Garasjen - uten nerden stopper verden
Ansatte i HP Norge blogger om alt fra engasjement og karriere til teknologi og samfunn.
www.hp.no/garasjen

Offentlige IT-anbud må endres

Per M Hoff- Ingress.jpgIKT-Norge har satt et betydelig fokus på offentlige anbud og anskaffelser. Offentlige IKT-anskaffelser utgjør årlig over 60 milliarder kroner. Det er av stor viktighet at disse pengene gir best mulig avkastning for både kjøper og leverandør. Min påstand er at offentlige anbud kan bli bedre for alle,  om vi tør å tenke innovasjon også i offentlig sektor sier Per Morten Hoff, Generalsekretær, IKT-Norge.

Kategorier: Perspektiv

TAKK HP - What a great place to work!

caroline.jpgWow! Da var mine to måneder i Hewlett- Packard over. Dessverre. For igjen, wow! FOR en bedrift. FOR et opphold. Og sist, men ikke minst: FOR NOEN MENNESKER.

Kategorier: Perspektiv

På tide å gjøre noe

IMG_20140308_141112-front.jpgInfrastruktur er ett av den nåværende regjeringens hovedsatsingsområder. Mange vil nok tenke på infrastruktur innen samferdsel, men det er også nødvendig at det offentlige og det private næringslivet har en optimal it-infrastruktur for å bygge det digitale Norge.

 Regjeringen ønsker å øke konkurransekraften i Norge.  It-infrastruktur vil være nøkkelen til å oppnå suksess med målet om å digitalisere samfunnet vårt, slik at Norge kan supplere oljeinntektene med kunnskapsbaserte teknologiinntekter.

Kategorier: Perspektiv

Dreamworks utvikler fantastiske filmer med HP Networking

dreamworks_front.jpgDreamworks har skapt fantastiske filmopplevelser, blant annet Madagascar, Shrek, Kung fu Panda, Dragon og Turbo. Gjennom konvergert IT infrastruktur og forenklet arkitektur på nettverket har de kunnet forbedre samarbeid mellom ingeniører og animatører som jobber med enorme datamengder - verden over.

Kategorier: Perspektiv| Teknologi

Få med deg hva «Lean Six Sigma» er!

Lean_Ingressbilde.jpgHP er kjent for å lage kvalitetsprodukter. Her kan du lese mer og se video om hvordan framtida skapes gjennom maskin- til-maskin kommunikasjon og  kontinuerlig prosessforbedring med fokus på kundeopplevelser. Les og se kort video for å lære hva «Lean Six Sigma» er og hvordan vi i Global Support Delivery (GSD) jobber med å etterleve vårt motto: «Customer satisfaction is a part of our DNA». 

Kategorier: Perspektiv

Gartner Symposium, Barcelona 10-14 november.

IMG_4021_front.jpgJeg hadde gleden avå være deltaker på Gartner Symposium som gikk av stabelen i Barcelona 10-14 november.
Dette er ikke et seminar for hage og planteinteresserte, men her samles det somkan krype og gå av norske it-ledere. Gartner drar fram krystallkula og forteller oss hva vi skal gjøre de nærmeste årene

Kategorier: Perspektiv

HP har vært min beste skole!

møte_front.jpgEtter å ha vært en del av HP familien i 3 år venter nye utfordringer, men før jeg går ut døra vil jeg dele noen refleksjoner rundt mulighetene HP har gitt meg.

Kategorier: HP-folk| Perspektiv

HP sine refleksjoner om Helse-IT som innspill til Høyre-Frp regjeringen

hp-helse_0009_VQ7E6067_front.jpgVi har en tydelig demografisk utvikling, et økende antall kronikere og mennesker med livsstilssykdommer som gjør det vanskelig å møte økende kapasitetskrav i helsesektoren med flere ansatte.

Denne kapasitetsøkningen må komme gjennom økt effektivitet.  IKT er et viktig verktøy for å oppnå økt effektivitet.

Kategorier: Perspektiv

HP + Purity = Sant

PurityLogo2.pngDa Purity ble bedt om å bidra til Garasjen, ønsket vi som HP partner å blogge om nettopp partnerskap. Purity er spesialisert på datalagrings- og backupløsninger, og tjenester relatert til feltet. Selskapet ble etablert i 2008, og i år feiret vi vårt 5 års jubileum. Purity er i sterk vekst og har siden 2008 vokst fra 2 til 19 kompetente medarbeidere, og vi har ambisjoner om å fortsette veksten innen vår bransje.

Kategorier: Perspektiv

Bare de paranoide overlever

toril_nag_hp_arbeid_front.jpgDenne uken er sommeren over for de fleste – back to work, or back to school. En rekke studenter skal på skolebenken igjen etter mer eller mindre relevante sommerjobber. Alle jobber former deg, faktisk kan også sommerjobber gjøre det. Noen mer enn andre. Lærdommen jeg fikk som HP-medarbeider i USA i 1986 har fulgt meg i snart 30 år:  Viktigheten av å streve etter forbedring hele tiden – også i medgang.

Kategorier: Perspektiv

Torsdag 5. september kommer norske politikere på besøk til HP Norge.

Global-Ullensaker Kommune- Bilder-Internett-Kultur og fritid-Biblioteket-Valg 2013_front.jpgI dag er teknologi et gjennomgående tema i våre  våre liv. Teknologi forandrer og påvirker politikk, samfunn og medier. Effektiv bruk av ny teknologi har potensiale til å forbedre utvinningsgraden av våre oljereserver, samtidig som det bidrar til et bedre miljø. Teknologi kan effektivisere offentlig sektor slik at den blir mer bærekraftig i et Norge som vokser i både befolkning og kompleksitet.

Kategorier: Perspektiv

Maksimal lønnsomhet på IT drift - Hva ville Petter Stordalen ha gjort ?

Asset-Man-blurb.jpgFor meg fremstår Petter Stordalen som en driftig og flink hotelleier.  Resultatene av Stordalens hotellkjede Choice Nordic er et tydelig språk.  Virksomheten er sunnere enn de fleste i sin bransje. Petter Stordalens business er  tjenesteleverandør innen konferanser og overnatting 24/7. Men hva har dette med IT å gjøre?

 

Kategorier: Perspektiv

Cloud Computing = Smart Computing !

Smart Computing2.pngCloud Computing er Smart Computing.  Alle er enige om dette, og sjefen vil ha Cloud nå, brukerne vil ha det nå, kundene dine vil ha det nå, partnerne dine vil ha det nå,  ja alle vil ha det NÅ!  Alle IT-avdelinger jobber med å utnytte teknologiene nå, for å automatisere og å levere smarte, gode og innovative tjenester raskere, enklere og billigere.   Men, de fleste IT avdelinger sliter også med å ta de virkelig smarte grepene !

Kategorier: Perspektiv

Er IT-bransjen Norges beste bransje å jobbe i for kvinner?

20130131_WOMAN_AT_DESK-596_test.jpgDa jeg startet i Hewlett-Packard for 7 år siden og ble en del av IT-bransjen hadde jeg ingen fantasi om de mulighetene som lå foran meg de neste årene. Min opplevelse fra starten av har vært at jeg har akkurat den samme muligheten for en karriere som alle andre i selskapet – det er opp til meg selv å ta de utfordringer som kommer og er tilgjengelige formeg. Jeg har hatt en heiagjeng som har trodd på meg og ikke minst utfordret meg – menn som kvinner, lokalt og internasjonalt. I HP er det 25% kvinner og IT-bransjen <20% kvinner, og det er forunderlig for meg, for her er det bra rollemodeller for yngre kvinner som vil utvikle seg og ha en karriere.

Kategorier: Perspektiv

HP hjelper deg til å skrive ut mindre, sier du? Grønn IT?

grønnittumb.jpgEn av verdens største skriverleverandører, med blekk og tonersalg som klar forretningside? Forteller deg at vi, gjennom å selge skrivere og tonere i en tjeneste, klart bidrar til Grønn IT? Tro det eller ei, men det er viktig for oss gjennom vår Managed Print Tjeneste. 

Kategorier: Perspektiv

Lær kidsa koding!

I løpet av de siste par ukene har vi som arbeider i IKT-industrien fått anledning til å fryde oss over et spennende nytt tiltak for å sikre fremtidig rekruttering til bransjen. Den amerikanske veldedige organisasjonen Code har satt seg som mål å gi alle barn og unge på alle skoler muligheten til å lære koding (programmering).

Etiketter: IT
Kategorier: Perspektiv| Teknologi

Rapport fra HP Technologytour i Trondheim

Technologytour1.jpgI mars og april reiser HP land og strand rundt, og vi har med en toetasjes trailer full av vår nyeste, mest spennende teknologi. Tom Erling Christensen fra HP Software rapporterer fra Trondheim som var første by på HP Technologytour.

Kategorier: Perspektiv

En fantastisk sykehusopplevelse fra en voksen IT mann

TNsykehus.jpgJeg har aldri, og jeg mener aldri vært så nærvøs i mitt liv.

Og hvorfor det ? Jeg skulle jo bare en liten tur på dagkirurgi hos Bærum Sykehus, en slags service egentlig, samme som jeg utsetter bilen min for hvert eneste år !

Etiketter: Helse| Helsesektoren| IT| Sykehus
Kategorier: Perspektiv

HP Tro & Kjærlighet

TNhoff.jpg"Mens våre kolleger i svært mange andre land opplever et marked i fritt fall, har de fleste norske IKT-selskaper meget gode utsikter for 2013." Generalsekretær i IKT-Norge Per Morten Hoff forteller hva han ser i glasskulen!

Kategorier: Perspektiv

Motivasjon og prestasjon i regnvær og med melkesyre i beina

TNmotivasjon.jpgPå startstreken begynte jeg å reflektere rundt hva som motiverte meg til å ha lyst til å løpe på en dag som dette, 6 grader og det regnet i strie strømmer.

 

Hver gang jeg får et nummer på brystet kjenner jeg det gjør noe med meg. Et ønske om å gjøre det ekstra bra, det er ikke som en vanlig treningsøkt. Det må være konkurranseinnstinktet i meg som kommer frem.

Etiketter: motivasjon| Prestasjon
Kategorier: Perspektiv

Informasjonssikkerhet – for tidkrevende og komplisert til å gjøre noe med?

Ingressbilde.jpgHvorfor er det slik at at bare en av tre bedrifter har etablert en beredskapsplan og kun en av fem ledere vet om det er blitt gjennomført en risikoanalyse, som det står i en artikkel i DN 18.desember? Er det fordi vi vanskeliggjør det å etablere god informasjonssikkerhet?  Også med hensyn til diverse standarder og retningslinjer som må leses og forståes? Jeg tør å påstå at mange bedrifter har utelatt eller trenert arbeidet med informasjonssikkerhet fordi det blir sett på som så omfattende at de ikke har ork og kapasitet til å starte på det. Hvorfor kan vi ikke forenkle disse standardene og reglene så  de blir forstått og ufarliggjort? Hva med å lage et regelsett à la Fjellvettreglene?

Kategorier: Perspektiv

Hvordan blir teknologiåret 2013?

Det er alltid litt skummelt å begi seg ut på spådommer. Hvis det i ettertid viser seg at man hadde rett er det ingen som hever et øyenbryn, men hvis man har bommet spektakulært kan man risikere å bli husket for all ettertid. Hvem har vel ikke hørt «I think there is a world market for maybe five computers», av Thomas Watson som var IBMs styreformann i 1943? Eller hva med denne noe mindre kjente fra 1981: «640K ought to be enough for anybody», fremsagt av ingen ringere enn Bill Gates?

 

(Gates har forøvrig aldri bekreftet at han faktisk har sagt dette).

Etiketter: IT
Kategorier: Perspektiv| Teknologi

Slik er HP Norge i ferd med å bli en sosial bedrift

HP-Norge.gifHvordan har vi tatt i bruk sosiale medier og hva har vi så langt fått ut av å bli en sosial bedrift? Jeg fikk dele HPs erfaringer på bloggen til rethinkconf. 

 

 

Kategorier: Perspektiv

HP Healthworld 2012

Ingressbilde_Healthworld2.jpgFor tredje år på rad arrangerte IDG konferansen, Healthworld, der IT medarbeidere, klinikere, beslutningstagere og politikere møtes for å debattere norsk helsepolitikk og teknologitrender i helsesektoren. Vår mann Sigurd Alfsen gjør en liten oppsummering og forteller om sine inntrykk av dagen.

Kategorier: Perspektiv

R.I.P. Human Attention Span

stortinget_4547986a_small.jpgDo you feel like it is increasingly difficult to grab, and hold, somebody's attention? You are probably right. As a species, we are increasingly restless and longing to multi-task. And we have since long fallen in love with our always-on internet-connected devices, seemingly paying more attention to the connectivity than the flesh and blood next to us.

 

Being connected opens wonderful possibilities and also indeed social aspects, but let's not forget basic face-to-face social interaction in the physical world.

 

Picture is for illustrative purposes and not related to the article.

Etiketter: IT
Kategorier: Perspektiv| Teknologi

HP Norge sjef Anita Krohn Traaseth på Sosial direkte

Anita Krohn Traaseth.jpgSe intervju med HP-sjefen på Norges eneste direktesendte nett-tv program om sosiale medier.

Kategorier: Perspektiv

Kjære selger – hva skjer a ?

Kjære selger_hva skjer a_Ingressbilde.jpgPå fredag ringte en selger meg, han representerte et stort norsk kabelselskap som jeg er kunde av og han ville selge meg en tilleggstjeneste, bredbånd.  Makan til slesk, uhøflig, frekk og amatørmessig selger har jeg aldri opplevd.  Det var en uhyggelig kundeopplevelse, og det gjorde veldig vondt i mitt eget selgerhjerte.

Kategorier: Perspektiv

Gi oss rake pøkker!

Tom2.jpg «Gi oss rake pøkker, hvor kan HP Norge bli bedre for at dere får mer vekst i kanalen?» var oppfordringen Tom Benonisen fikk av vår direktør, Anita Krohn Traaseth. Les Tom sine kommentarer!

 

Kategorier: Perspektiv

Meg Whitman om Autonomy

Meg Whitman.jpgHP WW sjef Meg Whitman i et intervju på CNBC der hun svarer på spørsmål rundt Autonomy saken, http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000130511&play=1.

Kategorier: Perspektiv

Gartner Group Symposium forrige uke i Barcelona gir IT avdelingen mye å tenke på.

TNMessiCar.jpgNexus of forces predikes av Gartner Group på deres store IT konferanse i Barcelona forrige uke.  «Nexus of forces» kan vel i denne sammenheng best oversettes med «kreftenes sammenheng», og handler om bedriftenes og IT avdelingens utfordring og muligheter innen Cloud, Mobilitet, Big Data og Sosiale Medier.

Kategorier: Perspektiv
Søk
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 
Om forfatterne
HP Blog

Technical Support Services Blog

Featured


Følg oss
Merkelapper
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.