Error on opening SiteScope console (1246 Views)
Reply
Super Advisor
HanumantMadane
Posts: 323
Registered: ‎09-20-2011
Message 1 of 8 (1,246 Views)

Error on opening SiteScope console

Hi All,

We have installed fresh sitescope on win2k8 on 64 bit version and installation was successfully completed, but when we are trying to access sitescope console we are getting error as attached in screenshot. when trying on sitescope server itself only single cross marks appears on console and when tried on local desktop attached error comes up.

Error is " An error occured while trying to initialize SiteScope(null), check out your system.error(java console by default) for details"

we have later installed JRE 1.7 on SiteScope server which was not there on server before sis installation and also win2k8 is on VM.

Please suggest solution for the same.

Hanumant

Valued Contributor
sumit_kumar
Posts: 217
Registered: ‎07-18-2012
Message 2 of 8 (1,235 Views)

Re: Error on opening SiteScope console

[ Edited ]

Hi ,

 

There is no issue with SiS , this error is related to Java . I suggest to you,Please install the Java 6 into the client side, where you want to open the Sitescope URL.

 

Regards,

Sumit Kumar

Regards,
Sumit Kumar
Super Advisor
HanumantMadane
Posts: 323
Registered: ‎09-20-2011
Message 3 of 8 (1,218 Views)

Re: Error on opening SiteScope console

Hi Sumit,

 

I have already java 6 installed at client side and in other environment sitescope opens up perfectly but not sure what is the issue with this new fresh installaed sitescope...plz suggest way out.

 

Hanumant

HP Expert
kenneth.gonzalez
Posts: 1,660
Registered: ‎04-28-2011
Message 4 of 8 (1,212 Views)

Re: Error on opening SiteScope console

Try to delete Java cache, close all browsers then follow these steps:

http://www.java.com/en/download/help/plugin_cache.xml
Kenneth Gonzalez
HP Support

If you find that this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.

If you haven’t tried it yet, come and join us in our entitled forums at Support Customer Forums
Occasional Visitor
Venkee
Posts: 1
Registered: ‎02-27-2014
Message 5 of 8 (867 Views)

Re: Error on opening SiteScope console

Closed all browsers and Deleted Java cache, by following these steps, but still it did not work. still give the same Error.

http://www.java.com/en/download/help/plugin_cache.xml

Frequent Advisor
twinge
Posts: 53
Registered: ‎06-25-2012
Message 6 of 8 (853 Views)

Re: Error on opening SiteScope console

Open the Java Console and try to add the Sitescope link as exception in the Security Menu. Maybe it works.

HP Expert
kenneth.gonzalez
Posts: 1,660
Registered: ‎04-28-2011
Message 7 of 8 (850 Views)

Re: Error on opening SiteScope console

Hi,

What is your SiS version? Not all of them work with Java 7
Kenneth Gonzalez
HP Support

If you find that this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.

If you haven’t tried it yet, come and join us in our entitled forums at Support Customer Forums
Advisor
MuthuvelS
Posts: 17
Registered: ‎06-26-2011
Message 8 of 8 (840 Views)

Re: Error on opening SiteScope console

Hi,

 

Please uninstall java 1.7 on SiteScope server and install version 1.6 update 41, which will fix this issue.

 

Even I faced similar issue where either SiS takes atleast 20 minutes to open or never opens, after downgrading to 1.6 update 41 of Java version everything was smooth and quick.

 

Also you need to ensure that the internet explorer which you open in your local desktop should be of medium-low security level as some of these might be blocked by IE as well.

 

Let us know if this has fixed your issue.

 

thanks,

Muthuvel.S

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation.