Garasjen - uten nerden stopper verden
Ansatte i HP Norge blogger om alt fra engasjement og karriere til teknologi og samfunn.
www.hp.no/garasjen

Rent vann til en million mennesker

tvaksjonen_2014_70.jpgTV-aksjonen satte nye rekord i år; 239 millioner kroner ble innsamlet til Kirkens nødhjelps program for å gjøre rent vann tilgjengelig for en million mennesker i åtte land (Sudan, Etiopia, Afghanistan, Sør-Sudan, Pakistan, Tanzania og Haiti).

HP Norge har god erfaring med å samarbeide med Kirkens nødhjelp, og vi vet hvor effektiv denne organisasjonen er. 

Kategorier: Typisk HP

HP Familiedag 2014

original.jpgHP sin tradisjonelle familiedag ble i år avholdt utenfor egne lokaler som en del av Fornebu 75 år arrangementet som fant sted på Fornebulandet 1.juni.

Kategorier: Typisk HP

På vei mot - Beste arbeidsplass

bestearbeidsplass.jpgHP Norge har siden opprettelsen av ny lokal strategi august 2012 delt resultater og erfaringer med det norske markedet. På den måten har vi kommet i dialog med nye foraer og støttespillere, lært mer om den digitale dialogen, økt evnen til å ta pulsen på markedet, kommet nærmere og oftere i dialog med enkeltpersoner hos partnere og kunder og blitt mer robuste for endring og innspill. Dette har vært en klar, lokal strategi fra dag en; å bli et mer sosialt og åpent selskap  for å øke evnen til å navigere i ukjent og krevende farvann som omstilling representerer. Her får dere innblikk i hvordan årets oppsummeringen fra vårt strategiarbeid ble kommunisert til organisasjonen vår og vi begynner med Beste Arbeidsplass

Kategorier: Typisk HP

På vei mot - Mest synlighet

synlighet.jpgHer forsetter oppsumeringen om  strategiarbeidet - Mest synlighet

Kategorier: Typisk HP

På vei mot - Imponerende vekst

settspor.jpgHer forsetter oppsummeringen om strategiarbeidet - Imponerende Vekst

Kategorier: Typisk HP

Arbeidsuke i HP Norge

Jenny-i-New-York-web_front.jpgArbeidsuken for min del går mot slutten, og endelig har jeg funnet ut hva min far driver med, og hva som skjer i de fine HP- lokalene på Fornebu.

Kategorier: Typisk HP

Mitt første formelle møte med Anita og Yvonne

arbeidselfie_front.jpgForleden dag fikk jeg oppleve noe ekstremt morsomt, sett i møtesammenheng. For meg som intern var det veldig hyggelig, og jeg følte meg ikke minst beæret ved å få lov til å være flue på veggen da Anita og Yvonne skulle snakke om arbeidsmiljøloven med flere andre aktører i det norske næringslivet. Representanter fra Rambøll skulle denne dagen offentliggjøre en rapport angående unntaksreglene rundt arbeidstidsbestemmelsene i den norske arbeidsmiljøloven.

Kategorier: Typisk HP

Vis at du bryr deg - gi litt blod!

blodbuss_front.jpgAntall blodgivere i dag er litt i overkant av 100,000 og det registreres rundt 15,000 nye hvert år. Problemet er at dette kun erstatter frafallet som forsvinner hvert år av naturlige årsaker som alder, sykdom, medisinbruk og så videre. Per dags dato trengs det rundt 4,000 nye blodgivere i Oslo alene og flere menn etterlyses. HP Norge er en bedrift med mange menn og noen av oss er også nerder. Vi tør å stå fram som blodgivere og oppfordrer flere av dere til å gjøre det samme. Dette handler om et verdisett vi lett kan assosisere oss med.

Kategorier: Typisk HP

Er du GIRA nok til å jobbe hos oss?

Eivind_rookie.jpgHvordan forbereder du deg når du skal finne drømmejobben? Her kan du møte Eivind, som kom gjennom nåløyet. Dette ser vi etter.

Kategorier: Typisk HP

Talent til HP

isha.jpgSeemas talentgruppe er et kompetanse/talentprogram som legger vekt på å få jenter med flerkulturell bakgrunn høyt opp i lederstillinger i næringslivet. Et av talentene i Seemas talentgruppe er 22 år gamle Isha Verma som studerer jus Universitetet i Oslo, 3. året. Her kan du lese litt om hennes tid her i HP.

