Garasjen - uten nerden stopper verden
Ansatte i HP Norge blogger om alt fra engasjement og karriere til teknologi og samfunn.
www.hp.no/garasjen

HP legger ut rød løper for IT studentene

potet_front.jpgHP Norge hostet «Nova Hackathon» – 3 bedrifter, 15 studenter, 12 timer – det var intenst!

Kategorier: Teknologi

Bli med i vår beredskapstropp og begynn som serviceingeniør

20130201_RS_FACTORY_017P3725_front.jpgInformasjonssikkerhet blir stadig viktigere. IT-løsningene blir stadig mer kritiske og skal være tilgjengelige døgnet rundt.

Nå søker vi serviceingenør som skal jobbe med de kuleste løsningene og de beste verktøyene.

Etiketter: ingeniør| jobb| oslo| stilling
Kategorier: Teknologi

HP er med i fotball-VM!

Visste du at HP er med i VM i fotball? På dette tidspunkt er det neppe noen nyhet at FIFA åpnet sitt verdensmesterskap i fotball i Brasil 12. juni. Mer enn tre millioner tilskuere skal ta del og være fysisk tilstede på kampene som finner sted på 12 forskjellige idrettsanlegg spredt over hele Brasil. Noen av anleggene er renoverte, men på de to nybygde stadioner i Manaus og Curitiba samt den gjenåpnede stadion i Porto Alegre har HP levert nettverksutstyret.

 

Kategorier: Teknologi

HP lanserer Helion

hp_helion.jpgIT har alltid vært en bransje i endring, og selv om området etter hvert må anses som modent ser ikke endringstakten ut til å avta –utrolig nok øker den fortsatt. Den etter hvert altomfattende bruken av IT-baserte tjenester uavhengig av tid, sted og formfaktor er noe vi har døpt The New Style of IT. Særlig bedrifter har fått merke kravene fra kresne brukere som har blitt vant til lettbente og hurtigimplementerte løsninger fra forbrukermarkedet og forventer at også bedriftens interne IT-avdeling kan levere tilsvarende. HP Helion kan hjelpe til med nettopp det.

Etiketter: Helion| new style of IT
Kategorier: Teknologi

VMware og HP avholdt felles seminar om "New Style of IT"!

20140409_112320_resized.jpgThe New Style of IT var tittelen på arrangementet som vi sammen med VMware og Intel arrangerte på onsdag før påske. Fokuset var lagt til hva vi mener vil bli viktig i utformingen av fremtidens datasenter. Agendaen besto av hva vi mener med The New Style of IT, noen av løsningene HP kan levere for å møte dette behovet, samt løsningsområdene der HP og VMware har produkter som både kompletterer og konkurrerer med hverandre.

Etiketter: new style of IT
Kategorier: Teknologi

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har investert i Hewlett-Packards nye HP DesignJet T920

cloud9_flatsurface_front.jpgVia vår spesialist partner på HP Designjet, Gregersen AS,har vi levert fem HP Designjet T920ps til Arkitektur- & designhøgskolen i Oslo (AHO).

Kategorier: Teknologi

The New Style of IT

newstyleofit_front.jpgHør HP’s EVP og leder for HP Enterprise, Bill Veghte, forklare «The New Style of IT» og hvorfor enhver IT-leder bør se på mobilitet, skyen, og big data som kritiske steg på veien mot fremtidig suksess!

Kategorier: Teknologi

HP er topp tre i alle kategorier under Info Securitys produktguides 10 års jubileum

infosec_front.jpgJa, du leste helt riktig! Vi er stolte av å annonsere at HP fikk priser i ALLE kategorier i den årlige produktguiden «Global excellence awards» Info Security presenterte på RSA konferansen 2014. HP tok til og med flere gull!

Kategorier: Teknologi

HEMIT

prn31720-img1_tcm_168_1513330_front.jpgHEMIT er Helse Midt-Norges totalleverandør av IT-tjenester, og leverer alt fra infrastruktur til applikasjoner og IKT-utstyr til alle helseforetakene i regionen, fra Volda i sør til Namsos i nord.

Kategorier: Teknologi

Dreamworks utvikler fantastiske filmer med HP Networking

dreamworks_front.jpgDreamworks har skapt fantastiske filmopplevelser, blant annet Madagascar, Shrek, Kung fu Panda, Dragon og Turbo. Gjennom konvergert IT infrastruktur og forenklet arkitektur på nettverket har de kunnet forbedre samarbeid mellom ingeniører og animatører som jobber med enorme datamengder - verden over.

Kategorier: Perspektiv| Teknologi

Hva er HDI?

HDI. Er dette nok et 3 bokstavsuttrykk i den store mengden av slike? Eller er dette noe vi bør lære oss med en gang?

 

Moonshot2.pngVi har nå alle hørt om mobile enheter, som smarttelefoner og tablets, og hvordan dette vil endre vårt bruksmønster slik som vi kjenner det idag. Mange applikasjoner blir idag levert som SaaS (Software as a Service) eller er mobil basert. Et mye større antall applikasjoner blik ikke levert slik og man er nødt til levere disse applikasjonene til enhver enhet, til enhver tid og der brukeren befinner seg.

Etiketter: ConvergedSystem| HDI
Kategorier: Teknologi

Bring dine bilder til live med HP Live Photo!

HP Live Photo_Ingress.jpgVi vil gjerne dele en kul nyhet med deg! Har du noensinne ønsket at dine bilder ble levende? Hva om takkekortet fra bryllupet var en video som sier mer enn ord, eller at hele fotoalbumet også er videosnutter fra ferien?

Kategorier: Teknologi

Hva HP gjør for Facebook

FB-cio.jpgUnder HP Discover i Barcelona fikk salen møte Tim Campos, CIO hos Facebook. Han belyste hva HP gjør for dem - og det er antageligvis noe annet enn du tror.

 

Se filmen selv!

Etiketter: Facebook| HP Software
Kategorier: Teknologi

Hvor sikker er din "kode"?

Stadig flere bedrifter leverer sine tjenester som "apper". Med denne utviklingen åpner man også for en rekke nye sårbarheter, siden mange av bedriftens data er tilgjengelige på et stort antall mobile enheter som stadig er i bevegelse og kobler seg opp via nett som i utgangspunktet må anses som usikre. Hver av enhetene som er gitt aksess til bedriftsressurser over internett vil også fungere som et stort antall "tilgangsmaskiner" man har begrenset kontroll over. Hvordan er det mulig å sikre seg mot en slk risiko?

Etiketter: IT-sikkerhet| testing
Kategorier: Teknologi

Årets julegavetips fra HP!

house_christmas_1074_front.jpgStresser du med årets julegaver? Frykt ikke, vi har tips til årets lekreste gaver.

Kategorier: Teknologi

Lagringshistorien gjentar seg: Bli kjent med HP 3PAR - del 1

3PAR_front.jpgHP 3PAR har blitt Norges mest solgte lagringssystem på kort tid. Bli med på en fantastisk reise med et eventyrlig produkt.

Kategorier: Teknologi

Hele HP-support i lomma!

support_lomma.jpgJeg hører ofte at "Alt var bedre før!" Men var det det? Jeg synes ihvertfall at "alt er mer spennende nå". Jeg startet som supporter i bransjen for snart 30 år siden. Tror jeg hadde fått meg en god latter hvis noen hadde sagt til meg den gangen at jeg om en del år skulle få plass til det meste jeg hadde bruk for, i lomma!

Kategorier: Teknologi

Har du ikke lyst til å bli med oss til Barcelona?

discover_front.jpgHP Discover er HPs største event i Europa som samler ledende beslutningstakere

og rådgivere for å se og høre om det absolutt siste innen strategi, teknologi,
løsninger og applikasjoner. Alt av HPs ressurser vil være tilgjengelig for å gi
deg de produktoppdateringer du ønsker samt de hotteste trendene i IT-bransjen

Kategorier: Teknologi| Typisk HP

Norges eldste Designjet

eldstedesignjet-blrb.jpg

I 1992 slukte flammene holmenkollen kapell. Varg Vikernes endte bak lås og slå, Black Metal ble et norsk eksporteventyr...

 

..og en HP Designjet 650c sørget for at et nytt bygg kunne reise seg fra asken av det gamle.

Kategorier: Teknologi| Typisk HP

HP Comware Simulator?

comware sim.jpgMange av dere der ute ønsker å lære dere Comware – operativsystemet som benyttes påvåre rutere og mange av våre svitsjer. Inntil nå har dette krevd innkjøp av
fysisk utstyr til læring/lab/demo  --->

Kategorier: Teknologi

Test og kvalitetssikring/Mobilitet/World Quality Report

Capture_front.jpgGjesteblogger Morten Løvstad, fra Sogeti, skriver om test og kvalitetsikring.

Sammen med Capgemini og HP, gir Sogeti ut en årlig rapport som kartlegger test og behov for test. Jeg pleier å sammenligne test med vann og avløp i et hus. Basic, og helt nødvendig!

