Re: SSH problem connecting to Linux server - v11 (2167 Views)
Reply
Super Advisor
Edward Fultz
Posts: 245
Registered: ‎03-13-2008
Message 1 of 19 (2,182 Views)

SSH problem connecting to Linux server - v11

I upgraded one of my servers to v11. After I did so I have 6 Linux servers that fail SSH connection. The SiteScope is installed on a Windows 2008 server and it is trying to SSH connect to a remote Linux machine. This connection worked fine with v10 and only started failing with v11 (with no changes made to the remote server connection).

Has anyone seen issues begin with their v11 installation? Is there a configuration parameter or something? I have other SSH connections that are working fine - just these 6 specifically. I checked with the sysadmin and the logs are showing authentication accepted. But the result on SiteScope is that v1 and v2 SSH failed.
Please use plain text.
Occasional Advisor
serg.mavrov
Posts: 8
Registered: ‎06-22-2010
Message 2 of 19 (2,182 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

Hello, Edward. What kind of problem you can find in SiteScope logs? Timeouts or something else? Error reading, for example? Could you please provide some parts of logs? What about test of remotes - can it be executed succesfully? Do you have issues with all monitors or some specific monitors were affected? For example, CPU monitor or Log Monitor? Thanks,Sergey
Please use plain text.
Super Advisor
Edward Fultz
Posts: 245
Registered: ‎03-13-2008
Message 3 of 19 (2,182 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

I have looked in the logs and all I see if the failed monitors which is being caused by the inability to connect to the server. I am running on a Windows platform and have 34 Linux remote servers defined. Of those only 5 are failing to connect. These 5 connected fine with v10.12. When I say they fail to connect I mean if I go to the remote server entry and ask for a test the connection fails with the error "remote command error timed out reading (-996)" for 4 of the servers. The fifth is getting a different error - "remote command error unable to connect to server (-998)".

As I mentioned - these worked fine with v10.12. And the sys admin says his logs show a successful connection. I have tried changing the setting from Red Hat Linux to just Linux but get the same results.
Please use plain text.
Advisor
Praveen Munireddy
Posts: 36
Registered: ‎10-07-2009
Message 4 of 19 (2,182 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

Hi,

Try the following settings, and let me know if it works

1. For each Red Hat connection, enable the option SSH Only
2. Go to master.config file and add the following parameter a the end of the file: _numberOfRepeatExecForSSHConnection=4
3. Restart SiteScope service
4. Test your connections.

Regards,
Praveen Munireddy
Please use plain text.
Super Advisor
Edward Fultz
Posts: 245
Registered: ‎03-13-2008
Message 5 of 19 (2,182 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

I made the changes but see the same results. We already had the configuration parameter but it was set to 1 so I changed to 4.
Please use plain text.
Super Advisor
Edward Fultz
Posts: 245
Registered: ‎03-13-2008
Message 6 of 19 (2,182 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

I will be out of the office for the next week so will not be able to work this again until I return. I appreciate the assistance. It seems v11 must have changed something but what I cannot determine.
Please use plain text.
Advisor
Praveen Munireddy
Posts: 36
Registered: ‎10-07-2009
Message 7 of 19 (2,182 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

Hi Edward Fultz,

Try this.

Enable the SSH debug in order to get more information about the error.

- Stop the SiteScope service.
- Rename the error.log (Example: error.log.old)
- Create another error.log file (empty)
- Go to and open the /conf/core/Tools/log4j/PlainJava/log4.propierties file.
- Check the parameters loglevel = ERROR and monitor.loglevel = ERROR.
- Be sure the following lines have the DEBUG word:

################################################################################################################################
# SSH Trace log
################################################################################################################################

log4j.category.com.mercury.sitescope.util.ssh=DEBUG, monitors.appender
log4j.additivity.com.mercury.sitescope.util.ssh=false

log4j.category.SSHTrace=DEBUG, monitors.appender
log4j.additivity.SSHTrace=false


- Start the SiteScope service and test the Unix Remote Connection that is failing.
- Stop the SiteScope service.
- Check the error.log (/logs).

Let me know the error message in that file.

Further, try to connect to the remote server using the Mindterm tool and let me know if you could do it.

Please execute Mindterm ( /WEB-INF/lib/Mindterm.jar ) and then go to â Fileâ -> Connect to create the connection

Regards,
Praveen Munireddy
Please use plain text.
Occasional Contributor
re24610
Posts: 3
Registered: ‎10-14-2010
Message 8 of 19 (2,182 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

Was a solution for this ever found? I am having the exact same problem on version 11.0 when connection to new RHES servers. Everything works fine on 10.10 but not 11.0
Please use plain text.
Advisor
Spirk Jakub
Posts: 14
Registered: ‎05-09-2011
Message 9 of 19 (2,174 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

Hello,

I have exactly the same problem, anyone found any solution for this one yet?

 

Thanks a lot in advance.

 

Jakub

Please use plain text.
Occasional Visitor
Shawn J
Posts: 2
Registered: ‎03-09-2010
Message 10 of 19 (2,170 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

I am having the same issue.  I have a ticket open with HP which has been escalated to the Sitescope Development team.

Please use plain text.
Frequent Advisor
Arun_Jose
Posts: 50
Registered: ‎06-04-2011
Message 11 of 19 (2,167 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

Hi,

 

May be upgrading the version  of Sitescope to 11.11 help.

Please use plain text.
Frequent Advisor
Arun_Jose
Posts: 50
Registered: ‎06-04-2011
Message 12 of 19 (2,166 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

Hi,

 

Kindly find the change request QCCR1I60684 which is covered in Sitescope 11.11 patch.

 

 

Please use plain text.
Occasional Visitor
Shawn J
Posts: 2
Registered: ‎03-09-2010
Message 13 of 19 (2,160 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

I have both 11.10 and 11.11 servers having the same issue.  QCCR1I60863 does not address my issue.  I have existing unix preferences and I am not using the key file authentication.

Please use plain text.
Esteemed Contributor
Sergey  Popov
Posts: 295
Registered: ‎03-10-2010
Message 14 of 19 (2,109 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

I stumbled upon an interesting idea on another forum: are the machines SiteScope fails to properly connect to using ksh as shell for the SiteScope user?

 

If they do, could you, please, try changing it to bash?

_______________
This thread is now 20% cooler
Please use plain text.
Super Advisor
AlexeyGlukhov
Posts: 180
Registered: ‎01-11-2010
Message 15 of 19 (1,942 Views)

SSH problem connecting to Linux server - v11

Hello colleagues !

 

The same problem with SiS 11.12 and HP-UX 11.23

Best regards,
Alexey
Please use plain text.
Advisor
HC1688
Posts: 23
Registered: ‎01-02-2009
Message 16 of 19 (1,844 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

I restart SiteScope and test the monitor.  It works the very first time and fails afterward.

Please use plain text.
Regular Visitor
xue-fengc
Posts: 4
Registered: ‎04-27-2012
Message 17 of 19 (1,035 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

[ Edited ]

I am using sis11.20.  When I trying to connect ilo3.   I get the "remote command error unable to connect to server (-998)".

after enalbe  track I get log:

com.mercury.sitescope.util.ssh.exception.SSHV2ReadFailedException: Unknown error while reading from server, returned from reading without readComplete flag being true. Unknown error while reading from server, returned from reading without readComplete flag being true.

 

But Putty can connect to ilo3. 

 

It should be a bug, anyone can hlep?

Please use plain text.
HP Expert
kenneth.gonzalez
Posts: 1,155
Registered: ‎04-28-2011
Message 18 of 19 (1,027 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11

[ Edited ]

Hello,

Issues in v.11 are commonly caused by Korn Shell (ksh), SiS gets along with Bash; remote command errors are related to this. Check if you can resolve this issue by putting this in "initialize shell environment" field /bin/bash or /bin/bash; stty echo. An even better solution is to make sure SiS user is assigned to bash as default shell in target server user configs.

Kenneth Gonzalez
HP Support

If you find that this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.

If you haven’t tried it yet, come and join us in our entitled forums at Support Customer Forums
Please use plain text.
Occasional Visitor
ravikiran_tonap
Posts: 2
Registered: ‎07-26-2013
Message 19 of 19 (663 Views)

Re: SSH problem connecting to Linux server - v11


Praveen Munireddy wrote:
Hi Edward Fultz,

Try this.

Enable the SSH debug in order to get more information about the error.

- Stop the SiteScope service.
- Rename the error.log (Example: error.log.old)
- Create another error.log file (empty)
- Go to and open the /conf/core/Tools/log4j/PlainJava/log4.propierties file.
- Check the parameters loglevel = ERROR and monitor.loglevel = ERROR.
- Be sure the following lines have the DEBUG word:

################################################################################################################################
# SSH Trace log
################################################################################################################################

log4j.category.com.mercury.sitescope.util.ssh=DEBUG, monitors.appender
log4j.additivity.com.mercury.sitescope.util.ssh=false

log4j.category.SSHTrace=DEBUG, monitors.appender
log4j.additivity.SSHTrace=false


- Start the SiteScope service and test the Unix Remote Connection that is failing.
- Stop the SiteScope service.
- Check the error.log (/logs).

Let me know the error message in that file.

Further, try to connect to the remote server using the Mindterm tool and let me know if you could do it.

Please execute Mindterm ( /WEB-INF/lib/Mindterm.jar ) and then go to â Fileâ -> Connect to create the connection

Regards,
Praveen Munireddy

We are facing a similar issue connecting to HP-UX from Sitescope 11.21, "Attempting SSH1 Connect. remote command error timed out reading (-996)

 

When connecting to the server from Mindterm tool on Sitescope with SSH V2 only, we are unable to do so.

But when connecting the same server using SSH V2 from a other machines, we are able to successfully login.

 

SiS Version : 11.21

SiS Server Make : Windows Server 2008 SP1

Remote Server: HP/UX 64 Bit server

 

Any suggestions to resolve this issue?

Please use plain text.
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation