Re: [OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded! (400 Views)
Reply
Advisor
Ashj
Posts: 22
Registered: ‎09-10-2013
Message 1 of 7 (436 Views)

[OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!

Hi ,

 

When expanding DB name in Restore section of HP DP GUI 8.0 , i am getting below error on GUI as well as in debug.log

 

[OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!
[OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!
[OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!
[OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!
[OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!
[OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!
[OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!
[OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!

 

Any idea?

 

HP Expert
Bob_Clark
Posts: 1,486
Registered: ‎08-14-2013
Message 2 of 7 (422 Views)

Re: [OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!

What is the OS-type of the server that you are running Oracle on?

 

I found a couple of lab cases where the problem was that the shared library paths were not being set correctly, for example

 

LIBPATH=/u01/app/oracle/product/10.2.0/lib
LD_LIBRARY_PATH=/u01/app/oracle/product/10.2.0/lib
 
This was on a Solaris client that was running Oracle.  On HPUX, it was working just fine
 
If you can supply the location of your ORACLE_HOME directory, it would be helpful
 
Please run the following comands from the command prompt of the Oracle server, save the output to a file, and attach it to your next reply
 
echo $LD_LIBRARY_PATH
echo $SHLIB_PATH
echo $DYNAMIC_PATH
echo $LIBPATH
 
Also, run the following command on your Oracle server:
 
   cd /opt/omni/lbin
   ./util_orarest.exe -OBJS [Oracle instance]           Don't include the [   ] marks
 
I am only interested to see if this comes back with an error
 
I am trying to see if the symptoms of the problem match what I am seeing in lab cases.  This proble was reported and fixed with DP 6.2, and, again, with Oracle running on a Solaris system
 
I suspect that this problem will need to have a case opened with the Response Center eventually, and, if it does, having all of this information ahead of time will help things along
Advisor
Ashj
Posts: 22
Registered: ‎09-10-2013
Message 3 of 7 (417 Views)

Re: [OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!

Hi ,

 

OS is LINUX. HP DP IS 8.0

Oralcle is 11.2.0

 

 

i have 3 Instances of Oracle running on same server.

2 of them are working fine when clicking on restore but 1 is only giving problem.

 

 

[root@testapp lbin]# ./util_orarest.exe -EBSPROD
*RETVAL*1030

 

 

[oraprod@bttdb ~]$ echo $LD_LIBRARY_PATH
/oradb/EBSPROD/db/11.2.0/lib:/usr/X11R6/lib:/usr/openwin/lib:/oradb/EBSPROD/db/11.2.0/lib:/usr/dt/lib:/oradb/EBSPROD/db/11.2.0/ctx/lib
[oraprod@bttdb ~]$ echo $SHLIB_PATH
/oradb/EBSPROD/db/11.2.0/lib:/usr/lib:/oradb/EBSPROD/db/11.2.0/ctx/lib
[oraprod@bttdb ~]$ echo $DYNAMIC_PATH

[oraprod@bttdb ~]$ echo $LIBPATH
/oradb/EBSPROD/db/11.2.0/lib:/usr/X11R6/lib:/usr/openwin/lib:/oradb/EBSPROD/db/11.2.0/lib:/usr/dt/lib:/oradb/EBSPROD/db/11.2.0/ctx/lib

 

Advisor
Ashj
Posts: 22
Registered: ‎09-10-2013
Message 4 of 7 (415 Views)

Re: [OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!

ORACLE_HOME = /oradb/EBSPROD/db/11.2.0
HP Expert
Bob_Clark
Posts: 1,486
Registered: ‎08-14-2013
Message 5 of 7 (412 Views)

Re: [OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!

All I could find on RETVAL*1030 ws a corner case, that is, a case for one specific occurrance of this error

 

Is your Oracle configuration using "Automatic Storage Management (ASM)".  This is not often used, and normally, when doing a Zero downtime backup.  When using ASM, a check is made if this is a ZDB, and if not, the '1030' error is thrown

 

This goes back to DP 6.21, so I don't know if this has any validity

 

A similiar problem in DP 6.20

 

       computer1(orasac):/opt/omni/lbin> ./util_oracle8.pl -config -dbname SAC /oracle/bin/SAC/102>
        *RETVAL*1030

 

was fixed with a test binary, with no explanation of what caused it

Advisor
Ashj
Posts: 22
Registered: ‎09-10-2013
Message 6 of 7 (407 Views)

Re: [OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!

Yes it is running ASM.

Would i be able to restore using RMAN console or not?

What is the solution its production backup
HP Expert
Bob_Clark
Posts: 1,486
Registered: ‎08-14-2013
Message 7 of 7 (400 Views)

Re: [OCI_LoadLibrary] OCI Library could not be loaded!

Please open a case with the response center.  Include as many details of our conversation as you can

 

Since the only thing I found was with an older version of DP, this has to be considered a new problem, and analyzed by engineering

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.