Re: Cannot connect to the internet with my Compaq Presario CQ5500F after a clean install of Win 7 (401 Views)
Reply
Frequent Collector
Onyxsky
Posts: 4
Registered: ‎08-12-2013
Message 1 of 7 (456 Views)
Accepted Solution

Cannot connect to the internet with my Compaq Presario CQ5500F after a clean install of Win 7 64bit

Hello there,

 

I recently did a clean install on my Compaq Presario CQ5500F Desktop, but when I finished, I realized that I could not connect to the wireless internet no matter what. To clarify, my internet was working prior to the clean install. I don't exactly remember which drives that were installed, but I do know that the Network Controller has a yellow question mark on it now. (See attached image)

 

Also, it seems like the computer doesn't have a wireless card even though I was previously using a external wireless omnidirectional antenna that connected to my wifi.

 

I've already visited the HP/Compaq site here http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=4209... to install the drivers, but it seems like the Network Controller one doesn't install correctly.

 

Can someone please help me? I'm very frustrated.

 

 

 

Please use plain text.
Honored Contributor
Paul Tikkanen
Posts: 3,278
Registered: ‎04-11-2007
Message 2 of 7 (450 Views)

Re: Cannot connect to the internet with my Compaq Presario CQ5500F after a clean install of Win 7 6

Hi:

 

Please post the hardware ID for the network controller you need the driver for.

 

If you don't know where to find that info, use the guide at the link below.

 

http://www.wikihow.com/Find-Hardware-ID

Please use plain text.
Frequent Collector
Onyxsky
Posts: 4
Registered: ‎08-12-2013
Message 3 of 7 (440 Views)

Re: Cannot connect to the internet with my Compaq Presario CQ5500F after a clean install of Win 7

PCI\VEN_1814&DEV_0301&SUBSYS_25611814&REV_00

PCI\VEN_1814&DEV_0301&SUBSYS_25611814

PCI\VEN_1814&DEV_0301&CC_028000

PCI\VEN_1814&DEV_0301&CC_0280

 

Also shown in the attachment below.

Thanks in advance!

Please use plain text.
Honored Contributor
Paul Tikkanen
Posts: 3,278
Registered: ‎04-11-2007
Message 4 of 7 (430 Views)

Re: Cannot connect to the internet with my Compaq Presario CQ5500F after a clean install of Win 7

[ Edited ]

You're very welcome.

 

After researching some, I believe the driver you need is this one.

 

Download and install the last file listed on the page.

 

PCI/mPCI/CB (RT2500)

 

02/12/2009 Vista:3.2.0.0 98/ME/2K/XP:3.2.0.10 Windows 98SE Windows ME Windows 2000 XP 32/64 Vista 32/64 ●

 

http://www.mediatek.com/_en/07_downloads/01_windows.php

 

Please use plain text.
Frequent Collector
Onyxsky
Posts: 4
Registered: ‎08-12-2013
Message 5 of 7 (415 Views)

Re: Cannot connect to the internet with my Compaq Presario CQ5500F after a clean install of Win 7

Hi, thanks for the link!

 

I apologize for having been gone awhile, but when I returned and installed said driver, it seems like the yellow (?) question mark still has not been resolved.

 

Also, see the attachment for what my connection (with the red X) looks like.

Thanks! Please tell me if you need any other specific information.

Please use plain text.
Frequent Collector
Onyxsky
Posts: 4
Registered: ‎08-12-2013
Message 6 of 7 (411 Views)

Re: Cannot connect to the internet with my Compaq Presario CQ5500F after a clean install of Win 7

Actually, I just resolved it!

 

I looked up the Hardware Ids I had just posted on Google and found that someone had the driver files on their Skydrive. Then I followed their instructions and went in device manager and selected Update Driver from the Driver tab of your network adapters properties and pointed it at the expanded files.

 

Turns out I needed the files for the Ralink RT61 Turbo Wireless LAN Card.

Everything is working again!

 

Thanks for steering me in the right path, Paul!

Hope someone else gained from this too! :)

Please use plain text.
Honored Contributor
Paul Tikkanen
Posts: 3,278
Registered: ‎04-11-2007
Message 7 of 7 (401 Views)

Re: Cannot connect to the internet with my Compaq Presario CQ5500F after a clean install of Win 7

You're very welcome.

 

Glad you got it to work.

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation