Garasjen - uten nerden stopper verden
Ansatte i HP Norge blogger om alt fra engasjement og karriere til teknologi og samfunn.
www.hp.no/garasjen

Club Culinaris - episode 1-4

CC-blogblurb.jpgBli med hjem til fire HP-folk når de inviterer hverandre på middag i HP Norges egen matreality-produksjon!

Kategorier: HP-folk

VMware og HP avholdt felles seminar om "New Style of IT"!

20140409_112320_resized.jpgThe New Style of IT var tittelen på arrangementet som vi sammen med VMware og Intel arrangerte på onsdag før påske. Fokuset var lagt til hva vi mener vil bli viktig i utformingen av fremtidens datasenter. Agendaen besto av hva vi mener med The New Style of IT, noen av løsningene HP kan levere for å møte dette behovet, samt løsningsområdene der HP og VMware har produkter som både kompletterer og konkurrerer med hverandre.

Etiketter: new style of IT
Kategorier: Teknologi

Vis at du bryr deg - gi litt blod!

blodbuss_front.jpgAntall blodgivere i dag er litt i overkant av 100,000 og det registreres rundt 15,000 nye hvert år. Problemet er at dette kun erstatter frafallet som forsvinner hvert år av naturlige årsaker som alder, sykdom, medisinbruk og så videre. Per dags dato trengs det rundt 4,000 nye blodgivere i Oslo alene og flere menn etterlyses. HP Norge er en bedrift med mange menn og noen av oss er også nerder. Vi tør å stå fram som blodgivere og oppfordrer flere av dere til å gjøre det samme. Dette handler om et verdisett vi lett kan assosisere oss med.

Kategorier: Typisk HP

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har investert i Hewlett-Packards nye HP DesignJet T920

cloud9_flatsurface_front.jpgVia vår spesialist partner på HP Designjet, Gregersen AS,har vi levert fem HP Designjet T920ps til Arkitektur- & designhøgskolen i Oslo (AHO).

Kategorier: Teknologi

HPs Simon Justnes stakk av med 3. plassen i Årets Unge Leder 2013

ungeleder_simon.jpgGjennom å måle personlige egenskaper, innhente informasjon om hvordan lederne takler dagens arbeidssituasjon, samt observere yrkesrelevante kompetanser gjennom jobbsimuleringer, kårer Assessit Årets Unge Ledere. Sammen med Norges mest spennende virksomheter fokuseres det på godt lederskap hos unge talentfulle ledere under 40.

Kategorier: HP-folk

Er du GIRA nok til å jobbe hos oss?

Eivind_rookie.jpgHvordan forbereder du deg når du skal finne drømmejobben? Her kan du møte Eivind, som kom gjennom nåløyet. Dette ser vi etter.

Kategorier: Typisk HP

The New Style of IT

newstyleofit_front.jpgHør HP’s EVP og leder for HP Enterprise, Bill Veghte, forklare «The New Style of IT» og hvorfor enhver IT-leder bør se på mobilitet, skyen, og big data som kritiske steg på veien mot fremtidig suksess!

Kategorier: Teknologi

Talent til HP

isha.jpgSeemas talentgruppe er et kompetanse/talentprogram som legger vekt på å få jenter med flerkulturell bakgrunn høyt opp i lederstillinger i næringslivet. Et av talentene i Seemas talentgruppe er 22 år gamle Isha Verma som studerer jus Universitetet i Oslo, 3. året. Her kan du lese litt om hennes tid her i HP.

Kategorier: Typisk HP

HP er topp tre i alle kategorier under Info Securitys produktguides 10 års jubileum

infosec_front.jpgJa, du leste helt riktig! Vi er stolte av å annonsere at HP fikk priser i ALLE kategorier i den årlige produktguiden «Global excellence awards» Info Security presenterte på RSA konferansen 2014. HP tok til og med flere gull!

Kategorier: Teknologi

HEMIT

prn31720-img1_tcm_168_1513330_front.jpgHEMIT er Helse Midt-Norges totalleverandør av IT-tjenester, og leverer alt fra infrastruktur til applikasjoner og IKT-utstyr til alle helseforetakene i regionen, fra Volda i sør til Namsos i nord.

Kategorier: Teknologi

HP-ansatte stiller opp frivillig for Plan Norge

plan-logo.jpgDet siste året har Plan Norge nytt godt av det frivillige arbeidet som HP-ansatte har gjort for oss og barna vi arbeider for. Først ut var Anne og Monica, men det siste halvåret har også flere fra HP gitt sine verdifulle bidrag. Den første tirsdagen i måneden stiller de opp med oppbrettede ermer i Plans lokaler og bruker fire timer av sin tid på å hjelpe oss. Det er vi veldige takknemlige for!

 

Kategorier: Typisk HP

Dreamworks utvikler fantastiske filmer med HP Networking

dreamworks_front.jpgDreamworks har skapt fantastiske filmopplevelser, blant annet Madagascar, Shrek, Kung fu Panda, Dragon og Turbo. Gjennom konvergert IT infrastruktur og forenklet arkitektur på nettverket har de kunnet forbedre samarbeid mellom ingeniører og animatører som jobber med enorme datamengder - verden over.

Kategorier: Perspektiv| Teknologi

Få med deg hva «Lean Six Sigma» er!

Lean_Ingressbilde.jpgHP er kjent for å lage kvalitetsprodukter. Her kan du lese mer og se video om hvordan framtida skapes gjennom maskin- til-maskin kommunikasjon og  kontinuerlig prosessforbedring med fokus på kundeopplevelser. Les og se kort video for å lære hva «Lean Six Sigma» er og hvordan vi i Global Support Delivery (GSD) jobber med å etterleve vårt motto: «Customer satisfaction is a part of our DNA». 

Kategorier: Perspektiv

Hva er HDI?

HDI. Er dette nok et 3 bokstavsuttrykk i den store mengden av slike? Eller er dette noe vi bør lære oss med en gang?

 

Moonshot2.pngVi har nå alle hørt om mobile enheter, som smarttelefoner og tablets, og hvordan dette vil endre vårt bruksmønster slik som vi kjenner det idag. Mange applikasjoner blir idag levert som SaaS (Software as a Service) eller er mobil basert. Et mye større antall applikasjoner blik ikke levert slik og man er nødt til levere disse applikasjonene til enhver enhet, til enhver tid og der brukeren befinner seg.

Etiketter: ConvergedSystem| HDI
Kategorier: Teknologi

Bring dine bilder til live med HP Live Photo!

HP Live Photo_Ingress.jpgVi vil gjerne dele en kul nyhet med deg! Har du noensinne ønsket at dine bilder ble levende? Hva om takkekortet fra bryllupet var en video som sier mer enn ord, eller at hele fotoalbumet også er videosnutter fra ferien?

Kategorier: Teknologi

Hva HP gjør for Facebook

FB-cio.jpgUnder HP Discover i Barcelona fikk salen møte Tim Campos, CIO hos Facebook. Han belyste hva HP gjør for dem - og det er antageligvis noe annet enn du tror.

 

Se filmen selv!

Etiketter: Facebook| HP Software
Kategorier: Teknologi

Hvor sikker er din "kode"?

Stadig flere bedrifter leverer sine tjenester som "apper". Med denne utviklingen åpner man også for en rekke nye sårbarheter, siden mange av bedriftens data er tilgjengelige på et stort antall mobile enheter som stadig er i bevegelse og kobler seg opp via nett som i utgangspunktet må anses som usikre. Hver av enhetene som er gitt aksess til bedriftsressurser over internett vil også fungere som et stort antall "tilgangsmaskiner" man har begrenset kontroll over. Hvordan er det mulig å sikre seg mot en slk risiko?

Etiketter: IT-sikkerhet| testing
Kategorier: Teknologi

Senior og attraktiv

 senior.jpgSeniorene er friskere, sunnere og tjener mer penger enn før. De vil fortsette å ha et godt liv, og ikke overraskende er jobben en viktig del av det. Stadig flere voksne arbeidstakere kjennetegnes av at de synes det er lystbetont å arbeide.  Dette er ikke overraskende for meg. HP Norges medarbeiderundersøkelser viser at seniorene er av de som er aller mest fornøyd med sine arbeidsoppgaver og sin arbeidsplass.

 

Jeg har lenge stilt spørsmål til hvorfor det i Norge har vært så mye fokus på - og så gode ordninger for - at seniorer skal velge å gå av tidlig med pensjon. Jeg forstår det rett og slett ikke. Her er det SÅ mye ubenyttet potensiale.

Julegaveinnpakking for Kirkens Bymisjon

gaver_front.jpgHvert år deler Kirkens Bymisjon ut gaver til barn i en vanskelig situasjon, barn som kanskje ikke gleder seg til jul i det hele tatt. Kirkens Bymisjon gjør et fantastisk arbeid for disse barna, av enorm betydning for de det gjelder. Det er mange som bidrar i dette arbeidet. Selvene gavene hadde Bymisjonen skaffet til veie fra andre bidragsytere, med var også behov for et lag av mennesker som kunne pakke alle disse. Anslagsvis trengte man 14 personer til å jobbe to-tre timer, altså opp i mot et ukesverk.

Kategorier: Typisk HP

Årets julegavetips fra HP!

house_christmas_1074_front.jpgStresser du med årets julegaver? Frykt ikke, vi har tips til årets lekreste gaver.

Kategorier: Teknologi

Lagringshistorien gjentar seg: Bli kjent med HP 3PAR - del 1

3PAR_front.jpgHP 3PAR har blitt Norges mest solgte lagringssystem på kort tid. Bli med på en fantastisk reise med et eventyrlig produkt.

Kategorier: Teknologi

Gartner Symposium, Barcelona 10-14 november.

IMG_4021_front.jpgJeg hadde gleden avå være deltaker på Gartner Symposium som gikk av stabelen i Barcelona 10-14 november.
Dette er ikke et seminar for hage og planteinteresserte, men her samles det somkan krype og gå av norske it-ledere. Gartner drar fram krystallkula og forteller oss hva vi skal gjøre de nærmeste årene

Kategorier: Perspektiv

HP har vært min beste skole!

møte_front.jpgEtter å ha vært en del av HP familien i 3 år venter nye utfordringer, men før jeg går ut døra vil jeg dele noen refleksjoner rundt mulighetene HP har gitt meg.

Kategorier: HP-folk| Perspektiv

HP sine refleksjoner om Helse-IT som innspill til Høyre-Frp regjeringen

hp-helse_0009_VQ7E6067_front.jpgVi har en tydelig demografisk utvikling, et økende antall kronikere og mennesker med livsstilssykdommer som gjør det vanskelig å møte økende kapasitetskrav i helsesektoren med flere ansatte.

Denne kapasitetsøkningen må komme gjennom økt effektivitet.  IKT er et viktig verktøy for å oppnå økt effektivitet.

Kategorier: Perspektiv

Hele HP-support i lomma!

support_lomma.jpgJeg hører ofte at "Alt var bedre før!" Men var det det? Jeg synes ihvertfall at "alt er mer spennende nå". Jeg startet som supporter i bransjen for snart 30 år siden. Tror jeg hadde fått meg en god latter hvis noen hadde sagt til meg den gangen at jeg om en del år skulle få plass til det meste jeg hadde bruk for, i lomma!

Kategorier: Teknologi

HP Norge har kåret sin MasterChef!

HPMC_front.jpgI september ble det avholdt aktivitetsdag på Fornebu for våre medarbeidere.
Etter felles oppvarming i Flashmobbens tegn, gikk startskuddet for en ettermiddag med rebusløp og varierte aktiviteter rundt på Fornebulandet. Dagen avsluttet vi med et fantastiskt middagsmåltid i regi av HP MasterChef.

Kategorier: Typisk HP

Min dag som HP Norge sjef

Traaseth_front.jpgDet å få muligheten til å følge en norsk toppleder for en dag er en unik mulighet
som jeg er veldig glad for å ha fått. Det finnes ikke en bedre mulighet til å
få innblikk i hvordan toppledere jobber. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg var svært nervøs for denne dagen.

Kategorier: Typisk HP

Har du ikke lyst til å bli med oss til Barcelona?

discover_front.jpgHP Discover er HPs største event i Europa som samler ledende beslutningstakere

og rådgivere for å se og høre om det absolutt siste innen strategi, teknologi,
løsninger og applikasjoner. Alt av HPs ressurser vil være tilgjengelig for å gi
deg de produktoppdateringer du ønsker samt de hotteste trendene i IT-bransjen

Kategorier: Teknologi| Typisk HP

Norges eldste Designjet

eldstedesignjet-blrb.jpg

I 1992 slukte flammene holmenkollen kapell. Varg Vikernes endte bak lås og slå, Black Metal ble et norsk eksporteventyr...

 

..og en HP Designjet 650c sørget for at et nytt bygg kunne reise seg fra asken av det gamle.

Kategorier: Teknologi| Typisk HP

HP Comware Simulator?

comware sim.jpgMange av dere der ute ønsker å lære dere Comware – operativsystemet som benyttes påvåre rutere og mange av våre svitsjer. Inntil nå har dette krevd innkjøp av
fysisk utstyr til læring/lab/demo  --->

Kategorier: Teknologi
Søk
Redaksjonen
Følg oss
Twitter-strøm


HP Blog

Technical Support Services Blog

Avstemninger
Hvem er du?

Vi ønsker å vite hvem våre lesere er og ber deg vennlig om å klikke på det alternativet som passer:

Merkelapper
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation