Garasjen - uten nerden stopper verden
Ansatte i HP Norge blogger om alt fra engasjement og karriere til teknologi og samfunn.
www.hp.no/garasjen

Club Culinaris - episode 1-4

Reality-TV er en spesiell sjanger. Der tradisjonell TV-underholdning har vært virkelighetsflukt, tar reality-sjangeren deg med tilbake til virkeligheten. Kanskje noen andres virkelighet, eller en rimelig spesiell virkelighet, men virkelighet er det da tross alt. Likevel er det ikke så lett å kjenne seg igjen i flere av undersjangrene. Folk ser på de mer skandaleorienterte programmene fordi de innerst inne vil peke og le, og føle seg selv bedre enn stakkarne på TV.

 

Matreality, derimot, er en suksess fordi alle kjenner seg igjen i det - i mye større grad enn i programmer om folk som løper hinderløyper i Maldivene, låses inne med fremmede i hundre dager, eller bor på hotell med et fluktuerende knippe pene, tørste mennesker. Matreality - spesiellt av typen representert ved Come Dine With Me, Halv Åtte Hos Meg og Fire Stjerners Middag - tar deg med hjem til folk, og lar deg bli kjent med deltagerne på en helt annen måte. Det er nettopp derfor vi har valgt å benytte oss av denne sjangeren, og laget vår egen lille realityproduksjon: Club Culinaris.

 

cast-gruppeshot.png

 

Club Culinaris er bygget over samme lest: fire HP-kolleger, som i utgangspunktet ikke kjenner hverandre spesiellt godt, inviterer hverandre på middag, og produksjonsteamet - dvs meg selv - foreviger det hele. I likhet med vanlig reality-TV trenger du ikke kjenne menneskene fra før for å få noe ut av serien. Alt vi vil med dette, er å gi verden et innblikk i livene til folka våre - og ikke minst, la dem bli bedre kjent med hverandre. Så, without further ado: her er episode 1-4 av HP Norges egen Club Culinaris:

 

Episode 1: Hos Espen Røisland

 

Episode 2: Hos Wenche Marie Lind

 

Episode 3: Hos Celine Trebler

 

Episode 4: Hos Thomas Bråthen

 

Til sist: Noen ord om produksjonen. Dette har vi brukt svært lite penger på. Ikke noe nytt utstyr er kjøpt inn for anledningen, og alt er filmet med ett enslig Sony HXR-NC70e, uten ekstra mikrofoner. To bygglamper fra Biltema har hjulpet til å holde mørket på en armlengdes avstand, og et stativ samt en dolly kjøpt på Finn har gitt den ekstra høyden over matbordet. Vignetten er laget i After Effects, med Element 3D-pluginen fra Video Copilot, grafikken i Photoshop, klippinga gjort i Premiere Pro, og musikken komponert i Ableton Live - alt på min trofaste HP Z820 workstation. Det jeg selv sitter igjen med av erfaring, er hvor utrolig lang tid det tar å produsere TV-programmer. Det er jo ikke rart at produksjonsselskapene har svære teams med en masse folk til å lage greiene sine! Her har jeg gitt meg selv seks dager mellom innspilling og publisering, og det har jammen vært et hardkjør, når man hun har seg selv til å gjøre alt. Godt jeg liker det jeg driver med! :)

 

Så - følg med utover sommeren - da skal fire nye HP-kolleger bespise hverandre i andre (og siste) runde av Club Culinaris!

 

-Niels E. Wisth

 

G-250x140-NW.jpg

Merkelapper: HP-folk
Legg igjen en kommentar

Vi oppfordrer deg til å dele dine kommentarer på dette innlegget. Kommentarer blir overvåket
og publisert så raskt som mulig i vanlig arbeidstid.

For å sikre at din kommentar blir publisert, så må du følge HPs standard retningslinjer.
Våre ambisjonene er å besvare alle kommentarer innen 24 timer, men ved helger, ferier og
helligdager kan det gå inntil 48 timer. Supportspørsmål besvares ikke; følg henvisningene på
http://www8.hp.com/no/no/contact-hp/contact.html.

Pass på at du velger et unikt navn. Du kan ikke benytte et navn som allerede er i bruk.
Pass på at du velger en unik e-postadresse. Du kan ikke benytte en adresse som allerede er i bruk.
Skriv inn tegnene du ser på bildet over.Skriv inn ordene du hører.
Søk
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 
About the Author
Featured


Følg oss
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.