Re: Performance issue after changing from DP 6.20/LTO2 to DP 7.03/LTO4 (300 Views)
Reply
Advisor
FDomnick
Posts: 25
Registered: ‎10-24-2008
Message 1 of 4 (343 Views)

Performance issue after changing from DP 6.20/LTO2 to DP 7.03/LTO4

[ Edited ]

Dear all,

we have recently changed from Data Protector 6.20 on a Windows  Server 2003 Cell Server and a HP ThinStore 1/8 LTO2 autoloader attached to it to DP 7.03/Windows Server 2008 R2 and a brand new 1/8 G2 LTO4 autoloader.

As a result there are a couple of backup jobs that run slightly faster than before, most of them need about the same time as before but some need up to 3 times as long as before, especially jobs that backup a huge number of small files.

 

Does anyone know of a solution to this issue?

 

Kind regards,

Frank

 

 

P.S. This trhead has been moved from Tape Backup (Small and Medium Business) to Data Protector Support and News Forum. - Hp Forum Moderator

Honored Contributor
andre80
Posts: 682
Registered: ‎08-08-2004
Message 2 of 4 (316 Views)

Re: Performance issue after changing from DP 6.20/LTO2 to DP 7.03/LTO4

first you could try to add this line to your omnirc file on the media-agent

 

OB2IPCNOSENDRECVLOOP=1

 

if you only have an omnirc.tmpl file -> copy it and remove the .tmpl extension.

 

 

have you done  complete update/migration of the dp installation or did you made the backup jobs new? do you have the same blocksize and concurrency configured in dp 7.03 as you had before?

you could also try create a test backup job and as backup target configure a nul device to check what backup performance you have then compared to the backup you do on your tape

***********************************************************************
if you find this post usefull please assign kudos by clicking on the thumbs up icon. thanks :-)
Trusted Contributor
Johnc_3
Posts: 170
Registered: ‎07-16-2004
Message 3 of 4 (307 Views)

Re: Performance issue after changing from DP 6.20/LTO2 to DP 7.03/LTO4

Hi,

 

A very good article about changing from W2K3 to W2K8 can be found here:

 

http://h30507.www3.hp.com/t5/Technical-Support-Services-Blog/DPTIPS-Revving-up-your-Windows-2008-Med...

 

Hope this helps,

 

John

------------------
Kudos gratefully accepted - How to assign...
HP Expert
Stewart_Macleod
Posts: 45
Registered: ‎09-02-2013
Message 4 of 4 (300 Views)

Re: Performance issue after changing from DP 6.20/LTO2 to DP 7.03/LTO4


2 Further Ideas

One:-
When these "some need up to 3 times as long as before, especially
           jobs that backup a huge number of small files."
are running, check the memory usage on the W2008 R2 server.
(Windows Task Manager, Performance tab).      

Consider adding more memory.

Two:-
There is a setting that can help W2008 R2 DP CMs (ver 7.0 or less) performance.
In the rdmserver.ini file "[Engine]" section add,
   WindowsFileRandomAccessFlag=no
Stop/Start DP.
Use DP for a few days and see if performance has been improved.
(In case performance is not improved, remove
   WindowsFileRandomAccessFlag=no
from the rdmserver.ini)

By default rdmserver.ini lives in \ProgramData\OmniBack\db40\datafiles\catalog
when DP 7.0 or 6.x runs on W2008 R2.


In case that does not help, some questions...

- Any difference between the OS of the clients, or OS of the Media Agents,
between the jobs that are OK, or faster, and the ones that are now slow ?

- Is the CM now Virtual or Physical ?

- Any DP MAs that were physical, now virtual ?

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.