kategorier: Teknologi

HEMIT

prn31720-img1_tcm_168_1513330_front.jpgHEMIT er Helse Midt-Norges totalleverandør av IT-tjenester, og leverer alt fra infrastruktur til applikasjoner og IKT-utstyr til alle helseforetakene i regionen, fra Volda i sør til Namsos i nord.

Kategorier: Teknologi
Søk
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 
Om forfatterne
HP Blog

Technical Support Services Blog

Featured


Følg oss
Merkelapper
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.