Kategorier: Teknologi

Er IT villig til å ta med forretningsledelsen i datarommet? -Det burde de

20130201_RS_FACTORY_017P3725_front.jpgOfte skyldes nedetid menneskelig innblanding eller uforutsette problemer som kunne ha vært unngått. Konsekvensene ved nedetid er markant: Tap av produktivitet, tapt omsetning  eller image.

Vi vil derfor oppfordre enhver bedriftsleder å besøke hjertet i bedriften, datarommet.  

Kategorier: Teknologi

HP-UX feirer 30 års jubileum!

hpux30front.jpgHPs eget OS begynner å bli voksent.

 

HP-UX er HP’s eget UNIX operativsystem og så dagens lys i 1983, samme år som norgesvenennen Bonnie Tyler gikk til topps på Billboard listen med Total Eclipse of the Heart. Siden lanseringen har HP-UX vokst til å bli en ledene UNIX teknologi som kjører forretningskritiske tjenester over hele verden, hele døgnet.

Kategorier: Teknologi

HP Exstream optimaliserer kundekommunikasjonen til Gjensidige Forsikring!

Gjensidige kundereferanse - Forsidebilde.pngGjennom å standardisere printplattformen med HP Exstream programvare har vi gjort et skift fra papirbaserte dokumentprosesser til elektroniske distribusjonskanaler som for eksempel epost og SMS sier Pål Vinland, IT konsulent, Gjensidige Forsikring.

Kategorier: Teknologi

HP gjør det enklere å administrere datasentre med HP OneView

dashboard_front.jpgOnsdag 26 september tok HP et langt skritt på veien til å forenkle administrasjon av datasentere med lanseringen av HP OneView. Vi har alle hørt om Apps og mye av brukeropplevelsen er inspisert av disse.

HP har over fire år samarbeidet med 150 av sine kunder med tilsammen 30 datasentere verden over for å forstå årsakene til kostnadsoverskridelser, ineffektivitet og forsinkelser.

Kategorier: Teknologi

HP Exstream 8.6 forenkler måten organisasjoner designer og leverer kundekommunikasjon på

HP Exstream 86_Ingressbilde.jpgForbrukere ønsker mer detaljert, personlig og tidsriktig informasjon fra selskapene de gjør forretninger med. Dette gjør at selskaper trenger muligheten til å designe og levere god og konsekvent kundekommunikasjon både for tradisjonelle og digitale kanaler.

Kategorier: Teknologi

Kan HP Digital Hospital bidra til at ‘pasienten i sentrum’ blir mer enn et begrep?

helse.jpgGjennomsnittlig levealder øker og dette gir flere pasienter med komplekse og sammensatte sykdomsbilder. I tillegg ser man en klar økning i antall kronikere samt pasienter med livstilssykdommer. Dette kombinert med økt press på sykehusene for å redusere behandlingstid og sykehusopphold, utføre mer behandling med mindre ressurser, styrke pasientsikkerheten og være compliant med lover og myndighetspålagte krav, gjør at sykehusene står ovenfor større utfordringer nå enn noen gang tidligere.

Kategorier: Teknologi

HP industri-standard servere (HP ProLiant Gen8) ble akkurat nå raskere, smartere og mer effektive!

HP Proliant Gen8_front.jpgVi ser i disse dager en ny endring i IT industrien. Det er ikke lenge siden aksess til informasjon primært var gjennom desktop eller laptops, med aksess til begrensete skybaserte løsninger. Mega trender som cloud computing, sosiale media, big data og mobilitet krever idag enorm vekst i infrastruktur. Dette har stor betydning for plass, energiforbruk og ytelse. Det tilkommer stadig  nye typer klienttyper som gjør forbløffende ting, hvor  bl.a. 40.000 tweets og 158.0000 nedlastinger foregår hvert minutt hele døgnet.

Kategorier: Teknologi

Vi søker supporter med konkurransekrefter

HP_footprint_front.jpgEr du en rådgiver som vil bidra til at IT teknologien utnyttes optimalt og sikrer kundens og HP sin konkurransekraft?

Er svaret ja, les videre og send en søknad.

Kategorier: Teknologi

Automatisert support gir store besparelser!

NY.JPGIDC-rapport:  “kundene sparte i gjennomsnitt $112000 årlig på å installere HPs automatiserte supportløsning»,  «uplanlagt nedetid ble redusert med 66%».  Dette må være av interesse for mange – les mer om mulighetene!

Kategorier: Teknologi
Søk
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 
Om forfatterne
HP Blog

Technical Support Services Blog

Featured


Følg oss
Merkelapper
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.