Kategorier: Typisk HP

HP-ansatte stiller opp frivillig for Plan Norge

plan-logo.jpgDet siste året har Plan Norge nytt godt av det frivillige arbeidet som HP-ansatte har gjort for oss og barna vi arbeider for. Først ut var Anne og Monica, men det siste halvåret har også flere fra HP gitt sine verdifulle bidrag. Den første tirsdagen i måneden stiller de opp med oppbrettede ermer i Plans lokaler og bruker fire timer av sin tid på å hjelpe oss. Det er vi veldige takknemlige for!

 

Kategorier: Typisk HP

Julegaveinnpakking for Kirkens Bymisjon

gaver_front.jpgHvert år deler Kirkens Bymisjon ut gaver til barn i en vanskelig situasjon, barn som kanskje ikke gleder seg til jul i det hele tatt. Kirkens Bymisjon gjør et fantastisk arbeid for disse barna, av enorm betydning for de det gjelder. Det er mange som bidrar i dette arbeidet. Selvene gavene hadde Bymisjonen skaffet til veie fra andre bidragsytere, med var også behov for et lag av mennesker som kunne pakke alle disse. Anslagsvis trengte man 14 personer til å jobbe to-tre timer, altså opp i mot et ukesverk.

Kategorier: Typisk HP

HP Norge har kåret sin MasterChef!

HPMC_front.jpgI september ble det avholdt aktivitetsdag på Fornebu for våre medarbeidere.
Etter felles oppvarming i Flashmobbens tegn, gikk startskuddet for en ettermiddag med rebusløp og varierte aktiviteter rundt på Fornebulandet. Dagen avsluttet vi med et fantastiskt middagsmåltid i regi av HP MasterChef.

Kategorier: Typisk HP

Min dag som HP Norge sjef

Traaseth_front.jpgDet å få muligheten til å følge en norsk toppleder for en dag er en unik mulighet
som jeg er veldig glad for å ha fått. Det finnes ikke en bedre mulighet til å
få innblikk i hvordan toppledere jobber. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg var svært nervøs for denne dagen.

Kategorier: Typisk HP

Har du ikke lyst til å bli med oss til Barcelona?

discover_front.jpgHP Discover er HPs største event i Europa som samler ledende beslutningstakere

og rådgivere for å se og høre om det absolutt siste innen strategi, teknologi,
løsninger og applikasjoner. Alt av HPs ressurser vil være tilgjengelig for å gi
deg de produktoppdateringer du ønsker samt de hotteste trendene i IT-bransjen

Kategorier: Teknologi| Typisk HP

Norges eldste Designjet

eldstedesignjet-blrb.jpg

I 1992 slukte flammene holmenkollen kapell. Varg Vikernes endte bak lås og slå, Black Metal ble et norsk eksporteventyr...

 

..og en HP Designjet 650c sørget for at et nytt bygg kunne reise seg fra asken av det gamle.

Kategorier: Teknologi| Typisk HP

HP-førpremiere på TURBO

turbo1_front.jpgI en fullsatt sal på Filmens Hus benket familier og mange spente barn av HPs kunder, partnere og ansatte seg til førpremiere på tegnefilmen TURBO.
Skaperen bak MADAGASKER og KUNG FU PANDA har skapt nok en komedie i 3D om en snegle som drømmer om å bli racebilsjåfør. Når han en dag, til sin forsiktige brors forskrekkelse mirakeløst blir superrask, så ser det ut som om hans drøm vil gå i oppfyllelse.

Kategorier: Typisk HP

HP arrangerer eksklusiv HP-førpremiere på TURBO!

turbo1_front.jpgDreamWorks Animation bruker HP-teknologi for å utvikle nyskapende animasjon i sin nyeste 3D film, “Turbo,” som har norgespremiere på kino 27. september.

Vinn billetter! Les videre for mer informasjon.

 

Kategorier: Typisk HP

Hvorfor HP?

hvorforHP_front1.jpgUniversitetststudenter får hvert år tilsendt undersøkelser om hva en attraktiv arbeidsplass er for oss. De første årene var jeg usikker på hva jeg skulle svare. Hvor ønsket jeg å jobbe? Hos de største og mest kjente kanskje? De hadde et godt navn – men jeg ante jo ikke hva det vil si å jobbe der.

Kategorier: Typisk HP

HP-jenter trente Red Army style!

Liv%20Skaanes_jpg.jpgMidt i arbeidstiden en helt vanlig onsdag stiller ni HP-damer i treningsklær for å få kurs i ”verdens mest effektive styrketrening”.  På gulvet ligger rosa ”kuler med håndtak”, de fleste på 8 kg, noen på 6 kg.

Etiketter: Kettlebells| Seema
Kategorier: Typisk HP

Gjør-det-sjæl-markedsføring

strip.jpgHva gjør man når man vil markedsføre et nytt produkt men ikke har budsjett til å hyre inn dyre spesialister?

Man gjør det sjæl!

Kategorier: HP Folk| Typisk HP

Helsedirektoratet + HP = Læring begge veier


TNhelsedir.jpgKommunikasjonsavdelingen i Helsedirektoratet har lagt merke til måten HP Norge kobler ekstern kommunikasjon og HR, og ville lære.
 Det var hyggelig å få besøk og dele. Her kan du lese en hyggelig melding fra dem om hvordan vi kan lære av hverandre,- på av bransjer og avdelinger. 

Etiketter: Helse| hr| Kommunikasjon
Kategorier: Typisk HP

Typisk HP-medarbeider søkes

garasjen_typisk_hp_medarbeider.jpgVi er på jakt etter medarbeidere til vår tjenestedivisjon. Har du riktig utdannelse, kan dokumentere interesse for
teknologiske løsninger og har ståpåvilje er du aktuell for oss. Hos oss er det muligheter for viderutvikling lokalt og internasjonalt. Her kan du lese mer om hvordan du kan bli med på reisen til fremtiden.

Kategorier: Typisk HP

HP møter generasjon Y

TNgenerasjonY.jpgJeg har lyst til å dele noen refleksjoner rundt en dag med talentfulle generasjon Y'ere.

 

HPNovaAgentum intervjuet og plukket ut talentfulle studenter fra mange forskjellige skoler som har lyst til å møte oss i HP. 15. april ble en spennende dag! HP er der det skjer; her på seminar om Neste generasjons ledere.

Etiketter: hr| ledelse| studenter
Kategorier: HP Folk| Typisk HP

Praksis i HP - slik har det gått

studentertumb.jpgI begynnelsen av mars møtte vi, to studenter fra Blindern, for første gang opp på HPs kontorer på Fornebu, klare for to måneder i praksis hos verdens største PC-produsent. Forventningene var store, nervene ikke helt i sjakk og klærne nystrøkne og pene. Hvordan gikk det egentlig?

Kategorier: Typisk HP

Visste du at det er livstidsgaranti på HP-tonerkassetter?

TNtoner.jpgVisste du at det er livstidsgaranti på våre tonerkassetter? - Det vil si at du har livstidsgaranti på 70% av skriverens system!

Etiketter: Blekk| Miljø| Rekvisita| toner
Kategorier: Teknologi| Typisk HP

Fremoverlente supportere planlegger for suksess

imagetumb.jpgTidligere supportmodeller dekket reparasjon av «bokser og teknologi». Dette vil vi fortsette med, men  framtiden vil kreve mer av oss og våre kunder. En skybasert modell vil kreve mer av prosessene med støtte av automatisering. Reaktiv brannslukking vil bli stadig vanskeligere siden mer henger sammen. Det kreves en helhetstankegang der fokus rettes mot datasenteret og prosessene, for å sikre at dette til enhver tid er oppdatert. Konsekevenser og kompleksitet blir stadig større. Det krever planlegging for suksess.  

Kategorier: Typisk HP

HP Norge kaster unge ut på dypt vann etter «boot-camp»

talenttumb.jpgTalentprogrammet 2012 ble avsluttet med siste samling på Soria Moria i februar 2013. Talentene presenterte blant annet en kort «elevator pitch» for et utvalg av ledergruppen, der vi fortalte om vår personlige visjon og utviklingsplan i fremtiden.

Etiketter: Budstikka| Talentprogram
Kategorier: Typisk HP

Pallplass til HP på IKT NM 2013

DSC_2542.jpgTorsdag 7. mars smørte HP skiene og deltok på IKT NM 2013. Det resulterte i en plass på pallen!

Etiketter: ski
Kategorier: Typisk HP

Blindernstudenter på HP

helenelinetumbnail.jpgDenne våren skal to mediestudenter fra Universitetet i Oslo være på praksis i HP Norge. Her håper de å få en smakebit på hva som venter dem når studietiden er over.

Kategorier: Typisk HP
Søk
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 
Om forfatterne
HP Blog

Technical Support Services Blog

Featured


Følg oss
Merkelapper
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.